Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Timma: "Himku klubā man būs iespēja spēlēt, nevis sēdēt uz soliņa"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Timma: "Himku klubā man būs iespēja spēlēt, nevis sēdēt uz soliņa"
Jānis Timma. Foto: bckhimki.ru

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Jānis Timma atklāj, ka Rima Kurtinaiša trenētajā Himku klubā ieradies, lai dotos laukumā un spēlētu. Gaidāms, ka latvietis debitēs 17. marta VTB Vienotās līgas mačā Tallinā.

Kā jau ziņots, pirms dažām dienām Timma no Grieķijas "Olympiacos" pārcēlās uz Krievijas "Khimki". Grieķu kluba rindās mūsu basketbola zvaigznes loma bija neliela, sezonas vidējā statistika Eirolīgā: 11 minūtes, 3.4 punkti.

2018. gada vasarā tu pievienojies Deivida Blata trenētajam Pirejas "Olympiacos", taču nekļuvi par pamatsastāva spēlētāju. Kā notika jūsu šķiršanās?
- Šķiršanās bija interesanta. Viss notika pēkšņi, pēdējā brīdī. Uz to skatos pozitīvi, jo tagad man būs iespēja doties laukumā un spēlēt. "Olympiacos" treneris mani neredzēja ne sastāvā, ne rotācijā, bet man labāk ir spēlēt, nevis sēdēt uz soliņa. Tāpēc esmu šeit, Himkos. Šis ir labs un ambiciozs klubs. Pacentīsimies noturēties Eirolīgā arī uz nākamo sezonu.

"Olympiacos" lēmums tev bija negaidīts?
- Noteikti nē, bez manas piekrišanas nekas nebūtu noticis.

Ko domā par "Khimki" komandu šajā sezonā?
- Neesmu speciāli sekojis līdzi, bet redzams, ka komandai sezona izvēršas grūti, daudz traumu un izmaiņu sastāvā, jauns treneris... Sezonas laikā tas ir ļoti sarežģīti, taču Rims Kurtinaitis pievienojis jaunus spēlētājus, komandā aizpildījis "tukšās vietas", viņam ir sava spēles izpratne, līdz VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēlēm mums vēl ir laiks, būsim formā. Domāju, ka viss būs labi.

Ko domā par Rimu Kurtinaiti? Būsi priecīgs strādāt pie viņa?
- Jā, par viņu esmu dzirdējis daudzas labas atsauksmes. Kad spēlēju jaunatnes komandās, viņš trenēja VEF. Televīzijā skatījos daudzas viņa komandas spēles. Kurtinaitis ir treneris ar vārdu un pieredzi. Domāju, ka ar viņu man viss būs labi.

Tev patīk dankot, divas reizes esi uzvarējis šādos konkursos. Tas ir tavs mīļākais basketbola elements?
- Nevar teikt, ka pats mīļākais elements. Vienkārši daru to, kas attiecīgajā brīdī man šķiet labākais variants. Jā, man vienmēr ir patikuši danki un emocijas pēc tiem, tāpēc lēkšu, kamēr vien varēšu.

---

Ceturtdienas vakarā latvietis ieradās Krievijā, bet piektdien notika medicīniskā pārbaude un pirmais treniņš. Sestdienas rītā Timma kopā ar komandu devās uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, kur svētdien risināsies VTB Vienotās līgas spēle pret vietējo "Kalev".

Izmantotie resursi:
bckhimki.ru

  +6 [+] [-]

, 2019-03-16 16:07, pirms 5 gadiem
💪

  +6 [+] [-]

, 2019-03-16 16:10, pirms 5 gadiem
Jankam ir iekša mierigi spēlēt starta 5 ,reizēm vajag isto komandu un biedrus.Viss būs bumbās,lai izdodas !būs iemesls sekot Khimkiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-03-16 17:06, pirms 5 gadiem
Ruma Kurtinaiša Kādam vēl rums prātā

  +1 [+] [-]

, 2019-03-16 17:50, pirms 5 gadiem
esmu pārliecināts par visiem 110% ,ka Timma varētu mierīgi kapāt NBA , ar viņa fizuhu un spēles stilu viņš tur nepazustu , ko nevarētu teikt par Dairi, kura tikšana NBA bija milzīīīīgs pārsteigums , pat ja par viņu bij domāts kā 3pt šūteri komandā

  -2 [+] [-]

, 2019-03-16 18:07, pirms 5 gadiem
Gribētos cerēt... LV izlasē tikko tika dota iespēja, bet... Pietrūka spēļu prakses? Varbūt...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-16 19:42, pirms 5 gadiem