Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

SOK: Stokholmas plāns Olimpiādi rīkot arī Siguldā atbilst stratēģijai

Ints Megnis
Ints Megnis

SOK: Stokholmas plāns Olimpiādi rīkot arī Siguldā atbilst stratēģijai
SOK izvērtēšanas komisijas vadītājs Oktavians Morariu vizītes laikā Stokholmā. Foto: imago images / Bildbyran / Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pēc gandrīz nedēļu ilgas izvērtēšanas vizītes Stokholmā atzinusi, ka tās plāns 2026. gada Ziemas olimpiskās spēles rīkot arī Siguldā atbilst stratēģijai "Olimpiskā dienaskārtība 2020".

No 12. līdz 16.martam Stokholmā norisinājās Starptautiskās Olimpiskās komitejas Vērtēšanas komisijas vizīte, lai iepazītos ar 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu kandidēšanas pieteikumā iekļautajām sacensību un ceremoniju norises vietām Zviedrijā, kā arī klātienē pārrunātu Stokholmas – Ores kandidēšanas pieteikuma statusu. Ņemot vērā SOK Vērtēšanas komisijas sadarbību ar starptautiskajām renes sporta veidu federācijām, kā arī to, ka 2018. gada decembrī, Pasaules kausa posma laikā, Starptautiskās Bobsleja federācijas (IBSF) prezidents Ivo Feriāni un ģenerālsekretāre Haike Grosvanga, kas ir arī Vērtēšanas komisijas locekle, apmeklēja Siguldu un Siguldas bobsleja un kamaniņu trasi, šajā reizē vizīte Siguldā nebija nepieciešama.

Šoreiz SOK pārstāvji Latvijas pusei uzdevusi jautājumus par bobsleja un kamaniņu trases pārbūves plāniem un laika grafiku, savukārt Siguldas novada pašvaldība sniedza plašāku informāciju par olimpiskā ciemata būvniecības plāniem. Uzklausot Zviedrijas un Latvijas pārstāvju teikto, SOK pārstāvji apliecinājuši, ka Zviedrijas piedāvātais sacensību norises vietu tīkls pilnībā atbilst komitejas stratēģijai "Olimpiskā dienaskārtība 2020" un SOK Vērtēšanas komisijas vadītājs nodevis dalībniekiem prezidenta Tomasa Baha uzslavas par izcili veikto darbu kandidēšanas pieteikuma sagatavošanā.

Turpinot kopā ar Stokholmu kandidēt uz 2026.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm, Latvijas pārstāvjiem līdz 12.aprīlim jāiesniedz nākamā posma garantijas, tāpēc jau 28.martā Latvijas Nacionālā sporta padome tiks iepazīstināta ar aktuālo informāciju par kandidēšanas procesu.

Stokholma vienīgais konkurents uz 2026. gada olimpisko spēļu rīkošanu ir Itālijas pilsētu Milānas un Kortīnas d'Ampeco pieteikums. Sacensību rīkotāja tiks noteikta balsojumā, kas risināsies šogad Jāņu laikā.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību pārvalde

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja