Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus sezonas labāko turnīru pabeidz ar zaudējumu pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus sezonas labāko turnīru pabeidz ar zaudējumu pusfinālā
Mārtiņš Podžus. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Mārtiņš Podžus (ATP 615.) sestdien nespēja iekļūt Kazaņas ITF M25+H turnīra finālā, kad pusfināla mačā ar rezultātu 2:6, 4:6 piekāpās Uzbekistānas tenisistam Sanjaram Faizijevam (ATP 567.).

Faizijevs šogad produktīvi spēlē Kazaņā, kur janvāra beigās uzvarēja M25 turnīrā, izcīnot septīto un arī vienlaicīgi vērtīgāko "Futures" titulu savā karjerā.

Podžus šodienas mačā bija iedzinējos ar setu un breiku (2:6, 1:3), kad spēja atspēlēties, bet astotajā geimā neizmantoja breika iespējas un nākamajā geimā pie 4:4 ceturto reizi mačā zaudēja savas serves geimā, un Faizijevs pēc vairāku minūšu pauzes izservēja maču. Uzbekistānas tenisistam pirms pēdējā geima bija medicīnas pārtraukums ārpus laukuma.

Mārtiņam Kazaņā, kur notiek "hard" seguma turnīrs telpu apstākļos, bija sezonas ceturtais "Futures" sērijas turnīrs. Viņš šogad pirmoreiz spēlēja M25 kategorijas turnīrā un ar tikšanu līdz pusfinālam ieguva vienu ATP punktu, kā arī 67 ITF punktus.

ATP punkta nopelnīšana viņam ļaus saglabāt vietu ATP rangā, no kura viņam draudēja izkrišana aprīļa pirmajā dienā, kad Mārtiņš zaudēs visus pagājušajā sezonā nopelnītos trīs punktus, kas tika iegūti marta beigās "Challenger" kvalifikācijas sacensībās Ķīnā.

Podžus nākamajās divās nedēļās plānojis spēlēt M15 turnīros Horvātijā, kur būs iespējams iegūt tikai ITF punktus. Mārtiņam šobrīd ITF rangā ir 108. vieta.