Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Titulētais Martēns Furkads ievēlēts IBU Sportistu komitejas sastāvā

Agris Suveizda

Titulētais Martēns Furkads ievēlēts IBU Sportistu komitejas sastāvā
Martēns Furkads
Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskā biatlona federācija (IBU) savā mājaslapā publicējusi rezultātus balsojumā par Atlētu komitejas sastāvu 2018.-2022. gada laika posmam.

Balsojumā piedalījās 67,7% balsstiesīgo, kuriem bija jāievēl pa diviem komitejas pārstāvjiem gan no sieviešu, gan vīriešu biatlonistu puses. Kopumā lielāko balsu skaitu ieguva 30 gadus vecā amerikāniete Klēra Īgena, kura šā gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs tika pie 61. vietas sprintā un 62. vietas klasikā. Viņa saņēma 130 balsis un kā lielākā balsu skaita ieguvēja ievēlēta par komitejas priekšsēdētāju.

Komitejas sastāvā ar 105 balsīm iebalsota arī 24 gadus vecā šveiciete Aita Gasparina, kura komitejā bija arī iepriekšējā termiņā. Soču olimpisko spēļu dalībniece šodien piedalījās IBU kausā, sprintā finišējot 17. vietā. Biatlonā kopumā startē trīs māsas Gasparinas – Aita, Selīna un Elīza. Komitejā neiekļuva čehiete Eva Puškarčīkova (85 balsis), baltkrieviete Irina Krivko (43) un austriete Katarina Innerhofere (35).

Savukārt balsojumā starp vīriem tieši 100 balsis ieguva 29 gadus vecais vācietis Ēriks Lesers, kurš 2015. gadā kļuva par pasaules čempionu iedzīšanā, bet Soču olimpiskajās spēlēs ieguva sudrabu 20 kilometru klasikā. Viņš par divām balsīm apsteidza titulēto francūzi Martēnu Furkadu, kurš Phjončhanā, ieskaitot arī stafeti, izcīnīja trīs zelta godalgas. 29 gadus vecais Pasaules kausa līderis par kopvērtējuma uzvarētāju kļuvis septiņas reizes.

Vīru konkurencē komitejā neiekļuva viens no Phjončhanas spēļu pārsteigumiem Sebastians Sāmuelsons (65 balsis), kā arī austrietis Simons Eders (56), slovēnis Klemens Bauers (47), čehs Mihals Krčmāržs (26) un serbs Edins Hodžičs (7). Bez jau pieminētās Gasparinas Sportistu komitejas iepriekšējā sasaukumā bija arī Darja Domračeva, Ūle Einārs Bjerndālens un Louels Beilijs.

Izmantotie resursi:
IBU Press Release - International Biathlon...

     [+] [-]

, 2018-03-16 16:37, pirms 6 gadiem
"Kopumā lielāko balsu skaitu ieguva 30 gadus vecā amerikāniete Klēra Īgena, kura šā gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs tika pie 61. vietas sprintā un 62. vietas iedzīšanā."...

Iedzīšanā nestarte 60 sportisti? finišēt 62 nav iespējams..

     [+] [-]

, 2018-03-16 17:16, pirms 6 gadiem
Es ar par to pašu, tak startē 60 sportisti vai pat maz!k, ja kāds atsakas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja