Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers ar 16-0 atkārto sezonas labāko sākumu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers ar 16-0 atkārto sezonas labāko sākumu
Rodžers Federers
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šogad arvien bez zaudējumiem cīnās Rodžers Federers, kuram Indianvelsas "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā gūtā 7:5, 6:1 uzvara pār Hjonu Čonu ļāva atkārtot sezonas labāko startu.

Abi tenisisti šogad sacentās otro reizi. Janvārī "Australian Open" pusfinālā korejietim bija pēdas savainojums, kura dēļ viņš izturēja nepilnus divus setus (1:6, 2:5). Šoreiz Čons bija konkurētspējīgs, tiesa, vēl vienu zaudējumu Šveices leģendai novērst nespēja.

Federers šogad uzvarējis visos 16 mačos, atkārtojot 2006. gada panākumu, proti, viņam otro reizi karjerā ir 16-0 starts sezonas sākumā, kas ir visvairāk uzvaru bez vismaz viena zaudējuma. Pirms 12 gadiem Federers gada pirmajos divos mēnešos uzvarēja Dohā un "Australian Open", bet februārī sasniedza Dubaijas finālu, kur viņu apturēja Rafaels Nadals.

Šonedēļ Indianvelsas pusfināla sasniegšana Federeram ir nozīmīga arī ar to, ka viņš aizstāvējis pietiekami daudz punktu, lai paliktu ranga 1. vietā arī pēc sezonas pirmā "Masters 1000" turnīra.

Federers pusfinālā tiksies ar Bornu Čoriču, kurš nošāva divus zaķus ar vienu šāvienu. 2:6, 6:4, 7:6(4) uzvara pār Kevinu Andersonu viņam ir pirmā uzvara četros mačos pret DĀR tenisa līderi, kurš horvātu bija pieveicis visos iepriekšējos septiņos setos, bet šoreiz pēdējā setā nemācēja nosargāt breika pārsvaru. Otrkārt, Čoričs pirmoreiz iekļuva "Masters 1000" pusfinālā, tikmēr Andersonam "māsteru" ceturtdaļfinālos tagad ir neapskaužama 0-9 bilance.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-16 10:38, pirms 6 gadiem
Ja vien Nadals neatgūs formu uz māla sezonu, tad izskatās, ka Federers šogad var dominēt vēl vairāk nekā savos ziedu laikos. Neticams sezonas sākums Federeram.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja