Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Priekšroka afrikāņiem vai liepājniekiem? Skaidro Verpakovskis un Pertija

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Priekšroka afrikāņiem vai liepājniekiem? Skaidro Verpakovskis un Pertija
Olafs Saulriets, Tamazs Pertija, Māris Verpakovskis, Aleksandrs Čerņagins un Oskars Kļava
Foto: Latvijas Futbola Virslīga

Šodien preses konferencē Liepājas pārstāvniecībā Rīgā "SynotTip" futbola Virslīgas kluba "Liepāja" pārstāvji ne tikai paziņoja par komandas jauno nosaukumu (FK "Liepāja/Mogo"), bet pastāstīja arī par citām aktualitātēm.

Preses konferences sākuma paziņojumus jau publicējām šeit.

Olafs Saulriets, "Liepājas" mārketinga vadītājs: "No šīs sezonas mūsu nosaukums tiek papildināts un attiecīgi nomainīts - no šī brīža sauksimies FK "Liepāja/Mogo". Lai gan pagājušajā sezonā mērķus nesasniedzām, pirms šīs sezonas runājām ar "Mogo" un mūsu veiksmīgo sadarbību. Tagad "Mogo" mūs atbalsta vēl vairāk un esam jau kā partneri."

Aleksandrs Čerņagins, "Mogo" valdes priekšsēdētājs: "Neskatoties, ka pērn rezultāti nebija tik labi, kā gaidījām, vienojāmies par ilgtermiņa sadarbību. Šobrīd vienošanās panākta uz trim gadiem, bet tas ir tikai juridisks faktors - mēs, protams, domājam par ilgākiem termiņiem, un domājam, tas arī notiks. Sadarbības forma būs balstīta uz sportiskajiem rezultātiem, būs arī bonusi par noteiktu mērķu sasniegšanu. Ceru, tas motivēs komandu, un rezultāti būs tādi, kā 2015. gadā [kad "Liepāja" kļuva par čempioni - aut.]."

Māris Verpakovskis, "Liepājas" prezidents: "Prieks, ka mūsu draudzība ar ģenerālsponsoru pāraugusi jaunā formā. Paldies "Mogo", ka viņi mums tic, neskatoties uz ne pārāk veiksmīgo iepriekšējo sezonu. Tas mūs vēl vairāk iedvesmo un darīsim visu, lai attaisnotu viņu cerības šogad. Esmu pārliecināts, ka mēs to izdarīsim. Kā ziniet, mums notikusi arī treneru maiņa, un Tamaza Pertijas ambīcijas sakrīt ar kluba un "Mogo" augstākajiem mērķiem. Primārais mērķis pirmajā gadā - caur Latvijas kausu šogad iekļūt Eirokausos. Citus gadus 4. vieta deva 90% garantiju, ka Eirokausu ceļazīme tiks nodrošināta, bet šogad nākušas klāt tik stipras, ambiciozas un finansiāli spēcīgas komandas kā "Riga" un RFS, tāpēc mēs necerēsim uz citiem, "Ventspili", "Jelgavu", "Spartaku", bet paši mēģināsim iegūt kausu - vēl jo vairāk tāpēc, ka kluba vēsturē pagaidām tas nav izdevies. Čempionātā minimālais mērķis ir iekļūt trijniekā, bet skaidrs, ka treneriem, vadībai, spēlētājiem, sponsoriem un pārējiem ambīcijas ir lielākas."

Preses konferences turpinājumā klātesošie žurnālisti uzdeva jautājumus.

Vai varat nosaukt kādu summu?
Čerņagins: "Tāpat kā pagājušajā gadā skaitļus ļaušu saukt Olafam, ja viņš to gribēs [smaida]. Kā jau minēts, šie skaitļi ir atkarīgi arī no tā, kā šosezon komandai veiksies."

Saulriets: "Droši vien es arī neminēšu konkrētu skaitļus un tiešām šie skaitļi ir ļoti pakārtoti rezultātiem. Taču skaidrs, ka trīs gadu griezumā šī summa ir patiešām ļoti liela. Šīs sezonas finansiālais atbalsts ir kaut kas viens, bet mēs jau runājam par lielākiem mērķiem un lielākām ambīcijām. Attiecīgi, ja klubs izpilda savus sportiskos mērķus, tad "Mogo" ir gatavs krietni vairāk finansiāli atbalstīt. Tāpēc droši vien nav jēgas saukt pirmā gada ciparus, jo mēs runājam par patiešām ilgtermiņa mērķiem un ilgtermiņa summām."

Verpakovskis: "Maza piebilde - ja arī neizpildīsim sportiskos mērķus, šis finansējums tāpat ir ļoti būtisks kluba budžetam. Tie nav 10 vai 20 tūkstoši. Skaidrs, ka mēs uz tādu soli kā nosaukuma maiņa varējām izšķirties tikai pie ļoti būtiska finansējuma. Palīdzība no "Mogo" puses jebkurā gadījumā ir ļoti liela."

Lielais sportiskais mērķis ir Eiropas līgas grupu turnīrs?
Verpakovkis: "Jā. Kad nācu, teicu, ka četros vai piecos gados gribētu to īstenot vai vismaz pacīnīties par to, tiekot līdz "play-off" [ceturtā jeb pēdējā kārta pirms grupu turnīra - aut.]. Protams, ka šo mērķi joprojām turam galvā un, varbūt vēl ne šogad, bet neesam no tā atteikušies. Es tomēr ticu, ka pamazām, pamazām mēs ejam pareizā virzienā, un mēs to varēsim īstenot - gan ar Tamazu, gan ar "Mogo", gan ar visu šo sastāvu, kas mums ir sapulcināts. Uzskatu, ka šogad uz papīra sastāvs mums ir ļoti spēcīgs un uzskatu, ka tāds mums vēl nevienu gadu nav bijis. Varat pēc tam pavaicāt to Oskaram [Kļavam, kurš arī piedalījās preses konferencē - aut.], kurš to kā spēlētājs labāk jūt."

Iepriekš esi teicis, ka ar laiku "Liepāja" kā klubs mēģinās kļūt patstāvīgs, bez nopietnas atkarības no Liepājas pašvaldības līdzfinansējuma. Kā līdz ar šodienas paziņojumiem tas mainās - vai Liepājas pilsēta pakāpjas maliņā?
Verpakovskis: "Vēl pilnībā gatavi tam, lai Liepājas pašvaldība pilnībā pakāptos maliņā, mēs neesam, bet noteikti tas - sadarbība ar "Mogo" un tā iekļaušana nosaukumā - ir viens no soļiem, lai ietu šai virzienā. Protams, lai Liepājas pašvaldības atbalsts pilnībā paietu malā, tas ir saistīts arī ar mūsu kluba sportiskajiem rezultātiem un mūsu rezultātiem tieši Eirokausos."

Kā ar citiem sponsoriem?
Verpakovskis: "Klāt nācis "Stena Line", joprojām mūs atbalsta Liepājas pašvaldība, "Liepājas Olimpiskais" centrs mūs atbalsta ar - esmu pārliecināts - labāko sporta infrastruktūru Latvijā, mūsu tehniskais sponsors ir "adidas", ar kuru esam jau ceturto gadu un esam apmierināti, "Liepājas Enerģija" arī ir viens no mūsu lieldraugiem, "11.lv" arī bija jau pagājušajā gadā, informatīvais partneris ir "Radio SWH", ar ūdeni mūs nodrošina "Venden", savukārt "Dion's" ir medikamentu, vitamīnu atbalstītājs."

Saulriets: "Tas, ka sezona ir sākusies, nenozīmē, ka mēs šajā lauciņā esam apstājušies. Sarunas notiek vēl ar dažiem potenciālajiem sponsoriem, tāpat sezonas laikā informēsim par abonementiem, lojalitātes programmām un tamlīdzīgi. Darbs notiek un gan jau drīzumā no mūsu puses nāks vēl skaistas ziņas."

Kādi ir mārketinga mērķi, ieskaitot skatītāju apmeklējumu?
Saulriets: "Domāju, visi piekritīs, ka Virslīgas līmenis ir ļoti audzis un arī skatītāju skaits aug. Arī mēs strādāsim pēc iespējas labāk. Šogad plānojam krietni vērienīgāku abonementu lojalitātes kampaņu. Tā būs ziņa, kuru pavēstīsim tuvāko divu trīs nedēļu laikā. Darīsim visu iespējamo, kaut gan skaidrs, ka skatītāju interese ir stipri pakārtota sportiskajiem rezultātiem, ko sajutām pērn. Vairāk sadarbosimies ar skolām, augstskolām - pagājušajā gada vasarā mums bija akcija ar skolām un no jaunajiem liepājniekiem atsaucība bija ļoti liela. Redzam, ka tagad visi klubi ļoti cenšas un ļoti kvalitatīvi strādā mārketinga jomā. Arī šajā jomā ir liela konkurence, ne tikai futbola laukumā."

Verpakovskis: "Paldies visiem mūsu mārketinga cilvēkiem, bet skaidrs, ka apmeklētība ir ļoti cieši saistīta ar komandas spēli un rezultātu. Ceru, ka primārais, kāpēc skatītājs nāks, būs mūsu kvalitatīvā un labā spēle. Pērn sezonas beigās, kad spēle nevedās, mēs to izjutām - skatītāju kļuva aizvien mazāk un mazāk. Ceru, ka šogad rezultāts būs - jā, pats sākums nav izdevies, bet ir pārliecība, ka panākumi neizpaliks, jo pēdējos divos trīs mēnešos paveiktais darbs nekur nevar pazust. Tam jānāk ārā. Esam pārliecināti, ka sniegums un rezultāti būs labi, un skatītāji atgriezīsies tribīnēs."

Vai sadarbība ar "Mogo" paredz bonusus par katru atsevišķi uzvarēto spēli vai kopvērtējumu?
Verpakovskis: "Par kopvērtējumu. Tas arī loģiski, jo "Mogo" interesē mūsu kopējā vieta tabulā, nevis atsevišķas uzvaras."

Neiznāk tāds kā "visu vai neko"? Ja tiekat trijniekā, nodrošināt gan Eirokausu naudu, gan "Mogo" lielāku finansējumu, bet, ja netiekat trijniekā, tad nav nekā. Divas lielas ienākumu pozīcijas pazūd.
Verpakovskis: "Neteiktu, ka nekā, jo "Mogo" finansējums jebkurā gadījumā būs būtisks - pat pie neizpildītiem mērķiem."

Kā ir ar formālo pusi saistībā ar nosaukuma maiņu? Vai sezonas gaitā to tā brīvi var darīt - gan attiecībā uz Virslīgu, gan Eirokausiem?
Verpakovskis: "No Virslīgas un LFF nebija nekādu ierobežojumu. Par Eirokausiem mēs šobrīd aktīvi komunicējam, bet mēs tur vēl neesam iekļuvuši. Vēl pāragri par to spriest, bet ceru, ka nekādu problēmu nebūs [Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija vēsta, ka, ļoti iespējams, Eirokausos ar mainītu nosaukumu startēt nedrīkstēs - aut.]. Šobrīd jāizcīna ceļazīme un tad arī varēs visas tās anketas un juridiskos jautājumus kārtot."

Vakar hokejā savā starpā tikās HK "Liepāja" un "Mogo". Vai tas neradīs jucekli, ka tagad futbolā būs arī "Liepāja/Mogo"?
Verpakovskis: "Ceru, ka nē. Galvenais, lai žurnālistiem nejūk. Man vismaz tas problēmas nerada."

Čerņagins: "No mūsu puses viss ir vienkārši - mums sports patīk. Gan futbols, gan hokejs un ceru, ka kādu dienu tas būs arī kāds spēcīgs basketbola klubs. Mūsu galvā tas jucekli nerada."

Tātad kā uzņēmums augat un līdz ar šo soli hokejam neko neņemat nost?
Čerņagins: "Jā, šobrīd mūsu atbalstāmie vaļi ir futbola klubs "Liepāja/Mogo", hokeja klubs "Mogo" un no šīs sezonas arī motokrosa komanda "MX Moduls". Tie ir trīs galvenie virzieni, nākamgad atkal skatīsimies atkarībā no uzņēmuma rezultātiem."

Kā jūties Liepājā?
Pertija: "Labi. Šo divu mēnešu laikā, kopš strādāju, mans galvenais uzdevums pēc iepriekšējās neveiksmīgās sezonas bija atgriezt spēlētājos ticību. Lielākoties ar saviem palīgiem atrodamies stadionos. Galvenais ir ticība, jo spēlēt viņi prot un ir paveikts milzīgs darbs - nav variantu, ka šis darbs varētu pazust. Ir vēl noteiktas saiknes, kas jānostiprina. No tiem, kuri ir pirmajā komandā, nav neviena, kuram nevarētu uzticēties. Visādi citādi jūtos komfortabli."

Šodien atgriežaties Liepājā vai pa taisno uz Olaini [piektdienas vakarā Olainē "Jelgava" pret "Liepāju" - aut.]?
Pertija: "Rīgā ieradāmies visi kopā ar komandu, paliekam pa nakti Rīgā, rīt uz Olaini. Treniņu jau esam aizvadījuši - tas notika 10 no rīta vēl Liepājā. Šodien treniņa vairs nebūs, bet pirms tam katru dienu treniņu aizvadījām plkst.18:00, kas aptuveni sakrīt ar spēles sākuma laiku [19:00 - aut.]."

Sponsoru finansējuma apmērus nenosaucāt, bet kāds ir kluba šī gada budžets?
Verpakovskis: "Gada beigās tie varētu būt 800 tūkstoši eiro, neskaitot iespējamo dalību Eirokausos. Gada laikā šī summa atkarībā no Eirokausiem var mainīties."

Vai uzskatāt sastāva komplektāciju par 100% pabeigtu un komanda ir gatava visai sezonai?
Pertija: "Domāju, ka jā - mums katrā pozīcijā ir konkurence. Neslēpšu, ka ir futbolisti, kuri šobrīd nav savā labākajā formā, taču esmu pārliecināts, ka tuvākajā laikā labākā forma tiks sasniegta. Starpsezonā kluba ideoloģiju nemainījām, taču pamainījām virzienus sportiskajā ziņā attiecībā uz to, kādu futbolu vēlamies spēlēt. Tāpēc paņēmām tādus futbolistus, kuri iederas šajā bildē. Protams, vasarā kādu varam paņemt klāt, no kāda varam atteikties, taču uzskatu, ka komplektācija veikta labā līmenī."

Vai visi leģionāri jau ir ierindā?
Pertija: "Jā, visi ir atbraukuši, bet klubs vēl risina papīru jautājumus un pagaidām vēl ne visi drīkst spēlēt."

Kad Mauritānijas futbolisti varētu spēlēt?
Verpakovskis: "Visdrīzāk pēc izlašu pauzes [tā iestāsies pēc 2. kārtas - aut.]."

Kā viņi izskatās?
Verpakovskis: "Smuki [smaida]. Viss kārtībā, viņi izskatās labi arī uz mūsu spēlētāju fona, jo Mauritānijas čempionātu skatīties ir viena lieta, bet šeit ir kaut kas cits. Arī šeit viņi izskatās labi un, domāju, viņi būs ļoti labs pastiprinājums komandai. Pozīcijas? Balsta pussargs un uzbrūkošs pussargs, kurš var spēlēt arī par uzbrucēju."

Vai bijāt pārsteigts, kad Oskaru izsauca uz izlasi?
Pertija: "Ar viņu runājām jau janvārī un teicu, ja viņš izvēlēsies to virzienu, ko es piedāvāju, tad viņu izsauks uz izlasi. To pašu teicu vēl trim četriem spēlētājiem. Man par Oskaru liela izbrīna nebija, jo zinu, ka viņš ir liels profesionālis - viņš vienkārši bija jāsaved kārtībā. Caur treniņiem, caur teorētiskām nodarbībām. Viņš ir spēcīgs, profesionāls puisis, tāpēc nekāda izbrīna - tā tam bija jābūt."

Pirms dažiem gadiem līdzīga situācija bija ar Juri Laizānu - Pertija teica, ka savedīs viņu kārtībā un Laizānu izsauks uz izlasi. Tā arī notika. Kurš būs nākamais?
Pertija: "Bija Laizāns, bija Morozs, bija Gabovs un vēl daži spēlētāji, kuri neticēja saviem spēkiem. Sāku savu stāstu, ka daži mūsu komandā ir zaudējuši ticību - mūsu uzdevums ir šo ticību viņos iedvest. Caur agresiju pozitīvā nozīmē viņi noteikti sevi atradīs. Pēc tam izlasē būs vēl trīs uzvārdi [smiekli], esmu par to pārliecināts."

Grebis.
Pertija: "Grebis jau notievējis. Kā "Patrick Hellmann" modelis - īsts skaistulis kļuvis [smaida]."

Tie ir pirmie Tamaza darba augļi, ka tiki izlasē?
Kļava: "Laikam ir, jā. Varbūt treneris ticēja pat vairāk nekā es, ka izlasē tikšu. Bet viņa vārdi apstiprinājās - tagad ticu visiem viņa vārdiem. Man vienkārši nav iemesla neticēt."

Vai esi nikns uz Gorkšu un vai, tāpat kā daži Liepājas līdzjutēji, uzskati, ka pagājušajā gadā viņš tik augstu nelēca kā tagad?
Verpakovskis: "Labs jautājums. Uz viņu neesmu nikns, esmu nikns par to, ka zaudējām un neapmierināts ar spēli un rezultātu. Protams, ka prieks par Kasparu, kurš iesita. Teiksim tā - pagājusī sezona arī viņam nebija tā veiksmīgākā. Prieks, ka viņš ir atgriezies tik labā līmenī, iesita golu un viss ir kārtībā. Domāju, ka tā ir mūsu pašu vaina, ka ļāvām viņam iesist, nenosedzām viņu un paši neiesitām. Protams, ka neesmu uz viņu nikns, viss ir kārtībā. Mēs vēl sazvanāmies [smaida]."

Kāds ir Viktora Dobrecova statuss un saistība ar "Liepāju"?
Verpakovskis: "Viņš ir palicis mūsu sistēmā, viņš strādās ar mūsu sporta skolas talantīgākajiem jauniešiem un arī palīdzēs Grobiņas komandai 1. līgā. Grobiņas komandā, domāju, būs pieci mūsu audzēkņi, kuri spēlēs 1. līgā. Tas būs spēļu prakses iegūšanas nolūkā. Tie ir spēlētāji, kuri pārauguši dublieru komandas līmeni un pagaidām neiztur konkurenci Virslīgas komandā. Tie būs salīdzinoši skaļi vārdi - futbolisti, kuri ir spēlējuši Virslīgā. Viņi palīdzēs Grobiņai."

Kā ir aprast ar jauno situāciju, kad ir tik daudz leģionāru?
Kļava: "Mūs visus apvieno futbols. No kuras valsts un ar kādu ādas krāsu - tas ir otršķirīgi. Pirmkārt, svarīgi, lai tu esi sakarīgs cilvēks un iejūties kolektīvā. Ja tas ir, tad problēmu nav - pat neskatoties uz to, ka ne visi prot krieviski vai angliski, mēs kopēju valodu laukumā atrodam. Ārpus laukuma ir grūtāk - sazināmies ar žestikulēšanu. Viņi pa drusciņai mācās - krieviski, latviski, angliski. Laika jautājums."

Nav tā, ka mauritānieši "čupojas" savā starpā?
Kļava: "Loģiski - viņi ir četri un pagaidām viņi vairāk kopā turas. Ja mēs, četri latvieši, aizbrauktu uz Āfriku, mēs arī kopā turētos. Tas ir tikai normāli. Viņiem ir jāiedzīvojas, pagaidām tikai nedēļa aizritējusi. Mēs viņus neraujam ārā un nesakām "Runājiet latviski!" [smaida]."

Atskaitot slaveno futbola valodu, cik valodas treniņos un sadzīvē var dzirdēt?
Kļava: "[Sāk uz pirkstiem skaitīt - aut.] Latviešu, krievu, gruzīnu, spāņu..."

Verpakovskis: "[Piepalīdz] Angļu, franču."

Kļava: "Jā, angļu, franču. Un tad senegāliešiem vēl ir sava valoda. Vēl ir mauritānieši. Tas viss sanāk ļoti izglītojoši [smiekli]."

Gaisā virmo runas, ka Liepājā drīz varētu parādīties halle.
Verpakovskis: "Mēs gribētu, lai halle drīz parādās, bet pagaidām šis jautājums ir nedaudz iesprūdis. Bet pamazām mēs ejam maziem soļiem uz priekšu un mēģinām rast risinājumu, kur un kā atrast finansējumu. Mēs halli Liepājā noteikti gribam un tā mums ir vajadzīga - pat ne tik ļoti pirmajai komandai, bet vairāk bērnu un jauniešu sporta skolai. Tā ir vajadzīga, lai bērni ziemā, kad laika apstākļi ir neapmierinoši, var komfortabli un labi trenēties, paslēpjoties no vēja, lietus, sniega. Ceram atrast finansējumu. Ja būs halle, tad mums būs nodrošināti visideālākie apstākļi visos gadalaikos. Domāju, tas ir ļoti būtiski, un mēs kopā ar Liepājas Olimpisko centru, kas mūs šai idejā atbalsta, atrisināsim šo problēmu."

Vietējiem Liepājas medijiem ieminējis par treniņbāzi.
Verpakovskis: "Šobrīd projektā, kas ir skiču uzmetums, ir ietverta arī viesnīca ar 20 numuriņiem 40 cilvēkiem. Bet, protams, tas viss sadārdzina šo projektu, un viss ir atkarīgs no finansējuma. Ja mēs uzreiz tur varēsim uzbūvēt mazu viesnīciņu, tad tas, protams, būs ideāli un tiks atrisināts jautājums arī par treniņbāzi."

Tas ārpus pilsētas?
Verpakovskis "Nē. Pēc šī projekta plānojam uzlikt to uzlikt "Olimpijas" stadionā - tur jau ir sintētiskais laukums, un ir plāns uzlikt to virsū uz esošā laukuma. Tad tur uzreiz uz vietas būtu zaļais laukums, halle, viesnīca un arī mazie "Mini-Pitch" laukumi, kur var spēlēt. Tur viss uz vietas būtu. Tas arī būtu netālu no "Daugavas" stadiona, tā ka viss būtu koncentrēts Liepājas centrā, kas būtu ideāli."

Āfrikas stāsts

Kas interesants bija Mauritānijā - ne tikai no futbola viedokļa?
Pertija: "Mauritānija, protams, atšķiras no Latvijas pēc visiem parametriem - arī futbola ziņā. Atradāmies tur četras dienas un galvenais uzdevums bija izvēlēties spēlētājus, kurus galu galā tad arī atvedām. Mums tur nebija sevišķas iespējas baudīt tūrismu, bet tā, protams, bija interesanti - biju tur pirmo reizi. Neko īpašu tur neredzēju, tā ir Āfrika. Dažreiz tur skaties apkārt un reāli sāc novērtēt to, kur mēs ikdienā dzīvojam. Redzējām, kā bērni tur futbolu spēlē basām kājām smiltīs un cik ļoti viņi futbolu mīl. No turienes atvedām iespaidus, kurus šeit varējām nodot saviem futbolistiem, proti, šeit Latvijā ir visas iespējas, lai spēlētu futbolu. Tur tā nav. Paradokss ir tāds, ka, atbraucot futbolistiem no turienes šeit, var redzēt atšķirības. Tas ir pluss no šī brauciena - to redzēt. Redzēt, kādos apstākļos viņi trenējas. Un pat tādos apstākļos viņiem trenējoties, mēs varējām izvēlēties tehniskus spēlētājus - tos pašus divus mūsu mauritāniešus, kuri tehniski ir tik labi apveltīti, tik labi izrīkojas ar bumbu, domāšana. Pat lika aizdomāties, vai mēs paši neatrodamies Āfrikā, nevis viņi. Tādas domas zibsnīja. Spēlētājiem saku, ka mums ir visi apstākļi, lai spēlētāji būtu daudz tehniskāki. Ir jāiegulda milzīgs darbs un ar to arī tagad nodarbojamies. Latvijā nevar nosaukt daudz uzvārdu, kuri būtu tik tehniski. Bet es nevaru veidot komandu, ja netiek likts akcents uz šādiem [tehniskiem] futbolistiem."

Varējāt tur izvēlēties jebkuru?
Pertija: "Principā jā. Un mēs arī divus labākos paņēmām. Piemēram, Della spēlē Mauritānijas izlases pamatsastāvā un spēlē augstā līmenī - pret Tunisijas izlasi un tā tālāk. Šis puisis spēlē augstā līmenī un domāju, viņš mums ļoti palīdzēs. Nebija tā, ka aizbraucām un paņēmām jebkuru - izvēlējāmies izlasē spēlējošu futbolistu, kurš piedalās Āfrikas Nāciju kausa izcīņā."

Nebūs problēmas ar izsaukumiem uz izlasi tālajā Āfrikā?
Verpakovskis: "Noteikti, ka būs, arī nupat atnāca jau izsaukums no izlases. Ar to vienmēr jārēķinās, ja gribi parakstīt līgumus ar augsta līmeņa spēlētājiem - vienmēr būs tie izsaukumi uz izlasi. Bieži ir interešu konflikts - kluba treneris ne vienmēr labprāt palaiž spēlētāju, it sevišķi, ja ir tik tāls lidojums kā uz Āfriku vai Dienvidameriku. Diemžēl ar to jārēķinās, vajadzēs kaut kā ar to sadzīvot un meklēt kompromisus."

Zuntners sacīja, ka vistalantīgāko tomēr atstājāt Mauritānijā, jo viņam ir tikai 11 gadi...
Pertija: "Jā, talantīgākais bija šis te puišelis, kurš mūs satrieca - ar savu bezkaunību laukumā, ar to, kā viņš paņem bumbu un vēlas visus apspēlēt. Un, lai cik dīvaini būtu, viņam tas arī izdodas. Jā, šobrīd viņš palika tur, bet domāju, agri vai vēlu, mēs šo puisi iegūsim. Tur ir tāds talants, ka viņu var tālāk virzīt lielajā futbolā, jo Āfrikā ar to ir problēmas.

Draugi, lieta tāda, kaut kur lasīju, ka mēs, redz, ņemam šos afrikāņus un vietējiem sastāvā nepietiks vietas. Nekā tamlīdzīga! Mēs šos afrikāņus neņemam ar mērķi, ka visi obligāti jāliek sastāvā. Ja pamanījāt, Virslīgas pirmajā spēlē vispār neviena nebija. Un rīt [pret "Jelgavu"] būs tikai viens. Atskaitot sportisko pusi, futbolā ir arī biznesa puse. Mēs varam afrikāņus mierīgi sagatavot, pēc tam noorganizēt viņiem transfēru, un šādā veidā palielināt klubam budžetu. Gribu, lai jūs saprastu pareizi - mēs neņemam šos spēlētājus, lai pastumtu malā vietējos. Tas, pirmkārt. Tālāk bieži dzirdu, ka jāspēlē vietējiem. Respektīvi, liepājnieki uzskata, ka komandā jāspēlē Liepājas audzēkņiem. Nav tāda jēdziena "jāspēlē". Spēlēs tie, kuri ir spēcīgi! Vai tas būtu liepājnieks vai daugavpilietis. Daudzi to uztver citādi. Ir bijuši gadījumi, gan Liepājā, gan "Skonto", gan Daugavpilī, kad ap kādu konkrētu futbolistu tiek sacelta tāda aura, ka viņš ir vistalantīgākais. Bet pēc tam, kad viņam ir jāspēlē, izrādās, ka viņš nemaz nav vistalantīgākais. Tāpēc mākslīgi mēs nevienu [par zvaigzni] neveidosim, jo tad viņi arī futbolu spēlēs mākslīgi. Būsi stiprs, spēlēsi. No Liepājas vai Mauritānijas - tam nav nozīmes. Mūsu uzdevums ir izveidot labu komandu. Spēcīgu un ātru. Šīs rindas noteikti lasīs liepājnieki - 24 stundas diennaktī mēs domājam par futbolu. Nosacīti - 18 stundas strādājam, sešas stundas guļam. Mēs nepārtraukti domājam, kā uzlabot sniegumu. Nav tā, ka esam Liepājā, lai nodarbotos ar kaut kādām muļķībām [херной - krievu val.]. Tāpēc lai visi ir mierīgi - noteikti būs labs sniegums un baudījums. Apsolu to, jo zinu, kādus futbolistus esam paņēmuši, kādu darbu esam veikuši. Bet, lai viss būtu ideāli, divi mēneši ir par maz. Taču viss būs labi."

Verpakovskis: "Piebildīšu par situāciju, ka mums šogad ir tik daudz leģionāru. Protams, ka Liepājā būs daudz neapmierināto un viņi gribētu redzēt vairāk mūsējo. Taču nevienam tiešām netiks liegts ceļš uz sastāvu, bet vieta sastāvā ir jāizcīna. Diemžēl Latvijā bieži saskaramies ar to, ka, ja Latvijā ir talantīgs spēlētājs, mēs viņu gribam mazliet mākslīgi likt sastāvā, lai gan kluba, gan izlases interesēs viņu pārdotu. Bet pēc tam sākas nākamā problēma, ka, aizbraucot uz ārzemēm, viņš nav gatavs tai konkurencei, kas ir šai jaunajā klubā, jo tur viņu mākslīgi neviens neliek sastāvā. Diemžēl šeit spēlētājs tiek izaudzināts siltumnīcas apstākļos un, aizbraucot uz ārzemēm, viņam šķiet - ja nenospēlēs vienu spēli labi vai nebūs gatavs, ka nekas nenotiks, viņš tik un tā spēlēs spēli otro, trešo, ceturto. Diemžēl ārzemju klubos tā nenotiek, jo tur uz viņa vietu uzreiz ir divi vai trīs citi spēlētāji, un uzreiz tiek likts nākamais. Mēs gribam viņus jau šeit labāk sagatavot, lai jau šeit būtu konkurence par vietu sastāvā un lai reāli katrā spēlē viņam būtu jārāda maksimālais rezultāts, nevis var spēlēt ar sajūtu - nenospēlēšu labi šodien, varbūt izdosies pēc nedēļas un viss būs kārtībā. Tā vieta ir jāizcīna un jāizcīna jau šeit "Liepājā". Un tad, aizbraucot prom uz nākamo līmeni, viņš būs vairāk gatavs tam."

Tas bija domāts par Jāni Ikaunieku un viņa Francijas pieredzi?
Verpakovskis: "Jā, Jānis noteikti varētu būt viens no tiem piemēriem, jo uzskatu, ka tehniski un fiziski viņš bija gatavs, lai aizķertos "Metz" rindās un, domāju, to pierādīja tās dažas spēles, ko viņš tur nospēlēja. Redzēju tās spēles un uzskatu, ka viņš galīgi nekrita ārā un varbūt pat bija viens no labākajiem. Tas nozīmē, ka tehniski un fiziski viņš bija tam gatavs. Domāju, vairāk problēma bija psiholoģiski - viņš nebija gatavs tik lielai konkurencei, kāda bija tur. Tur treneris, ja viņš redz, ka spēlētājs kādu nedēļu slikti trenējas vai slikti nospēlē 45 minūtes, mierīgi var ielikt nākamajā spēlē citu futbolistu. Vismaz mans uzskats ir, ka Jānis nebija gatavs tieši tīri psiholoģiski. "Liepājā" viņš juta, ka, lai kā viņš nospēlēs, nākamajā spēlē viņš būs sastāvā."

Kādas ir būtiskākās atšķirības starp Latvijas un Mauritānijas atšķirībām, tostarp futbola infrastruktūras ziņā?
Verpakovskis: "Tur, kur mēs bijām, infrastruktūras apstākļi bija diezgan līdzīgi Latvijas situācijai - sintētiskais laukums, maza tribīnīte. Jūs zināt mūsu infrastruktūras līmeni un tur tas līmenis diemžēl ļoti neatšķīrās - lai kā arī gribētos, lai atšķirtos. Lai gan, protams, pieļauju, ka tur ir arī stadioni, kas ir daudz sliktāki, bet tur, kur mēs bijām, tur bija OK. Par futbola līmeni runājot, protams, tur ir sava specifika - Āfrikas futbols ir zināms ar to, ka viņiem ļoti patīk spēlēt individuāli, ar izklupieniem divām kājām uz priekšu [smaida], kas ir ļoti populāri starp Āfrikas aizsargiem. Bet kopumā skaidrs, ka tie futbolisti, kuri bija tehniski un fiziski labi, uzreiz izcēlās tajā līmenī un to varēja redzēt. Protams, varbūt taktiski viņi nav tik gudri apmācīti vai arī ir apmācīti, bet vienkārši neizpilda trenera norādījumus - nezinu, grūti pateikt. Tie, kas izcēlās, tie izcēlās - viegli varēja noteikt, ka viņi ir labāki par pārējiem. Un nebija tā, ka es viens pats izvēlējos vai Tamazs viens pats izvēlējās - bijām trijatā [arī Zuntners - aut.] un mums visiem trijiem domas sakrita par visiem spēlētājiem, tā ka mēs lēmumus pieņēmām kolektīvi."

Vai šiem paņemtajiem spēlētājiem bija arī kādi citi piedāvājumi un vai vispār tā ir regulāra prakse, ka no citurienes brauktu uz Mauritāniju ņemt spēlētājus?
Verpakovskis: "Protams, ka viņiem galvenais mērķis ir tikt no Āfrikas uz Eiropu, un viņi ir ļoti pateicīgi, ka viņiem ir tāda iespēja. Tāpēc arī Tamazs teica, ka viņi atšķiras no mūsējiem - viņi atšķiras ar motivācijas līmeni, jo viņi saprot, ka tā varbūt ir viņu vienīgā iespēja šeit aizķerties, parādīt kaut ko un tikt prom no Āfrikas. Futbols ir viņu vienīgā iespēja dzīvē - tikt prom no tā dzīves līmeņa, kas viņiem ir tur. Ar to viņi visvairāk atšķiras no mūsējiem. Par šādu praksi - Eiropas skauti tur diezgan daudz dodas. Kad bijām Senegālā, mēs tur bijām otrajā spēcīgākajā akadēmijā un arī uz to spēli bija Eiropas skauti un skatījās spēlētājus. Un tieši viens no tiem klubiem, pret kuru spēlēja mūsu izvēlētais senegālietis [Verpakovskis nosauca uzvārdu - aut.], skaitās "Metz", kur bija Ikaunieks, fārmklubs. Un viņiem patiešām noslēgts sadarbības līgums un labākos spēlētājus viņi savāc pie sevis uz "Metz" akadēmiju un dublieriem. Tā ka Āfrikā tā ir ierasta prakse. Tieši Mauritānijā varbūt nē, mēs skautus neredzējām, bet Senegālā gan bija. Senegālas vārds, protams, futbolā ir skaļāks. Mūsu gadījumā tā bija arī Mauritānija, kuru paši mēs nekad neizvēlētos, taču sakrita tā, ka vienam no mūsu kluba atbalstītājiem ir bizness Āfrikā un viņa biznesa partneri ir Mauritānijā. Un tas Mauritānijas partneris ir Mauritānijas Futbola federācijas bijušais prezidents, kuram tagad tur pieder pašam savs klubs. Pēc viņa uzaicinājuma turp aizbraucām un iepazināmies ar to līmeni un viņu spēlētājiem."

Vai jums pašiem arī nebija doma noslēgt sadarbības līgumu?
Verpakovskis: "Principā tā sadarbība ir noslēgta - varbūt tā nav uzlikta uz papīra, bet mums ir ar viņu vienošanās un jebkurā brīdī mēs to sadarbību varam noslēgt. Tā arī ir runāts nākotnei - viņš savus talantīgākos spēlētājus ir gatavs dot mums."

Kāds ir viņu atalgojums?
Verpakovskis: "Sevišķi neatšķiras no mūsu spēlētāju atalgojuma - skaidrs, ka viņi šeit nepelna nekādus lielos tūkstošus. Viņiem tā ir kā iespēja tikt vēl kaut kur tālāk uz Eiropu. Viņi to uzskata kā pakāpienu - cerams, ka mēs viņiem palīdzēsim spert to nākamo soli. Tā ka viņi ir gatavi braukt par adekvātu atalgojumu un nekādas lielās algas viņiem nevajadzēja solīt."

Kur viņi dzīvo Liepājā?
Verpakovskis: "Liepājā viņi izmitināti vienā lielā privātmājā, ko īrējam. Tur ir daudz nodalītu istabu. Šobrīd bāzes mums nav, bet šo privātmāju uztaisīsim viņiem kā bāzi. Cerams, tas ir tikai kā pagaidu variants līdz brīdim, kad būs tā halle ar viesnīcu."

Viņiem ir kāds mentors, kurš uzrauga viņus?
Verpakovskis: "Ir ideja, ka būs cilvēks, kurš to darīs un pieskatīs viņus, bet pagaidām nekādu problēmu nav bijis. Pagaidām darām to paši kopīgiem spēkiem. Dāvids Jansons ["Liepājas" menedžeris - aut.], viņš mums cilvēks-orķestris [smaida]. Redzi, Dāvid, pat divreiz tevi šodien pieminēju."

Jansons: "Pa visiem šiem gadiem [smiekli]."

Kreipāns: "Par nākamo jāmaksā [smiekli]."

1 2 37 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2017-03-17 00:28, pirms 7 gadiem
Ļoti laba informācija!
Ar leģionāriem pareizs solis. Gan līmeni paceļ, gan vietējiem rada veselīgu konkurenci, gan varēs vēlāk pārdot!

  +4 [+] [-]

, 2017-03-17 01:54, pirms 7 gadiem
"Vieta sastāva jāizcīna" - ar šo ir pateikts viss un te Tamazam ir jāpiekrīt par visiem 100%. Tie, kas uzskata, ka jāspēlē konkrēta vecuma, pilsētas vai valsts spēlētājiem, neatkarīgi no viņu reālā snieguma, par titulu var aizmirst.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-17 01:58, pirms 7 gadiem
Ļoti interesanti lasīt par kluba vadības pieredzi Mauritānijā. Sadarbības plānu vērtēju pozitīvi, jo atcerēsimies, ka arī Spartaks Tvumasi izvilka no Āfrikas [Ganas] akadēmijas un noslīpēja. Viņš ne tikai nekrita ārā no sastāva, bet kļuva par vienu no pēdējo gadu labākajiem Virslīgas leģionāriem.

Arī par Ikaunieku, domāju, Mārim ir taisnība. Cerams no Grieķijas tagad ceļš vedīs atkal uz augšu.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-17 03:14, pirms 7 gadiem
Tie, kas sekojuši Virslīgai, atminēsies, ka šie nebūs pirmie mauritānieši LV cempionātā. Pirms pāris sezonām FKV spēlēja uzbrucējs Cheikh Diagne un bija rezultatīvs. Vienīgā atšķirība tāda, ka viņš iepriejš jau bija spēlējis Eiropā, precīzāk,Spānijā.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-17 03:55, pirms 7 gadiem
Vai Rīgā šodien bija spēcīgas lietusgāzes? Tik daudz ūdens salijis!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-17 06:35, pirms 7 gadiem
Nu redz,šī preses intervija salika visu pa plauktiniem,pat FK Liepājas vietējiem opozicionāriem jautājumu nav.Galvenais ,lai šī politika nestu labumu ne tikai Liepājas futbolam,bet visam Latvijas futbolam.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-17 07:38, pirms 7 gadiem
Paldies par interviju. Ļoti patīkama un ražīga. Lai viss Mārim izdodas !

  -3 [+] [-]

, 2017-03-17 07:41, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Nu redz,šī preses intervija salika visu pa plauktiniem,pat FK Liepājas vietējiem opozicionāriem jautājumu nav.Galvenais ,lai šī politika nestu labumu ne tikai Liepājas futbolam,bet visam Latvijas futbolam.
Opozicionāri?? Lielākā daļa ar vidusskolas izglītību, vai arī ar padomju laiku Liepājas 31-ās "profenes" diplomu.

     [+] [-]

, 2017-03-17 07:54, pirms 7 gadiem
Interesanta, saistoša intervija.

     [+] [-]

, 2017-03-17 07:57, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Nu redz,šī preses intervija salika visu pa plauktiniem,pat FK Liepājas vietējiem opozicionāriem jautājumu nav.Galvenais ,lai šī politika nestu labumu ne tikai Liepājas futbolam,bet visam Latvijas futbolam.
Ja tas viss ko viņi pateica preses konferencē realizēsies, tad viennozīmīgi jautājumu nav. Tikai dzīves pieredze rāda, ka tā tas ne vienmēr gadās.

  +6 [+] [-]

, 2017-03-17 07:58, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Opozicionāri?? Lielākā daļa ar vidusskolas izglītību, vai arī ar padomju laiku Liepājas 31-ās "profenes" diplomu.
Cik jābūt stulbam, lai šeit piesauktu izglītību?
Man ir augstākā izglītība, bet es šai sakarā nevelku nekādas paralēles, jo muļķi ir arī ar augstskolas diplomu kabatā.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-17 08:23, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Cik jābūt stulbam, lai šeit piesauktu izglītību?
Man ir augstākā izglītība, bet es šai sakarā nevelku nekādas paralēles, jo muļķi ir arī ar augstskolas diplomu kabatā.
Prieks, ka pats to atzīsti )))

  -1 [+] [-]

, 2017-03-17 08:31, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Cik jābūt stulbam, lai šeit piesauktu izglītību?
Man ir augstākā izglītība, bet es šai sakarā nevelku nekādas paralēles, jo muļķi ir arī ar augstskolas diplomu kabatā.
Kāpēc vienmēr gaidi un vēlies saskatīt, FKL sakarā, to sliktāko? Ne "vienmēr piepildās", "skatīsimies, kā būs" utt....Tu jau šosezon dzīvo ar tādu sajūtu, lai tikai kaut kas Liepājas futbolā nesanāktu. Vai vari vienreiz kaut ko optimistisku un reālu uzrakstīt, nevis vienkārši dzīvot ar domu, "domāju ka nesanāks", vai arī "gribi lai nesanāk", jo klubs šogad tika veidots pēc kaut kādiem ar jums zemapziņā nesaskanošiem principiem. Ja visi būsim optimisti un cerēsim un ticēsim savējiem, viss izdosies! Bet mākslīgi šeit izrādīt kaut kādu patiku un zemapziņā domāt kaut ko citu, tas ir nožēlojami. Viss.

  +6 [+] [-]

, 2017-03-17 08:55, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Kāpēc vienmēr gaidi un vēlies saskatīt, FKL sakarā, to sliktāko? Ne "vienmēr piepildās", "skatīsimies, kā būs" utt....Tu jau šosezon dzīvo ar tādu sajūtu, lai tikai kaut kas Liepājas futbolā nesanāktu. Vai vari vienreiz kaut ko optimistisku un reālu uzrakstīt, nevis vienkārši dzīvot ar domu, "domāju ka nesanāks", vai arī "gribi lai nesanāk", jo klubs šogad tika veidots pēc kaut kādiem ar jums zemapziņā nesaskanošiem principiem. Ja visi būsim optimisti un cerēsim un ticēsim savējiem, viss izdosies! Bet mākslīgi šeit izrādīt kaut kādu patiku un zemapziņā domāt kaut ko citu, tas ir nožēlojami. Viss.
?????
Nezinu ko Tu tur atkal esi izštukojis, bet to es pavisam noteikti zinu, ka pēc pagājušās sezonas es FKL sakarā vērtēšu tikai un vienīgi viņu darbus, un nevis vārdus.
Var kādam patikt vai nepatikt, bet man personiski ļoti svarīgas ir tradīcijas. Tradīcijas uz kurām balstoties Liepājas futbols vienmēr ir bijis stipri virs vidējā LV futbola līmeņa. Ja patreizējā FKL vadība ir nolēmusi šīs tradīcijas ignorēt, tad viņi no manis neko labu nesagaidīs.

P.S. Un ja kas, tad es ar saviem uzskatiem un viedokļiem cenšos nevērsties ne pret vienu no FKL līdzjutējiem personiski. Vienīgi un tikai pret kluba vadību. Atšķirībā no viena otra, kuri uzskata, ka domāt savādāk nekā viņi ir stulbums.

  +7 [+] [-]

, 2017-03-17 08:58, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Prieks, ka pats to atzīsti )))
Un vel stulbāk ir ja cilvēks sevi uzskata un reklamē par baigo gudrinieku, kā tas ir tavā gadījumā. Tad tādi ir idioti kvadrātā.

  +7 [+] [-]

, 2017-03-17 09:16, pirms 7 gadiem
vnm kāds kaut kādus sūdus gvelž nevis pa futbolu runā..nu kāds sakars futbolam ar izglītību? kaut vai 6klases beidzis..kāda hu# starpība

  -3 [+] [-]

, 2017-03-17 09:20, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: ?????
Nezinu ko Tu tur atkal esi izštukojis, bet to es pavisam noteikti zinu, ka pēc pagājušās sezonas es FKL sakarā vērtēšu tikai un vienīgi viņu darbus, un nevis vārdus.
Var kādam patikt vai nepatikt, bet man personiski ļoti svarīgas ir tradīcijas. Tradīcijas uz kurām balstoties Liepājas futbols vienmēr ir bijis stipri virs vidējā LV futbola līmeņa. Ja patreizējā FKL vadība ir nolēmusi šīs tradīcijas ignorēt, tad viņi no manis neko labu nesagaidīs.

P.S. Un ja kas, tad es ar saviem uzskatiem un viedokļiem cenšos nevērsties ne pret vienu no FKL līdzjutējiem personiski. Vienīgi un tikai pret kluba vadību. Atšķirībā no viena otra, kuri uzskata, ka domāt savādāk nekā viņi ir stulbums.
Ignorēt ko... tradīcijas, uz kuru pamata būt stipri virs vidējā līmeņa Latvijā?

Tātad Māris vēlas Liepāju dabūt zem vidējā līmeņa Latvijā, to Tu gribi teikt??? Ar ko... ar mēģinājumu kādreizējo LM finansējuma "piešprici" (kas vajadzīga, arī lai jaunatnes futbolu, organizāciju un infrastruktūru attīstītu, jo neesam Nigērija, kur no 10 000 pa kurmju rakumiem skrienošiem puikām 10 puikas par zvaigznēm izaugs, jo mums to 10 000 puiku vietā pa to kurmja rakumu skries labi ja 200) iegūt no citiem finanšu donoriem???

Atver taču acis... Liepājā ilgus gadus bija viena no labākajām siltumnīcām Latvijā, lai izaudzinātu labus futbolistus. Bet siltumnīcai... visi stikli... bankrotēja...

Tu jau tādam klasiski prolemberdziskam Ventspilniekam līdzinies... dzīvosim savā neatkarīgajā Liepājas republikā.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-17 09:28, pirms 7 gadiem
Treneris nav liepājnieks... nodevība!!!
Sponsors nav no Liepājas... nodevība!!! (par to, ka kluba nosaukumu nevajadzēja aiztikt, tur gan var diskutēt, piekrītu)
Spēlēs nevis liepājnieki, bet tie, kuri VISLABĀK spēlēs... nodevība!!!

Ne Jums tur autonomija, ne Jums tur sava valoda, un, kas svarīgākais, ne Jūs tur esat pašpietiekami (ko arī LM bankrots parādīja un ne tikai futbolā, bet kaut vai vispārīgo nodarbinātības problēmu būtiskā saasinājumā)
Gribat būt Ventspils, bet nu nevarēsiet būt Ventspils. Pat Jūrmala ne.

     [+] [-]

, 2017-03-17 09:40, pirms 7 gadiem
Lokālpatriotisms ir cienījama lieta. Anglijā tas ir daudz lielāks kā Latvijā un bieži vien tik tiešām arī aiziet tik tālu, ka ir cilvēki, kuri no dzimtās puses dosies prom tikai tad, ja... deportēs.

Bet tad arī uz lokālpatriotismu jādzīvo. Un es neesmu dzirdējis, ka FK Liepāja vadībai būtu tāds uzstādījums - viss tikai no Liepājas un visu tikai vietējai attīstībai. Atkal tomēr kaut kaut kā galvenais uzstādījums ir būt maksimāli spēcīgiem Valsts mērogā...

Ja pilsētā ir viens klubs, kura atīstības vīzija neapmierina tā līdzjutējus, nu tad sāciet pārrakstīt vietējā futbola vēsturi, kā tas noticis gan tālā vēsturē, gan pavisam nesenā tagadnē (skatīt MK Dons vs AFC Wimbledon un Red Bull Salzburg vs SV Austria Salzburg) un veidojiet paši savu organizāciju... uz priekšu
Bet nez kāpēc ie iespaids, ka tā ir nevis reāla masveida nepamierinātība, bet gan tāda atsevišķu personu kārtējā gaušanās, ka viss ir slikts un melns. Raudu koris, tā teikt )))

     [+] [-]

, 2017-03-17 09:44, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Paldies par interviju. Ļoti patīkama un ražīga. Lai viss Mārim izdodas !
Kur un kas izdodas? Fonteinā vai Vecajā vikingā piedzerties un ar dūdiņām patusēt? Tas izdodas!!

  +3 [+] [-]

, 2017-03-17 09:58, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Ļoti laba informācija!
Ar leģionāriem pareizs solis. Gan līmeni paceļ, gan vietējiem rada veselīgu konkurenci, gan varēs vēlāk pārdot!
Mes pat vinus uz laukuma neesam vel redzejusi un Tu jau spried ka pareizs solis...

  -1 [+] [-]

, 2017-03-17 10:04, pirms 7 gadiem
Patik, ka klubam ir skaidra attīstības programma. Piepildīsies vai nē, tas laika jautājums, bet tas ir labāk nekā

     [+] [-]

, 2017-03-17 10:24, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Ignorēt ko... tradīcijas, uz kuru pamata būt stipri virs vidējā līmeņa Latvijā?

Tātad Māris vēlas Liepāju dabūt zem vidējā līmeņa Latvijā, to Tu gribi teikt??? Ar ko... ar mēģinājumu kādreizējo LM finansējuma "piešprici" (kas vajadzīga, arī lai jaunatnes futbolu, organizāciju un infrastruktūru attīstītu, jo neesam Nigērija, kur no 10 000 pa kurmju rakumiem skrienošiem puikām 10 puikas par zvaigznēm izaugs, jo mums to 10 000 puiku vietā pa to kurmja rakumu skries labi ja 200) iegūt no citiem finanšu donoriem???

Atver taču acis... Liepājā ilgus gadus bija viena no labākajām siltumnīcām Latvijā, lai izaudzinātu labus futbolistus. Bet siltumnīcai... visi stikli... bankrotēja...

Tu jau tādam klasiski prolemberdziskam Ventspilniekam līdzinies... dzīvosim savā neatkarīgajā Liepājas republikā.
Nezinu ko Verpakovskis patiesībā grib, vai arī negrib, jo galvā ielīst viņam nevaru.
To ko viņš izdarīja pagājušā sezonā neko labu neliecināja, jo izandelēt Liepājas labākos jaunos spēlētājus, un viņu vietā savilkt kaut kādus kreisos horvātus, nebija gudri darīts.
Jā, nenoliedzami, ka leģionāru piesaiste ir labs pasākums, bet......
Cik no FKL spēlējošiem leģionāriem ir bijuši galvas tiesu labāki, kādiem pēc savas būtības jābūt leģionāriem, par vietējiem spēlētājiem?
Var patikt, vai arī nepatikt Liepājas futbola tradīcijas, bet pateicoties tieši tām Liepājas futbola klubiem vienmēr ir bijis tik liels līdzjutēju skaits tribīnēs klātienē, un citās LV pilsētās neklātienē.
Un tas ir neapstrīdams fakts.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-17 10:41, pirms 7 gadiem
DaMarcus rakstīja: Lokālpatriotisms ir cienījama lieta. Anglijā tas ir daudz lielāks kā Latvijā un bieži vien tik tiešām arī aiziet tik tālu, ka ir cilvēki, kuri no dzimtās puses dosies prom tikai tad, ja... deportēs.

Bet tad arī uz lokālpatriotismu jādzīvo. Un es neesmu dzirdējis, ka FK Liepāja vadībai būtu tāds uzstādījums - viss tikai no Liepājas un visu tikai vietējai attīstībai. Atkal tomēr kaut kaut kā galvenais uzstādījums ir būt maksimāli spēcīgiem Valsts mērogā...

Ja pilsētā ir viens klubs, kura atīstības vīzija neapmierina tā līdzjutējus, nu tad sāciet pārrakstīt vietējā futbola vēsturi, kā tas noticis gan tālā vēsturē, gan pavisam nesenā tagadnē (skatīt MK Dons vs AFC Wimbledon un Red Bull Salzburg vs SV Austria Salzburg) un veidojiet paši savu organizāciju... uz priekšu
Bet nez kāpēc ie iespaids, ka tā ir nevis reāla masveida nepamierinātība, bet gan tāda atsevišķu personu kārtējā gaušanās, ka viss ir slikts un melns. Raudu koris, tā teikt )))
Ar lokālpatriotismu futbola izpratnē var aizrauties, ja esi top klubs un tava akadēmija katru gadu nes augļus. Šobrīd līmenis Virslīgā ir pietiekami augsts un vadošie klubi var iegādāties vietējos top spēlētājus un labus leģionārus. Tas, kurš liks sastāvā akadēmijas puišus bez konkurences, jo viņi ir lokālie, par titulu varēs aizmirst, kad pretī stāsies Riga, kas piedāvājusi līgumu Ronaldinju. Protams, nedaudz pārspīlēti, bet domu saprati. Par līguma piedāvāšanu Ronaldinju - tā ir patiesība.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-17 11:22, pirms 7 gadiem
Patreiz Liepāja, ņemot vērā šo sezonu, tikai ar vietējiem būtu kaut kur turpat, kur Metta.Iet skatīties , kā komanda kuļas pa tabulas apakšu vai vidusdaļu, toties vietējie, man kaut kā nestāv.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-17 11:26, pirms 7 gadiem
Nameju vispār par pilnu rubli neuzskatu.

  -4 [+] [-]

, 2017-03-17 12:13, pirms 7 gadiem
Skatos, ka kontingents, ar retiem izņēmumiem, te ir konkrēts savācies. Labi, lai Jums veicas savos spriedelējumos, es līdz dažu labu līmenim netaisos nolaisties.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-17 13:02, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Skatos, ka kontingents, ar retiem izņēmumiem, te ir konkrēts savācies. Labi, lai Jums veicas savos spriedelējumos, es līdz dažu labu līmenim netaisos nolaisties.
Tev gan smagi, jo izrādās, ka ir cilvēki,kuri domā savādāk nekā Tu.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-17 13:11, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 tu vai nu esi kāds no kluba vadības vai kādam radinieks,ka centies ar putām uz lūpām pasniegt vēlamo par esošo! ...un nevajag uzbraukt citu viedokļiem un atzīt savējo par vienīgo pareizo,katram ir iespējas izteikt šeit viedokli,bet nez kāpēc tu, un vēl pārītis ,cenšaties ar putām uz lūpām pierādīt kaut ko par baigi labu un sensacionālu,kas notiek klubā,bet vēl taču nemaz nekas nav sācies.
Nav jābūt lielam psihologam,lai saprastu,ka gadījumā,ja nekas nesanāks,būs fiksā atbilde,mēs jau teicām,ka plānojam ilgtermiņā.....
Jā un tu jau esi nolaidies zem daža laba līmeņa/kā tu izteicies līdz dažu labu līmenim/ Noteikti tev nepatiks tas, kā uzrakstīju,bet pats vainīgs!

  -4 [+] [-]

, 2017-03-17 13:35, pirms 7 gadiem
Life rakstīja: Key Nr.23 tu vai nu esi kāds no kluba vadības vai kādam radinieks,ka centies ar putām uz lūpām pasniegt vēlamo par esošo! ...un nevajag uzbraukt citu viedokļiem un atzīt savējo par vienīgo pareizo,katram ir iespējas izteikt šeit viedokli,bet nez kāpēc tu, un vēl pārītis ,cenšaties ar putām uz lūpām pierādīt kaut ko par baigi labu un sensacionālu,kas notiek klubā,bet vēl taču nemaz nekas nav sācies.
Nav jābūt lielam psihologam,lai saprastu,ka gadījumā,ja nekas nesanāks,būs fiksā atbilde,mēs jau teicām,ka plānojam ilgtermiņā.....
Jā un tu jau esi nolaidies zem daža laba līmeņa/kā tu izteicies līdz dažu labu līmenim/ Noteikti tev nepatiks tas, kā uzrakstīju,bet pats vainīgs!
Jo vairāk viedokļu, jo interesantāk un savu viedokli nevienam neuzspiežu. Tieši pretēji, mēģinu atrast balansu visā, lai pārliecinātu domāt pozitīvi! Kā tas sanāks, tā ir cita lieta. Manis pēc domājiet ko gribiet, bet nevajag publiski to darīt un runāt to kas jums liekas. Es vados no esošās situācijas. Noies kaut kas greizi, apsolu, būšu pirmais šeit, kas ar lieliem burtiem uzrakstīs, ka kaut kur neesmu līdz galam kaut ko sapratis. Tas tā īsumā, jo kā skatos, domāt jums "kā būs", labi padodas.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-17 13:37, pirms 7 gadiem
Life rakstīja: Key Nr.23 tu vai nu esi kāds no kluba vadības vai kādam radinieks,ka centies ar putām uz lūpām pasniegt vēlamo par esošo! ...un nevajag uzbraukt citu viedokļiem un atzīt savējo par vienīgo pareizo,katram ir iespējas izteikt šeit viedokli,bet nez kāpēc tu, un vēl pārītis ,cenšaties ar putām uz lūpām pierādīt kaut ko par baigi labu un sensacionālu,kas notiek klubā,bet vēl taču nemaz nekas nav sācies.
Nav jābūt lielam psihologam,lai saprastu,ka gadījumā,ja nekas nesanāks,būs fiksā atbilde,mēs jau teicām,ka plānojam ilgtermiņā.....
Jā un tu jau esi nolaidies zem daža laba līmeņa/kā tu izteicies līdz dažu labu līmenim/ Noteikti tev nepatiks tas, kā uzrakstīju,bet pats vainīgs!
Un vēl, vari rakstīt un izteikt savas domas. Kā jau minēji, cik cilvēku tik viedokļu. Es jau sen vairs ne uz vienu šeit neapvainojos.....Nav tā vieta, kur lamāties un nolaisties līdz "šahtām".

  +2 [+] [-]

, 2017-03-17 14:57, pirms 7 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Jo vairāk viedokļu, jo interesantāk un savu viedokli nevienam neuzspiežu. Tieši pretēji, mēģinu atrast balansu visā, lai pārliecinātu domāt pozitīvi! Kā tas sanāks, tā ir cita lieta. Manis pēc domājiet ko gribiet, bet nevajag publiski to darīt un runāt to kas jums liekas. Es vados no esošās situācijas. Noies kaut kas greizi, apsolu, būšu pirmais šeit, kas ar lieliem burtiem uzrakstīs, ka kaut kur neesmu līdz galam kaut ko sapratis. Tas tā īsumā, jo kā skatos, domāt jums "kā būs", labi padodas.
Kāpēc nevajag publiski runāt/rakstīt?
Diskusijas,strīdi, konflikta situācijas cilvēkus virza uz progresu.
Domāt vajag reāli, un nevis spiest uz kaut kādu mistiku pozitīvismu.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-17 16:11, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kāpēc nevajag publiski runāt/rakstīt?
Diskusijas,strīdi, konflikta situācijas cilvēkus virza uz progresu.
Domāt vajag reāli, un nevis spiest uz kaut kādu mistiku pozitīvismu.
tu takš ir āmars sportā vienmēr jacer uz to labāko, nevis nolemtībā dzīvot kaut kādu personīgu h.iņu iedomu dēļ. es jau te sen lasu, kā tu mocies šieit tā. viss būs labi ar FK Liepāju, citĀDĀK nemaz nevar būt. tas kā dažkārt dzīvē notiek, man vienalga.

     [+] [-]

, 2017-03-17 16:14, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Ļoti laba informācija!
Ar leģionāriem pareizs solis. Gan līmeni paceļ, gan vietējiem rada veselīgu konkurenci, gan varēs vēlāk pārdot!
Jā, tā ir nenoliedzama taisnība, ka leģionāri veicina konkurenci utt, bet dažreiz der paskatīties kas ir LV futbola vēderā.
Diemžēl, bet reālā dzīve rāda, ka tur nav viss tik vienkārši. Skonto bija vislabākais piemērs kas notika, ja klubam nav naudas leģionāru iegādei. Cik ļoti laba līmeņa jauno spēlētājus tas pavisam īsā laika periodā iecēla saulītē.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-17 16:17, pirms 7 gadiem
b.k.h. rakstīja: tu takš ir āmars sportā vienmēr jacer uz to labāko, nevis nolemtībā dzīvot kaut kādu personīgu h.iņu iedomu dēļ. es jau te sen lasu, kā tu mocies šieit tā. viss būs labi ar FK Liepāju, citĀDĀK nemaz nevar būt. tas kā dažkārt dzīvē notiek, man vienalga.
Es taču Tev neliedzu cerēt uz visu to ko vien Tu vēlis. Tāpat kā vilties visā ko biji sacerējies, bet kas nerealizējās.
1 2 37 komentāri