Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Finālistiem Ķekavā "būt vai nebūt" cīņa

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Finālistiem Ķekavā "būt vai nebūt" cīņa
Miķelis Dravnieks (#81) šosezon paspējis uzspēlēt gan "Ķekavas", gan "Valmieras" komandu rindās
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks aizvadītas četras cīņas. Principiālas spēles gaidāmas Ulbrokā un Bauskā, taču visaugstākās likmes tiks izspēlētas Ķekavā, kur pie vietējās komandas viesosies "FBK Valmiera".

"Lekrings" – "Ogres vilki" pulksten 17:00 Cēsīs
Ogres komandai šī būs pēdējā spēle sezonā un viņi kā pirmie varēs likt nūjas uz nagliņas, lai nedaudz atpūstos un tad sāktu gatavoties jaunajai sezonai, līdz kurai gan jāgaida teju septiņi mēneši. Pērn ogrēnieši debijas sezonu noslēdza ar diviem izcīnītajiem punktiem, bet šosezon viņu rēķinā tikai viens nopelnītais punkts. Pret cēsniekiem "vilki" līdz šim spēlējuši gana spraigi, pie punktiem gan netiekot ne reizes. Ņemot vērā komandu vietas turnīra tabulā, šovakar komandai varētu būt gana labas cerības sezonas izskaņā papildināt punktu krājumus, taču cēsniekiem punkti ir ļoti nepieciešami, lai atļautos kādas vaļības. Turklāt "lēcējpeles" tieši regulārās sezonas izskaņā uzņēmuši ļoti labu formu, uzvarot krietni spēcīgākas komandas pār šodienas pretiniekiem.

"Ogres vilku" šīs sezonas vilcēji ir Elvijs Jankovskis (28+12) un Markuss Januševskis (21+14), kamēr cēsniekiem rezultatīvākie ir Emīls Dzalbs (18+12) un Pēteris Trekše (12+12). Pie galvenajiem panākuma kaldinātājiem gan noteikti jāpiesauc arī vārtsargi Markuss Plūdums un jaunais Ričards Stivriņš, tāpat kā Normunds Krūmiņš, kurš aizvadīja trīs labas spēles pirms paziņoja, ka vismaz uz laiku pārtrauc savu florbolista karjeru. Viena no šīm spēlēm bija arī Ogrē, kad viņš atvairīja visus 13 metienus pirms deva vietu vārtos Stivriņam, tādējādi saņemot labākā spēlētāja balvu par 7:2 (0:0, 3:0, 4:2) uzvaru. Ogrēniešiem toreiz par labāko atzina Rinaldu Osi, kurš pie punktiem gan netika.

"Ķekava" – "FBK Valmiera" pulksten 19:00 Ķekavā
Dienas neapšaubāmi svarīgākā cīņa, jo savā starpā sacentīsies astotā un devītā labākā komanda turnīra tabulā. Pašlaik "Ķekava" iekrājusi 29 punktus, esot laimīgajā astotajā pozīcijā, kamēr valmierieši iekrājuši par trim punktiem mazāk, atrodoties aiz kārotā astonieka. Uzvarot šodien, valmierieši noķertu konkurentus turnīra tabulā, turklāt tas nozīmētu arī pārsvaru pār konkurentiem vienāda punktu skaita gadījumā, jo savā laukumā novembra izskaņā pērnās sezonas finālisti savā laukumā tika pie 8:3 panākuma, divus vārtus gūstot Ivo Balodim. Ķekavas komandai tajā spēlē ar trim piespēlēm atzīmējās Gints Klēģers, visu laiku rezultatīvāko spēlētāju tabulā apsteidzot vecāko brāli Gunāru.

Valmierieši uzvarējuši pēdējās trijās cīņās, panākot situāciju turnīra tabulā tādu, ka regulārās sezonas beigās viss ir atkarīgs no viņiem pašiem. Uzvarot šovakar Ķekavā un pēc nedēļas mājas spēlē ar Cēsu komandu, valmierieši pilnīgi noteikti iekļūs starp astoņām labākajām komandām. Mārtiņš Broks ar 31 (22+9) punktu ir kluba rezultatīvākais spēlētājs, kuram seko Gatis Liepiņš (16+10) un Ričards Eglītis (12+14). Interesanti, ka arī "Ķekava" uzvarējusi pēdējās trijās spēlēs, līdz ar to arī viņi nav atkarīgi no citu komandu veiksmēm vai neveiksmēm. Komandai gan ir gana nepateicīgs spēļu kalendārs, jo pēc šodienas spēles atliks vēl mačs viesos pret vienu no līgas līdervienībām "Lielvārde/FatPipe". Klāvs Jansons šosezon iekrājis 41 (21+20) punktu, esot rezultatīvākais komandā. Viņš ir tikai viens no sešiem spēlētājiem komandā, kuri bijuši pieteikti visās čempionāta spēlēs.

"Betsafe Oxdog Ulbroka" – "Kurši/Ekovalis" pulksten 19:00 Ulbrokā
Viena no spraigākajām šīs sezonas spēlēm tikusi izspēlēta Liepājā, kad tur viesojās pēdējo divu sezonu čempionvienība. Toreiz aizraujošā mačā Ulbrokas komanda varēja līksmot par 11:10 uzvaru pēcspēles metienu sērijā, tajā brīdī sarūpējot liepājniekiem pirmo zaudējumu savā laukumā. Šodienas spēlē tik lielu intrigu sagaidīt būs grūti, jo "Betsafe Oxdog Ulbroka' uzvarējuši pēdējās četrās spēlēs, turklāt savā laukumā komanda klūp ļoti reti. Sezonas ievadā tika pārtraukta ļoti ilgā bezzaudējumu sērija mājās, kad nācās paklupt pret "Rubeni". Kopš tā laika komanda savā arēnā atkal uzvarējusi septiņus mačus pēc kārtas. Rolands Kovaļevskis (25+20) un Kaspars Šķēls (26+18) cīnās par komandas rezultatīvākā spēlētāja balvu, turpat netālu ir arī Edžus Ceriņš (19+18).

Ja "Betsafe Oxdog Ulbroka" šovakar var spert ļoti platu soli pretim uzvarai regulārajā sezonā, tad liepājniekiem ir daudz nopietnāki uzdevumi risināmi. Komanda zaudējusi pēdējās trīs spēlēs, turnīra tabulā atkāpjoties uz sesto pozīciju. Izbraukumā izdevies uzvarēt vien komandas, kas ieņem pēdējās trīs vietas turnīra tabulā, turklāt arī savā laukumā sezonas izskaņā ik pa laikam gadās paklupt un zaudēt vērtīgus punktus. Mihails Kostusevs iekrājis 48 (20+28) punktus, aizvadot vienu no savām rezultatīvākajām sezonām pēdējā laikā. Edgars Freimanis iekrājis 40 (20+20) punktus, kuram seko Ričards Dēvits (22+15).

"Bauska" – "Rubene" pulksten 20:00 Bauskā
Vakara pēdējā cīņa tiks aizvadīta Bauskā, kur vietējiem līdzjutējiem būs pēdējā iespēja šosezon vērot savus favorītus klātienē. Komanda jau labu laiku ir zaudējusi izredzes kvalificēties play-off turnīram, zaudējot pēdējos piecus mačus. Par būtisku pavērsienu baušķenieku sezonā varēja kļūt tieši abu komandu savstarpējā spēle Kocēnos, kad izdevās veikt sekmīgu pakaļdzīšanos, mača pašā izskaņā izcīnot pārsteidzošu 6:5 panākumu. Komandai tas bija sekmīgs nogrieznis, jo tika izcīnītas vairākas uzvaras, kas uz mirkli ļāva pasapņot par vietu izslēgšanas turnīrā. Tomēr ilgstoši šādu sniegumu noturēt neizdevās, komandai jau piekto sezonu pēc kārtas paliekot bez izslēgšanas turnīra. Komandas sezonas rezultatīvākais spēlētājs ir Pēteris Zeltiņš, kuram 26 (14+12) punkti, apsteidzot Kristeru Tiltiņu (11+9).

Jau baušķeniekiem izcīnītie trīs punkti Kocēnos sezonas kontekstā neko nav devuši, tad "Rubenei" tie var izrādīties ļoti svarīgi zaudētie punkti. Komanda pēdējās piecās cīņās piedzīvojusi četrus zaudējumus, no vienības, kas pretendē uz uzvaru regulārajā sezonā, atkāpjoties uz piekto pozīciju, teorētiski riskējot arī ar palikšanu devītajā vietā un sezonas noslēgšanu vēl februāra mēnesī. Uzvarot šovakar, šis risks tiktu dzēsts. Joprojām spilgtu sezonu aizvada Reinis Mirkšs, iekrājot 59 (35+24) punktus, esot rezultatīvs visās sezonas spēlēs. Ierastais līderis Atis Stepāns iekrājis 35 (20+15) punktus, bet komandas pēdējais papildinājums Arnijs Kuratņiks jau pirmajā cīņā tika pie vārtu guvuma.