Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

T. Dukurs: "Man nav sev ko pārmest, šodien nebija reāli tikt trijniekā"

T. Dukurs: "Man nav sev ko pārmest, šodien nebija reāli tikt trijniekā"
Tomass Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latviešu skeletonists Tomass Dukurs pēc iegūtās piektās vietas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izteicās, ka viņam nav sev ko pārmest, jo nekas nav izdarīts nepareizi, bet olimpiskais starts šis viņam noteikti ir bijis pēdējais.

"Man nav sev ko baigi pārmest. Jā, joprojām neesmu pilnībā apmierināts ar to, kā izbraucu devīto virāžu, jo, visticamāk, tieši tādēļ trases lejasdaļā trūka ātruma," secina Tomass. "Tāpat neesmu apmierināts ar abu dienu pirmo braucienu starta laikiem. Bet par pārējo man īsti nav sev ko pārmest. Tomēr varbūt tieši tas arī pietrūka, pa desmitdaļai katrā braucienā."

Vakar Tomass ieminējās, ka pēdējā braucienā varētu riskēt un iet uz visu vai neko, tomēr šodien viņš nolēms tā nedarīt. "Laika apstākļi bija tādi paši, turklāt es jau tāpat biju uz robežas. Domāju, ka uz pēdējo braucienu kaut ko varētu pamainīt, bet tad apskatījos, ka līdz ceturtajai vietai man ir gandrīz pussekunde. Apzinājos, ka pussekundi šis risks man nedotu. Nebija jēgas. Svarīgāka bija stabilitāte. Priekšā bija pussekunde, aiz manis sešas simtdaļas, tādēļ svarīgāk bija noturēt piekto vietu."

"Nevaru sevi nosodīt, ka kaut ko nebūtu izdarījis pareizi. No otras puses - nevaru arī baigi uzsist pa plecu un teikt, ka izdarīja 100%. Ir dienas, kad slīd labāk un saliekas apstākļi, bet šodien nebija variantu tikt trijniekā," atzīst Dukurs. "Emocijas par brāli? Viņš pats visu sabojāja. Konkurenti jau tā sagādāja viņam dāvanu, aizvadot diezgan sliktus braucienus. Viņam atlika veikt daudzmaz stabilu braucienu, jo ieskrējiens viņam ir krietni labāks. Jā, ceturtā un piektā virāžā nav grūta, tādēļ biju pārsteigts."

"Olimpiskais brauciens man šis noteikti bija pēdējais, bet vai pēdējais vispār - to vēl nezinu," norāda Tomass. "Četriem gadiem man veselības nepietiks, jaunus ceļgalus es nedabūšu. Vienai, divām sezonām, varbūt. Tas atkarīgs no veselības un motivācijas. Piemēram, ja komandā neviens negribēs strādāt un būs jādara vienam, tad nebūs nemaz vērts sākt. Droši vien pasēdēsim un izdomāsim."

"Jāsaprot, vai mums ir jaunas idejas. Tas ir tehniskais sporta veids. Vari braukt, cik labi gribi, bet, ja kādam slīd labāk, turklāt tādi ir trīs, tad pjedestāls jau ir aizņemts. Jābūt idejai, motivācijai. Pārsonam slidas taisa Bromlijs, tas pats, kurš korejietim. Ja Bromlijs noslēgs līgumus vēl ar trim, ko tad darīsim? Latvijā tehnoloģiskā attīstība nav lielvalstu līmenī. Konsultējamies teju vai ģimenes lokā, bet ar to ir pa īsu."

Vakar medijos parādījās informācija, ka Lielbritānijas komandas meitenes izmantojušas nelegālus tērpus, kas palīdz uzlabot rezultātu, taču Tomass uzskata, ka tās ir muļķības. "Tas tā nav. Domāju, ka tas drīzāk ir parādījies, lai novērstu uzmanību no lietām, kas ir atklātas. Tērpi neko nedod. Starta tērpi tik un tā nosedz 50% ķermeņa. Jābrauc džemperī, lai zaudētu desmitdaļu."

Vai ir pārliecība, ka šoreiz olimpiskajās spēlēs viss bijis godīgi? "Neviens jau nav pieķerts, bet jautājumi rodas. Kāpēc vienam anglim kamanas tik ļoti slīd? Taču apgalvot neko nevaru. Varbūt viņš ir atklājis kādas inovatīvas lietas, kuras līdz pat olimpiādei turējis pagrabā. Čempions? Par viņu man nav jautājumu. Pirmais starts, visvairāk braucienu, arī citās trasēs viņš bija labs."

     [+] [-]

, 2018-02-16 07:30, pirms 6 gadiem

  +4 [+] [-]

, 2018-02-16 08:05, pirms 6 gadiem
Karjeras noslēgumā šie rezultāti ir ļoti labi abiem brāļiem! Visu mūžu nevar būt pirmie, kādu dienu ir jāpalaiž jaunie pa priekšu! Jūs esiet un paliksiet vispasaules skeletona leģendas!

  +7 [+] [-]

, 2018-02-16 08:07, pirms 6 gadiem
Kā jau iepriekš rakstīju vienīgās pretenzijas ir par to,ka korejietis varēja trasi piebraukt. Tas nav godīgi zinot cik svarīgi ir zināt visas trases specifikāciju. Tāpat korejietis bija favorīts. Bet šis aspekts un Bromlija kamanas korejieti citā līgā aizsūtīja. Vot brits ar sliktu startu un braukšanu var Bromliju un viņa brāli nolaizīt. Tas vairs nav sportiski,ka tu tikai uz tehnikas rēķina iegūsti medaļu. Pērsons to medaļu var atdot Bromlijiem.
Ja Pērsonam būtu tāds starts kā Juņam viņš ļoti iespējams pat uzvarētu.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-16 08:43, pirms 6 gadiem
ice F-1 rakstīja: http://www.cyclingweekly.com/news/latest-news/british-cycling-inspired-skinsuits-helping-gb-skeleton-riders-dominate-winter-olympics-369011
paldies, labs.
Vislabākais ir viena onkas komentārs, ka jāsadod visiem koka kamanas un jāmauc, kā tas bija viņa bērnībā.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-16 09:19, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Kā jau iepriekš rakstīju vienīgās pretenzijas ir par to,ka korejietis varēja trasi piebraukt. Tas nav godīgi zinot cik svarīgi ir zināt visas trases specifikāciju. Tāpat korejietis bija favorīts. Bet šis aspekts un Bromlija kamanas korejieti citā līgā aizsūtīja. Vot brits ar sliktu startu un braukšanu var Bromliju un viņa brāli nolaizīt. Tas vairs nav sportiski,ka tu tikai uz tehnikas rēķina iegūsti medaļu. Pērsons to medaļu var atdot Bromlijiem.
Ja Pērsonam būtu tāds starts kā Juņam viņš ļoti iespējams pat uzvarētu.
korejietis bija pirmais arī pasaules kausā, tāpēc teikt ka kaut kas nav gīdīgi, ir nekorekti. Savās mājās vienmēr ir vieglāk braukt, tas nav nekāds jaunums mūsdienu sportā, bet realitāte, ar kuru ir jārēķinās

  +3 [+] [-]

, 2018-02-16 09:21, pirms 6 gadiem
Vai kāds žurnālists LOV funkcionāriem pajautās, cik gudri bija pirms spēlēm ar skandālu izmest tehniķi Lodziņu??? Kad tagad tik daudz "asaru" par tehnikas jautājumiem?

  +5 [+] [-]

, 2018-02-16 09:21, pirms 6 gadiem
Izstiepies vai saraujies, bet reti kurais sapratīs kādu darbu ir ieguldījuši sportisti, lai tiktu līdz OS līmenim, kas ir ziedots un kam iets cauri. Respect par darbu kungiem ! #dukuri

  +3 [+] [-]

, 2018-02-16 10:11, pirms 6 gadiem
"Konsultējamies teju vai ģimenes lokā, bet ar to ir pa īsu."
ar so viss ari ir pateikts, citi iegulda lielas naudas lai nopirktu Bromliju, Snaideru tehniku, muuseejie vienkaarsi palaujas uz savaam zinasanam!
Bobslejaa gan ir cits staasts, tiek pirkti fricu labaakie bobi.

     [+] [-]

, 2018-02-16 11:30, pirms 6 gadiem
Paldies Tomasam par ļoti solīdu karjeru un milzīgo palīdzību Martina panākumu kaldināšanā! Novēlu stipru veselību un ja vēl ir palikusi dzirksts acīs, tad nākamsezon pabraukt Amerikas kausos un pasaules čempionātā pārsteigt skeletona pasauli.
Tikai būtu jāgatavo kamanas, slieces un visu citu tieši šai trasei jau visa šī gada garumā!

  -2 [+] [-]

, 2018-02-16 11:56, pirms 6 gadiem
Tēvam gan ir. Tāds kauns pa visu pasauli . Jau dalīja Soču medaļu citiem aiz muguras.

     [+] [-]

, 2018-02-16 13:08, pirms 6 gadiem
Cofijs rakstīja: Tēvam gan ir. Tāds kauns pa visu pasauli . Jau dalīja Soču medaļu citiem aiz muguras.
Nu tā, ka medaļas aizmuguriski sadalīja Putins Sočos, to neviens nepārspēs. Piedod bet tur neko nevar mainīt - Martinam tāpat ir divi OS zelti

     [+] [-]

, 2018-02-16 13:09, pirms 6 gadiem
Vajadzēja savā laikā Rommelu paņemt . Un tad vācu slidu apstrāde nebūtu mīkla .

     [+] [-]

, 2018-02-16 15:15, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: korejietis bija pirmais arī pasaules kausā, tāpēc teikt ka kaut kas nav gīdīgi, ir nekorekti. Savās mājās vienmēr ir vieglāk braukt, tas nav nekāds jaunums mūsdienu sportā, bet realitāte, ar kuru ir jārēķinās
Bet es jau arī saku,ka viņš tāpat bija favorīts,bet tie vairāki simti braucieni ko viņš varēja veikt un Bromlija tehnika ievirzīja viņu citā līgā. Šķiet PK viņš ar šo tehniku nebrauca. Runājot,ka mājās ir vieglāk braukt es tev nepiekritīšu. Nevienmēr tā ir. Spilgtākais piemērs Šici,kuri tikai šogad pirmoreiz medaļu izcīnīja PK posmā Siguldā. Pēc 15 sezonām kopš viņi piedalās posmos.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-16 16:04, pirms 6 gadiem
Vecim 37.gadi dinozaurs skeletona,bet tiek izcinita 5.vieta un ja salidzinam ar bracku,tad cetru braucienu summa ta starpiba ir minimala,vins savu darbu izdarija uz 100% un tas ir fantastisks panakums!

     [+] [-]

, 2018-02-16 17:10, pirms 6 gadiem
1.Ir jābeidz uztvert šīs sacensības kā sportu, tā ir tehnoloģiju cīņa sporta arēnās, trasēs, stadionos.
2.Zinātnes sasniegumu demonstrācija, atļaušos piebilst ka Latvijā zinātnei tiek veltits tikpat cik invalīdiem, lai nenosprāgst badā, bet kā dzīvot, tas nav svarīgi.
3.Nevar uzlekt augstāk par savu pakaļu, ja citi nevis palīdz, bet bāž sprunguļus riteņos, slidās vai slēpēs.
4.Un te jums izskaidrojums arī krievu bravūrai un medaļu kārei - tas vairs nav sports, bet mērīšanās ar krāniņiem, raķetēm, atombumbām.
5.Sports ir domāts veselībai, nevis nervu un veselības bendēšanai.Porziņģis,Bertāns,Melbārdis un Mārtiņš Lauva, kam jumts aizbraucis no skaudības, ka netika izlasē savas rebes kruķīt.
6.Jo ātrāk apradīsim ar domu, ka medaļas Latvijai tas ir dažādu apstākļu kopums, nevis likumsakarība, jo labāk.