Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Snovbordkrosā dāmām triumfē itāliete Mojoli

Andrejs Siliņš

Snovbordkrosā dāmām triumfē itāliete Mojoli
Mikela Mojoli
Foto: Sipa USA / Scanpix

Par Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu čempioni snovbordkrosā sievietēm agrā piektdienas rītā kļuva Itālijas sportiste Mikela Mojoli.

Mojoli pirms četriem gadiem Sočos piedzīvoja debiju olimpiskajās spēlēs. Toreiz tikai 18 gadus vecā Mojoli tika lielajā finālā, taču piedzīvoja kritienu un finišu nesasniedza. Tagad, četrus gadus vēlāk, nu jau deviņas reizes uz goda pjedestālu augstākā pakāpiena Pasaules kausu posmos kāpusī Mojoli bija neapturama.

Kvalifikācijā gan ātrākā bija Soču čempione Eva Samkova no Čehijas, Mojoli apsteidzot par 0,13 sekundēm. Ceturtdaļfinālā Mojoli izcīnīja uzvaru savā braucienā un arī otrajā pusfināla braucienā bija labākā. Lielajā finālā Mojoli īstenoja savu sapni un 22 gadu vecumā pirmo reizi kļuva par olimpisko čempioni.

Samkova, kura uzvarēja savā pusfinālā, lielajā finālā palika trešā, bet pie sudraba godalgas tika vien 16 gadus vecā francūziete Jūlija Pereria de Sousa Mabilo. Titulētā amerikāniete Lindsija Džeikobelisa tā arī nav spējusi izcīnīt olimpisko zeltu - šoreiz 32 gadus vecā pieckārtējā pasaules čempione palika ceturtā.

Turpinājumā sievietēm programmā paredzētas "Big Air" un paralēlā milzu slaloma kvalifikācijas attiecīgi 19. un 22. februārī.

Snovbordkross sievietēm, lielais fināls

VSportisteValsts
1.M.MojoloItālija
2.J.P.de Sousa MabiloFrancija
3.E.SamkovaČehija
4.L.DžeikobelisaASV
5.K.TrespošaFrancija
6.A.ŽekovaBulgārija