Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Medveščak" prezidents: "Sponsoru neatradām pret Krieviju vērsto sankciju dēļ"

Rolands Eliņš

"Medveščak" prezidents: "Sponsoru neatradām pret Krieviju vērsto sankciju dēļ"
Foto: Medvescak.com

Horvātijas hokeja klubs "Medveščak" KHL sezonu jau noslēdzis un lielākā daļa spēlētāju, ieskaitot galvenā trenera vietas izpildītāju, izklīduši. Kluba prezidents Damirs Gojanovičs krievu medijiem norādījis, ka starts nākamajā KHL sezonā ir zem lielas jautājuma zīmes.

"Medveščak" vakar aizvadīja KHL sezonas pēdējo spēli un tajā pieteikumā ierakstīja tikai 15 komandā palikušos laukuma spēlētājus. Klubs zaudēja "Slovan" ar 5:7 un sezonu pabeidza ar 69 punktiem 60 spēlēs, kas pagaidām sniedz 11. vietu Rietumu konferencē, taču iespējams vēl atkāpties uz 12. vai 13. vietu.

"Esmu apmierināts ar aizvadīto sezonu, ja ņem vērā, kādos apstākļis mums nācās cīnīties," Krievijas medijam "Championat" norādījis kluba prezidents Damirs Gojanovičs. "Gaidījām, kad tiksim pie jaunā sponsora, un bijām paredzējuši, ka viss nokārtots, taču tad sapratām, ka sponsora nebūs. Tāpēc arī pastiprināties cīņām par "play-off" nevarējām un nācās izpārdot spēlētājus."

"Kāpēc sponsors neieradās? Tas, kuru mēs gaidījām, klubam nepievienojās Horvātijas un Krievijas ekonomiskās krīzes dēļ, kā arī pret Krieviju vērsto sankciju dēļ," paskaidroja Gojanovičs. "Daži spēlētāji klubu atstāja brīvprātīgi, lai varētu vēl pavasarī uzspēlēt citur, dažus mēs pārdevām, lai laicīgi beigtu viņu līgumus un nostabilizētu finansiālo situāciju."

"Medveščak" prezidents atzīmēja, ka četri KHL pavadītie gadi ir nozīmīgs sasniegums visam Horvātijas hokejam, kā arī nodēvēja KHL par brīnišķīgu līgu. Taču "Medveščak" dalību nākamajā sezonā viņš nevarēja apsolīt un īpašu optimismu arī nepauda: "Krievijas vēstniecība mums izrāda lielu atbalstu, kļuvusi mums par labu draugu. Taču musu piedalīšanās nākamajā sezonā ir atkarīga tikai no līgas un sponsoru lēmuma."

Zagrebas komandu šosezon jau atstāja galvenais treneris Gordijs Dvaiers, bet šodien paziņots arī par viņa aizstājēja Konora Kamerona aiziešanu. Kamerons pievienojies Šveices komandai "Ambri-Piotta", tāpat no komandas aizgājuši vēl pieci hokejisti, kas atraduši jaunus klubus Zviedrijā, Vācijā un Slovākijā. Ja "Medveščak" tomēr spēlēs KHL arī nākamajā sezonā, pastāv iespēja, ka visi pieminētie varēs atgriezties.

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/hockey/n...
Klub hokeja na ledu Medveščak Zagreb

  +4 [+] [-]

, 2017-02-16 18:12, pirms 7 gadiem
Par vienu mākslīgi radītu un uzturētu komandu mazāk. Nahren visus šitos Kuņluņ Ķīnas klubus, kurā nav neviena vietējā.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-16 18:16, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Par vienu mākslīgi radītu un uzturētu komandu mazāk. Nahren visus šitos Kuņluņ Ķīnas klubus, kurā nav neviena vietējā.
Tāpat mākslīgo RD!

  +6 [+] [-]

, 2017-02-16 18:19, pirms 7 gadiem
labi vien ir,ka pret fasistiem tas sankcijas ir speekaa vel
Slēpts komentārs: pernambucano

  -2 [+] [-]

, 2017-02-16 18:51, pirms 7 gadiem
Cerams, ka netika ''Lācēni'' veiksmī aizies no KHL, bet arī KrHuLv un Slovan.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-16 18:56, pirms 7 gadiem
tak viņiem tāpat nauda bija no krievu sponsoriem, kas ir, vairs negrib sponsorēt?

  -2 [+] [-]

, 2017-02-16 19:14, pirms 7 gadiem
placis rakstīja: tak viņiem tāpat nauda bija no krievu sponsoriem, kas ir, vairs negrib sponsorēt?
Kur vispār bija jēga viņus sponsorēt ? Horvātijai galīgi nav nekāda sakara ar hokeju normālā līmenī. Jēga ir no tādiem klubiem kā D-Rīga, D-Minska, Jokerit, Barys, Slovan. Šie klubi vismaz piesaista savu valstu pārstāvjus, ar ko līga ir simpātiskāka. Tik pat bezjēdzīgs klubs ir ķīniešu red star.

     [+] [-]

, 2017-02-16 19:28, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Cerams, ka netika ''Lācēni'' veiksmī aizies no KHL, bet arī KrHuLv un Slovan.
Cerams, ka arī rakstītprasmi dzimtajā valodā kādreiz sekmīgi apgūsi.

  +7 [+] [-]

, 2017-02-16 19:45, pirms 7 gadiem
Neticami, ka RD visu sezonu nopietni spēlējot palika pat zem Zagrebas, kas jau rudenī sāka izdalīt spēlētājus un beigās slidinājās 2 maiņās ..

  +6 [+] [-]

, 2017-02-16 20:16, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Neticami, ka RD visu sezonu nopietni spēlējot palika pat zem Zagrebas, kas jau rudenī sāka izdalīt spēlētājus un beigās slidinājās 2 maiņās ..
Tas tikai parada musu pasmaju hokejistu patieso limeni..

  -4 [+] [-]

, 2017-02-16 20:52, pirms 7 gadiem
Domāju, ka Latvijas hokejam nepieciešama tāda komanda kā Dinamo, tikai ne KHL. Jaunajai federācijai vajag meklēt kur spēlēt citur, kur izmaksas nav tik lielas un var vietējais bizness pavilkt. Piemēram Zviedrija, Somija.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-16 21:08, pirms 7 gadiem
Šahs rakstīja: Domāju, ka Latvijas hokejam nepieciešama tāda komanda kā Dinamo, tikai ne KHL. Jaunajai federācijai vajag meklēt kur spēlēt citur, kur izmaksas nav tik lielas un var vietējais bizness pavilkt. Piemēram Zviedrija, Somija.
Zviedrija un Somija? Diemžēl Latvija ir tādi bomži ka nepavilks. Vienīgais variants Baltkrievijā.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-16 21:48, pirms 7 gadiem
Šahs rakstīja: Domāju, ka Latvijas hokejam nepieciešama tāda komanda kā Dinamo, tikai ne KHL. Jaunajai federācijai vajag meklēt kur spēlēt citur, kur izmaksas nav tik lielas un var vietējais bizness pavilkt. Piemēram Zviedrija, Somija.
zviedri pat dāņu un norvēģus neņem somi igauņus neņem... ko nu?

Varbūt labāk nemeklēt laimes lāci ārpusē, bet attīstīt vietējos resursus?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-16 21:48, pirms 7 gadiem
Cerams ka Rīgas invalīdi nākamajā gadā vairs nespēlēs khl...šī klaunāde sen bij jābeidz

  +2 [+] [-]

, 2017-02-17 09:14, pirms 7 gadiem
Dinamo R ir līgas pārliecinošā pastarīte. Tās vieta ir Latvijas čempionātā.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-17 11:21, pirms 7 gadiem
Skatos, jeņķi krievus nolikuši uz ceļiem un neļauj piecelties. Jācer, ka arī rižāniem naudiņa neatradīsies.