Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Mums trūkst jaudas zem groziem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Mums trūkst jaudas zem groziem"
Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Apsveicu Latviju ar labajiem panākumiem Soču spēlēs! Lietuvā nav tādu ziemas sporta tradīciju, taču mēs priecājamies par latviešu medaļām. Nepatīkami, ka zaudējām Lietuvas Neatkarības dienā," basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts bija sarūgtināts par zaudējumu spēlē pret "Triumf", taču atzinīgi novērtēja Latvijas sportistu veikumu ziemas sporta veidos.

Jevgeņijs Voronovs, "Triumf" spēlētājs

"Spēle Rīgā bija svarīga, jo VEF ir mūsu tiešie konkurenti cīņā par trešo vietu. Uzvara krietni atvieglos regulārās sezonas mērķu izpildi. Uzskatu VEF par bīstamu komandu ar daudziem labiem metējiem. Tas spilgti pierādījās mūsu vājuma brīdī. Kad atslābinājāmies, viņi uzreiz atspēlējās. Galotnē ļoti labi pacīnījāmies par atlēkušajām bumbām un pelnīti uzvarējām. Olimpiskās spēles? Sezona netraucē tām sekot līdzi, piemēram, pārtraukumā uzzinājām, ka hokejisti izcīnījuši uzvaru pār Slovākiju."

Vasilijs Karasjovs, "Triumf" galvenais treneris

"Žeņa jau pastāstīja galvenās lietas. Brīdī, kad ceturtās ceturtdaļas vidū pazaudējām koncentrēšanos, VEF mūs nekavējoties sodīja, ar vairākiem tālmetieniem izlīdzinot rezultātu. Mēs nenolaidām rokas un turpinājām cīnīties aizsardzībā. Domāju, ka uzbrukumā nospēlējām ļoti labi. Par to liecina 25 rezultatīvas piespēles.

Pirms brauciena uz Rīgu sapratām, ka uzvara par 70% atrisinātu uzdevumu tikt tālāk un izcīnīt trešo vietu B grupas kopvērtējumā. Nav vienkārši, jo mūsu spēļu grafiks ir sarežģīts. Pirmdienas rītā no Rīgas lidosim uz Turciju, bet otrdien jau būs spēle Eiropas Izaicinājuma kausā. Varbūt dažiem spēlētājiem būs mazāks spēles laiks, taču noteikti cīnīsimies par uzvaru."

Dī Brauns, "VEF Rīga" spēlētājs

"Mūsu pamatuzdevums ir agresīvi nospēlēt aizsardzībā. Šodien mēs to neizdarījām, nespējot nosegt gandrīz nevienu pretinieka spēlētāju. Domāju, ka arī mūsu bumbas kustība bija tālu no ideāla."

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Radījām sev problēmas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, pieņemot grūti izskaidrojamus lēmumus. Paši izsitām sevi nervozi, pārāk nervozi spēlējām. Ceturtās ceturtdaļas vidū panācām izlīdzinājumu, taču uzreiz minūtes laikā ielaidām divus tālmetienus. Lendrijs brīvos metienus izpilda ļoti labi, taču šoreiz viņam talkā nāca arī Voronovs, tādējādi minūtes laikā sev uztaisījām mīnus astoņi. “Triumf” aizsardzība izjauca mūsu saspēli, neļāva kustināt bumbu. Nevaru teikt, ka spēlētāji nevēlējās uzvarēt, taču nedega līdz galam.

Rihards Kuksiks nav pienācīgā fiziskā formā (spēlēja nepilnas piecas minūtes – Sportacentrs.com), jo izjūt ceļgala savainojuma sekas. Viņš nevar līdz galam paspēt ne aizsardzībā, ne uzbrukumā, tāpēc vajag atgūties. Priekšējā līnijā pēc Bajramoviča aizbraukšanas vēl neesam pārkārtojušies – trūkst jaudas zem groziem un viena no cilvēkiem, kura pieredze palīdz uzņemties izšķirošos brīžos. Šī iemesla dēļ no Valmieras atsaucām Viktoru Iļjinu. Viņš nupat ieradās, tāpēc šodien nebija gatavs ilgāk spēlēt.

Panikas nav, lai gan uzvara pār “Triumf” būtu krietni atvieglojusi mūsu mērķu izpildi. Jāgatavojas spēlēm vienādi, neatkarīgi, vai tās notiek mājās vai izbraukumā. Meklēsim variantus, kā uzlabot spēli."

  +9 [+] [-]

, 2014-02-16 19:55, pirms 10 gadiem
Manuprāt, drīzāk Tev Butaut trūkst jaudas takstisko zīmējumu izdomā!!!

     [+] [-]

, 2014-02-16 20:06, pirms 10 gadiem
Tātad nedrīkstēja laist prom Bajramoviču!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-02-16 20:13, pirms 10 gadiem
Tāpēc jau paņēma Iļjinu, ne? KO tad vispār nepārliecinājās, kā Valmierā uzkačājies? Godavārds , smieklīgi.

  +3 [+] [-]

, 2014-02-16 20:15, pirms 10 gadiem
Kad sitas aaksts aizvaaksies?

  -2 [+] [-]

, 2014-02-16 20:31, pirms 10 gadiem
Jā visi tagad skaļā balsī sakām Ramūn, Ramūn, Ramūn, s*k* man līko! Ramūns katru dienu normālus zāģus Arēnā Rīga rīko, b*e!

     [+] [-]

, 2014-02-16 20:42, pirms 10 gadiem
Kambala???!

  +3 [+] [-]

, 2014-02-16 20:53, pirms 10 gadiem
Ar Butautu te vairs nebūs arshana,apnicis jau tas āksts.. Nākamgad bus tiesi tāda pashas sezona ka shitaa...!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-16 21:28, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nu nebūs gan, jo tomēr daudz šo sezonnu ietekmē sastāvs un problēmas ap to
Butauts pats šo sastāvu savāca, lai pats arī atbild par saviem nedarbiem. Savāc sastāvu pats, plus vēl neko nevar izdarīt kā trenerim, tur sen bija jātin prom! Ja vēl zaudēs LBL finālos, tad vnk būs pzcd.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-16 23:21, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: ko tu tur lej...Butauts bija vienīģais, kas lūdzās Jaunupam, lai browns un robinsons paliek komandā un viņus nepatriektu....
Patriec vēl šos un ar Valmieru varēs cīnīties! Sastāvs galīgi švaks!

     [+] [-]

, 2014-02-17 10:38, pirms 10 gadiem
mums trūkst jaudas patriekt butautu un jaunpupu.
Bet ja nopietni - kam gan vairs šobrīd interesē vefs un viņa problēmas...