Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bufalo otrais zaudējums sezonā, "Avalanche" ar 8:0 sabradā Sentluisas "Blues"

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Bufalo otrais zaudējums sezonā, "Avalanche" ar 8:0 sabradā Sentluisas "Blues"
Džefs Skiners (#53) mēģina pārspēt Viteku Vanečeku (#41). Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tika aizvadītas piecas spēles. Savainotā Zemgus Girgensona Bufalo ''Sabres'' vēlreiz piedzīvoja zaudējumu pret Vašingtonas ''Capitals'' vienību (1:2). Izcila spēle Vašingtonas čehu vārtsargam Vitekam Vanečekam, kurš savā debijas mačā tika galā ar 28 no 29 izpildītajiem pretinieku metieniem. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Kolorādo ''Avalanche'', kas ar 8:0 sagrāva Sentluisas ''Blues'' vienību. Uzvaras izcīnīja arī Otavas "Senators" un Tampabejas "Lightning".

Savainotā Zemgus Girgensona Bufalo vienība sezonu iesāka ar zaudējumu pret Vašingtonas ''Capitals'' ar 4:6. Šodien abas komandas tikās atkārtoti, un Vašingtonas hokejisti vēlreiz bija pārāki, uzvarot ar 2:1. Pirmajā periodā abas komandas nespēja gūt vārtus, kaut gan Bufalo vienība sešas minūtes atradās skaitliskajā vairākumā. Rezultātu otrās trešdaļas ievadā atklāja Vašingtonas čehu uzbrucējs Jakubs Vrāna, kurš spēja pārspēt vārtsargu izgājienā viens pret vienu. Bufalo vienība perioda turpinājumā uzbruka daudz aktīvāk, bet tā arī pēc diviem nospēlētajiem periodiem Vašingtonas vārtsargu viņiem pārspēt neizdevās. Trešā perioda pašā sākuma Bufalo vienība izlīdzināja rezultātu, Rasmuss Ristolainens ar plaukstas metienu no zilās līnijas pārspēja čehu debitantu Viteku Vanečeku. Spēles turpinājumā aktīvāki palika Vašingtonas hokejisti, kas arī vainagojās ar vārtu guvumu perioda astotajā minūtē, kad Toms Vilsons ar neatvairāmu plaukstas metienu no labā iemetiena apļa panāca 2:1. Spēles beigās Bufalo vēl bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet viņi to neizmantoja. ''Sabres'' vienība vēl ar pēdējiem spēkiem centās izraut vismaz papildlaiku, noņemot vārtsargu, pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas nekādus augļus nedeva - Vašingtona izcīnīja otro uzvaru šajā sezonā pār ''Sabres'' vienību ar 2:1. Savā debijas spēlē 28 no 29 pretinieku metieniem atvairīja 25 gadus vecais Vašingtonas čehu vārtsargs Viteks Vanečeks.

Citā mačā Breidija Tkačuka vārti un divas rezultatīvas piespēles kaldināja Otavas ''Senators'' uzvaru 5:3 pār Toronto ''Maple Leafs''. Otavas vienība divreiz nokļuva iedzinējas lomā, bet spēles lūzuma punkts notika tūlīt pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem, kad mazāk nekā piecu minūšu laikā Otavas vienība trīs reizes spēja pārspēt Frēderiku Andersenu. Abas komandas trešajā periodā apmainījās ar vieniem vārtu guvumiem, kas beigās ļāva Otavai noturēt savu pirmo uzvaru jaunajā sezonā. Abas komandas savā starpā tiksies vēlreiz naktī uz svētdienu.

Otro uzvaru sezonā izcīnīja Nacionālās hokeja līgas čempione Tampabejas ''Lightning'', kas ar 5:2 pārspēja Čikāgas ''Blackhawks''. Tampabejas komandas kapteinis Stīvens Stemkoss izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, tikmēr vārtsargs Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 35 no 37 izpildītajiem pretinieku metieniem.

Nakts pēdējā spēle notika starp Kolorādo ''Avalanche'' un Sentluisas ''Blues'' komandām, kurā Kolorādo neatstāja nekādas cerības un spēja revanšēties (8:0) par zaudējumu pirms divām dienām notikušajā sezonas atklāšanas mačā. Spēles pagrieziena punkts notika otrajā trešdaļā, kad Kolorādo vienība izmantoja divus skaitliskos vairākumus un kopumā guva četrus vārtus. Pirms trešās trešdaļas sākuma Sentluisas vienība nomainīja vārtsargu Džordanu Biningtonu pret debitantu Villi Huso, kas gan nesamazināja Kolorādo uzbrukuma apgriezienus - gūstot vēl četrus vārtus pēdējā trešdaļā.

Kolorādo panākumu ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli kaldināja zviedru uzbrucējs Gabriels Landeskūgs (šodien arī sasniedza 200 gūto vārtu atzīmi), Neitans Makinons pievienoja vienus vārtus un divas rezultatīvas piespēles, bet pagājušās sezonas labākā debitanta balvas ieguvējs Keils Makars izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. 13. sausā karjeras spēle Vācijas izlases vārtsargam Filipam Grūbaueram, kurš atvairīja visus 21 izpildītos pretinieku metienus pa vārtiem, jāpiemin, ka Grūbaueram arī rezultatīva piespēle otro vārtu guvumā. Pēdējo reizi Sentluisas vienība zaudējumu ar vismaz astoņu vārtu pārsvaru piedzīvoja tālajā 1996.gada 15. decembrī, kad ''Blues'' piekāpās Vankūveras ''Canucks'' ar 0:8.

NHL spēles šonakt

KomandasRezultāts
Sabres- Capitals1:2
Senators – Maple Leafs5:3
Lightning – Blackhawks5:2
Flyers – Penguins5:2
Avalanche – Blues8:0

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...