Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Štālbergs skaidro kandidātu sarakstu, sarunas par Eirolīgas spēlētājiem turpinās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Štālbergs skaidro kandidātu sarakstu, sarunas par Eirolīgas spēlētājiem turpinās
Artūrs Štālbergs. Foto: basket.lv

Šodien Latvijas basketbola izlase nosaukusi kandidātu sarakstu pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm pret Bosniju un Hercegovinu (21. februārī mājās) un Bulgāriju (24. februārī izbraukumā). Sarakstā iekļauti 24 basketbolisti. Valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs sarunā ar basket.lv skaidrojis pieņemtās izvēles.

Kā tapa kandidātu saraksts?
Savs variants bija galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram un viņa palīgiem, savs - man. Likām kopā, izrunājām argumentus. Galavārds piederēja galvenajam trenerim.

No Eirolīgas “piecīšiem” sarakstā nav Jāņa Strēlnieka un Rolanda Šmita.
Janvāra sākumā gūtais savainojums ir samērā nopietns, paredzams, ka rehabilitācija ilgs vismaz mēnesi. Teorētiski līdz 21. februārim viņš varētu atgriezties ierindā, bet jau iepriekš, kad CSKA vadība atturīgi izturējās pret iespēju Jāni atbrīvot uz šīm spēlēm, tāpēc konkrētajā situācijā nebūtu pareizi cilāt šo jautājumu. Lai Jānis mierīgi izārstē savainojumu.

Par Šmitu. “Barcelona” grafiks nav pateicīgs, lai spēlētāji varētu tikt uz Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, jo Eirolīgas spēles viņiem ir 21. un 27. februārī. Rolandam ir ļoti liela konkurence par spēles laiku un spēlētājs cenšas izmantot katru iespēju, lai sevi pierādītu.

Kāda situācija ar citiem Eirolīgas spēlētājiem?
Piedalīties vēlas visi, sarunu process turpinās. Piemēram, Riharda Lomaža kluba vadība vēlas pieņemt kopīgu lēmumu par visiem saviem spēlētājiem, kurus aicina arī Francijas un Beļģijas izlases.

Pirmajā pozīcijā neliels pārsteigums ir Rinalda Sirsniņa atgriešanās valstsvienības apritē pēc 10 gadu pārtraukuma.
Šajā pozīcijā lielākā daļa mūsu labāko spēlētāju drīzāk atbilst combo standartiem, vairāk ir tendēti uz uzbrukumu, nevis komandas spēles organizēšanu. Sirsniņš ar savu lielo pieredzi un spēles stilu šai ziņā atšķiras, un galvenais treneris domā, ka noteiktos apstākļos viņa prasmes varētu noderēt. Šai ziņā viņam ir priekšroka, salīdzinot, piemēram, ar šosezon Latvijas – Igaunijas līgā labi spēlējošo valmierieti Edmundu Elksni.

Kāda informācija par Artūra Žagara nelielās spēļu prakses iemesliem?
Artūru šogad vajā dažādas sīkas veselības problēmas, kas laiku pa laikam izsit viņu no treniņu ritma. Turklāt labi spēlē viņa tiešie konkurenti uz vietu “Joventut” sastāvā. Artūram jābūt pacietīgam un jāgatavojas izmantot nākamā izdevība nostiprināties rotācijā, kas agri vai vēlu radīsies. Protams, šāda situācija nav laba, bet vēl priekšā mēnesis laika.

Maz spēlē arī vairāki pieredzējušie – Žanis Peiners, Mārtiņš Meiers, Ojārs Siliņš…
Iemesli katram atšķiras. Žanim nav izdevies nostiprināties “Partizan” pamatrotācijā, tika izskatīta iespēja mainīt komandu, bet treneris Andrea Trinkjēri aicina viņu būt pacietīgam – iespējas sevi parādīt būšot. Mārtiņa Meiera komandā mainījās treneris. Savas nedaudzās minūtes viņš izmanto efektīvi. Ojāram Siliņam ir mikrotrauma. Vēl mēnesis laika, situācija var mainīties.

Atgriešanās un potenciālās debijas – šajās “nominācijās” ir vairāki pieredzējuši kandidāti.
Savos klubos Polijā labu un, galvenais, stabili spēlē Rolands Freimanis un Mārtiņš Laksa, kuri valstsvienībā bijuši jau iepriekš. Pirmo reizi kandidātos iekļauts pieredzējušais “Ventspils” kapteinis Māris Gulbis – treneris Štelmahers ļoti labi pazīst un uzticas šim spēlētājam. Stabila vērtība Latvijas – Igaunijas līgā ir arī Kristaps Dārgais, kura prasmes uzbrucēja pozīcijās varētu dažādot komandas spēli.

“Ventspils” spēlē šosezon apmēram vienādu ieguldījumu dod abi centra spēlētāji. Kāpēc valstsvienībā izvēle kritusi uz Klāvu Čavaru nevis Ronaldu Zaķi?
Šajā gadījumā galvenā trenera izvēle bija par labu perspektīvai, nevis pieredzei.

Kad tiks izraudzīti 14-15 kandidātu un kā notiks gatavošanās spēlēm?
Skaidrība būs februāra otrās nedēļas sākumā. Treniņnometne sāksies pirmdien, 17. februārī. Bija doma sarīkot pārbaudes spēli ar kādu kaimiņvalsts izlasi, bet nav izdevies saskaņot grafiku. Būs treniņi un, iespējams, pārbaudes mačs ar kādu kluba komandu.

Izmantotie resursi:
Vīriešu valstsvienība: paplašinātajā kandidātu...

     [+] [-]

, 2020-01-16 13:52, pirms 4 gadiem
Labprāt redzētu rakstu: "Štālbergs skaidro kāpēc nolaidis Liepājas basketbolu"

     [+] [-]

, 2020-01-16 18:14, pirms 4 gadiem
janis_ozols_120558042256166 rakstīja: Labprāt redzētu rakstu: "Štālbergs skaidro kāpēc nolaidis Liepājas basketbolu"
https://www.sportazinas.com/stalber...

  -2 [+] [-]

, 2020-01-16 18:14, pirms 4 gadiem
Kur Šmits?

     [+] [-]

, 2020-01-16 18:35, pirms 4 gadiem
eevelee rakstīja: Kur Šmits?
Rakstu izlasi.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-16 18:53, pirms 4 gadiem
norcha 172 rakstīja: Rakstu izlasi.
Ne klubs nelaiž, bet nemāk kontaktēties ar klubu.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-16 20:42, pirms 4 gadiem
Tik operatīvi uztaisīta intervija.. Atvilka spēlētājiem no algas un pasūtīja sev interviju
H.E.N.R.Y. rakstīja: https://www.sportazinas.com/stalbergs-par-parmainam-liepaja-baumam-par-algu-nogriesanu-un-menedzeri-no-lietuvas/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja