Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova "Australian Open" sāks pret mājinieci Tomļanoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastova "Australian Open" sāks pret mājinieci Tomļanoviču
Anastasija Sevastova. Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdienas vakarā Melburnā notikušajā "Australian Open" izlozē kļuva zināms, ka Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru sāks pret vietējo spēlētāju Ailu Tomļanoviču, kuru pieveikusi abās iepriekšējās cīņās. Tikmēr valsts otrais numurs Aļona Ostapenko sezonas pirmajā mačā tiksies ar kvalifikācijas uzvarētāju.

Anastasija Sevastova Melburnā izsēta ar 31. numuru, kas ir par vienu pakāpienu augstāk nekā viņas šīs nedēļas reitings, jo sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru izlaidīs viena rangā augstāk esoša spēlētāja – 6. vietā esošā "US Open" čempione Bjanka Andresku. Sevastovai Melburnā ir 10-6 bilance, divreiz sasniedzot 4. kārtu (2011, 2019). Pagājušajā gadā nopelnīti 240 reitinga punkti.

Sevastova šogad Melburnā ieradās bez uzvarām (0-2), bet nākamā iespēja svinēt sezonas pirmo panākumu būs pret tenisisti, kuru viņa uzvarējusi abos iepriekšējos mačos. Sevastova Horvātijā dzimušo, bet Austrāliju pārstāvošo Ailu Tomļanoviču (WTA 52.) divus gadus pēc kārtas uzvarēja Maljorkā – 2018. gadā ar 3:6, 6:3, 6:1 un pērn ar 6:2, 6:1. Tomļanoviča "Australian Open" guvusi tikai divas uzvaras (2-5).

Ja Anastasijai izdosies turpināt uzvaru sēriju pret Tomļanoviču, nākamajās divās kārtās var būt daudz spēcīgākas pretinieces – 2. kārtā potenciāla tikšanās ar divkārtējo "Grand Slam" čempioni Garbinji Mugurusu (WTA 34.), kura ir viena no bīstamākajām neizsētajām spēlētājām, bet šīs sekcijas 3. kārtā var būt pasaules piektā rakete Eļina Svitoļina.

Aļonai Ostapenko (WTA 45.) Melburnā ir 4-4 bilance, divreiz tiekot līdz 3. kārtai (2017-18). Viņa pagājušajā sezonā zaudēja jau pirmajā posmā, tāpēc punkti nav jāaizstāv.

Ostapenko tēva nāves dēļ izlaida sezonas pirmos divus turnīrus (Oklendā vienspēles, bet Adelaidā tikai dubultspēles), tādējādi uz "Australian Open" dodoties bez spēļu prakses. Viņas pirmajai pretiniecei tāda būs, jo 1. kārtā jātiekas ar kvalifikācijas uzvarētāju, kura būs nospēlējusi trīs mačus. Kvalifikāciju plāno pabeigt sestdien.

Jau zināms, ka Ostapenko uzvaras gadījumā 2. kārtā var būt tikšanās ar savu vienaudzi Belindu Benčiču (WTA 7.), kurai pirmais mačs būs pret Annu Karolīnu Šmīdlovu (WTA 202.).

  -1 [+] [-]

, 2020-01-16 10:23, pirms 4 gadiem
Grūts ceļš meitenēm. Jautājums, vai Ostijai būs motivācija lielāka pēc zaudējuma un kā Seva būs savākusies pēc diviem zāģiem. Katrā gadījumā, jāsāk ar uzvaru pirmajā kārtā!

  +2 [+] [-]

, 2020-01-16 10:37, pirms 4 gadiem
Sevai šis turnīrs beigsies ātri! Zaudēs daudz punktus no pagājušā gada!
Par Ostapenko nav ne jausmas kādā formā, spēles nav bijušas, tēva nāve, psiholoģiskais aspekts utt. Škiet, ka arī nekas labs nesolās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2020-01-16 13:23, pirms 4 gadiem
nja viegli spriest par visu nezinot iemeslus. Šoreiz tā ir sanācis ar Aļonas atteikšanos no turnīra.
Bet gan savāksies spēlei: punkti nav jāaizstāv, pretiniece ne no spēcīgajām rangā varēs brīvi spēlēt bez stresa koncentrējoties tikai uz tenisu

     [+] [-]

, 2020-01-16 15:22, pirms 4 gadiem
Joprojām nesaprotu tos neandertāliešus kas Anastasiju, jeb Nastju dēvē par Sevu. Seva ir Vsevolods. Dēvēt meiteni par Sevu (Vsevolodu) man liekas kaut kā aizskaroši, ļoti šaubos vai viņai patiktu šāds saīsinājums.