Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Kāpēc Cipruss? Kāpēc Jēkabsone-Žogota? Kāpēc Vējonis?

Andrejs Siliņš

Kāpēc Cipruss? Kāpēc Jēkabsone-Žogota? Kāpēc Vējonis?
Kaspars Cipruss, Anete Jēkabsone-Žogota, Raimonds Vējonis. Foto: f64

Strauji tuvojas Latvijas Basketbola savienības (LBS) biedru sapulce. Tai svarīgākais uzdevums būs ievēlēt jaunu organizācijas prezidentu, jo Rīgas Brīvostas pārvaldes Ostas policijas priekšnieks Valdis Voins pēc teju deviņiem amatā pavadītajiem gadiem darbu neturpinās. Izvirzīti trīs kandidāti un katram ir savi atbalstītāji. Sportacentrs.com lūkoja noskaidrot, kāpēc atbalsts pausts tieši šiem kandidātiem.

Otrdien paredzētajā biedru sapulcē uz LBS prezidenta amatu kandidēs bijušais valstsvienības basketbolists un Latvijas Jaunatnes līgas (LJBL) direktors Kaspars Cipruss, bijusī valstsvienības basketboliste un aktuālā Rīgas Domes sasaukuma deputāte Anete Jēkabsone-Žogota, kā arī bijušais Valsts prezidents un aktīvs groza bumbas sekotājs Raimonds Vējonis. Kandidātus izvirzīt varēja LBS biedri, kas otrdien paredzētajā sapulcē arī ievēlēs prezidentu. Sportacentrs.com deva iespēju katra kandidāta izvirzītājiem argumentēt, kāpēc tieši šim cilvēkam vajadzētu uzticēt LBS pārvaldību.

Līga Tomsone (Alūksnes BJSS, izvirzīja Kasparu Ciprusu):

“Atbalstījām Kaspara kandidatūru, tādēļ, ka mūsu treneriem ar viņu bijusi pozitīva sadarbība. Viņš ikdienā strādā Izglītības un zinātnes ministrijā un atstājis iespaidu kā labs, atbildīgs un godprātīgs darbinieks, savas jomas speciālists. Mums nebija iemesla šaubīties par viņa labajiem nodomiem, jo līdzšinējā sadarbība bijusi pozitīva. Tā kā viņš pats nenāk no Rīgas, liekam cerības, ka viņš varētu vairāk iestāties par basketbola attīstību arī ārpus Rīgas, laukos un mazajās pilsētās. Vēlamies LBS atbalstu arī mazajām sporta skolām. Ne velti Latvijas valstsvienībā pārsvarā spēlētāji nāk no pilsētām ārpus Rīgas. Jā, esam mazi, bet mums ir svarīgi, lai basketbolu neaizmirstu arī laukos. Arī meitenes un puiši Alūksnē grib trenēties basketbolā.”

Raimonds Elbakjans (biedrība “Streetbasket”, izvirzīja Aneti Jēkabsoni-Žogotu):

“Aneti pazīstu no bērnības un vienmēr esmu apbrīnojis viņas dzīves azartu un darba spējas. Anete lēmumu kandidēšanai uz LBS prezidenta amatu bija izdarījusi jau pirms diviem gadiem un apzinīgi veica mājas darbu, izzinot Latvijas basketbola specifiku. Es Anetei noticēju jau pirms diviem gadiem, tāpēc man ir prieks, ka varu iesaistīties vienā komandā ar tiem, kuri balsos pēc savas pārliecības nevis politiskā spiediena vai citu manipulāciju virzīti. Labprāt redzētu Vējoņa kungu iesaistāmies basketbola attīstības veidošanā, bet ne prezidenta amatā. Viņš ar savu prezidentūru godam nokalpoja Latvijas valstij un šobrīd vairāk redzu viņu kā cilvēku, kurš varētu palīdzēt ar savu eks-prezidenta svētību, kādiem sociāliem projektiem vai biedrībām. Latvijas Basketbola savienībai šobrīd būs jāstrādā pieckārtīgi, ņemot vērā visus pagājušos desmit gadus, kad pamatā organizācija koncentrējās Eiropas čempionātu organizēšanai un izlases spēļu organizēšanai, bet basketbols ir daudz plašāk un perspektīvāks.”

Gints Sīviņš (Basketbola klubs Ogre, izvirzīja Raimondu Vējoni):

“Raimonds Vējonis jau vairākus gadus atbalstījis basketbolu kopumā, tostarp Ogres klubu - gan tad, kad bija Valsts prezidents, gan tagad, kad vairs nav. Viņam ir liela saprašana par to, kas notiek basketbola saimniecībā. Ogres kluba un sporta skolas sadarbības modelis ir viens no veiksmīgākajiem valstī. Šis koncepts viņam patīk, viņš to atbalsta.
Vējoņa kungs ir ieinteresēts jaunatnes basketbola attīstībā un vēlas, lai LBS valdē būtu pārstāvji gan no Jaunatnes komisijas, gan Treneru komisijas, no 3x3 basketbola un sieviešu basketbola. Viņa redzējums ir labs. Svarīgi ir arī tas, ka viņam ir liela pieredze kā politiķim, kārtojot jautājumus varas gaiteņos. Tur risināmas lietas šobrīd sakrājušās gana daudz, kaut vai tas pats ziedojumu jautājums un lēmumi saistībā ar jauniešu sporta attīstību.”


LBS biedru sapulce norisināsies otrdien, 21. janvārī. Dienas kārtībā paredzēts: LBS revidenta ziņojums; LBS prezidenta kandidātu prezentācijas un debates; LBS prezidenta un padomes vēlēšanas.

Kurš ir labākais LBS prezidenta amata kandidāts?

  • 68

  • 253

  • 201


     [+] [-]

, 2020-01-16 20:19, pirms 4 gadiem
Patiesībā jau visi 3 ir cienījami kandidāti un nebūs jāizvēlas mazākais ļaunums, un tas ir labi.

     [+] [-]

, 2020-01-16 23:41, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Patiesībā jau visi 3 ir cienījami kandidāti un nebūs jāizvēlas mazākais ļaunums, un tas ir labi.
nujā, salīdzinot ar to, ka kāds pirms deviņiem gadiem no kaut kādas d****s izvilka Voinu, kura vienīgais sakars ar basketbolu bija stāvēšana klāt policijas amatieru klubam pirms kādiem vēl desmit gadiem, ir drusku labāk.. lai gan Cipruss tur atrodas tāda "galvenais ir piedalīties" pēc. kas, protams, arī nav slikti, personīgā izaugsme un tā.

     [+] [-]

, 2020-01-17 06:20, pirms 4 gadiem
Līdz šim visu laiku domāju,ka bez variantiem jāuzvar Anetei,bet "Sporta studijas" īsajās intervijās pozitīvi pārsteidza Cipruss.

     [+] [-]

, 2020-01-17 07:19, pirms 4 gadiem
Tad,redz no kurienes valdee uzradies neadekvaatais Elbakjans, ak Anete,Anete daudz kauna piedziivosi°....

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 11:32, pirms 4 gadiem
elbabans-tas i negers vai pakistanietis-no kurienes-no tirgus...

     [+] [-]

, 2020-01-17 11:56, pirms 4 gadiem
gaida vinoga rakstīja: elbabans-tas i negers vai pakistanietis-no kurienes-no tirgus...
vietejais maskachkas stripaino trennushku ipashnieks ar super skilu lamaties un grauzt semochkas

     [+] [-]

, 2020-01-17 11:57, pirms 4 gadiem
ko ta vins daris basiti-dvielus pienesis vai kebabus tirgos...