Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kristīne Vītola: "Ģērbtuvē tādas lietas neapspriežam"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristīne Vītola: "Ģērbtuvē tādas lietas neapspriežam"
Kristīne Vītola un Breana Stjuarte 2019. gada 9. janvārī Kurskā. Foto: FIBA

"Brīvdienas un ziema plānus neizjauca. Tikai vienreiz ielidojām vēlāk nekā plānots. Bija paredzēts ierasties pusnaktī, bet atgriezāmies vienos naktī," basketbola kluba "TTT Rīga" spēka uzbrucēja Kristīne Vītola atskatījās uz gada sākumu un pastāstīja par nākamajām pretiniecēm.

Rīdziniecēm janvāra sākumā bija unikāls kalendārs – nedēļas laikā četras spēles četrās valstīs. Tāds plānojums tika veikts ar nolūku, lai Eirolīgas otrā apļa laikā komandai nebūtu vairāk par divām spēlēm nedēļā. Slodze tāpat pamatīga – janvārī deviņas spēles, februārī, iespējams, visas desmit.

Kristīne Vītola minēto nogriezni pabeidza ar līdz šim labāko spēli Eirolīgas karjerā. Izbraukumā Kurskā viņa sameta 26 punktus, pirmo reizi realizēja trīs tālmetienus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus un pirmo reizi tika nosaukta par nedēļas vērtīgāko spēlētāju.

TTT bija interesants gada sākums – pirmajās 10 dienās izbraukumi uz Čehiju, Slovākiju un Krieviju. Vai tāda intensitāte bija pieņemama?
Tas bija...neierasti. Manuprāt, pirmo reizi karjerā trīs dienās piedalījos trīs spēlēs trīs valstīs – 3. janvārī Brno, 4. janvārī Pještanos, 5. janvārī Rīgā. Galā tikām ļoti veiksmīgi.

Viss bija labi saplānots? Nesanāca steigties?
Darba ritms bija normāls – kad vajadzēja, treneri iedeva atpūtu. Arī ceļā kavēšanās nenotika, lai gan tika izplatīti brīdinājumi par sniega vētrām. Tikai Rīgā piektdienas vakarā ielidojām vēlāk nekā plānots. Bija paredzēts ierasties pusnaktī, bet atgriezāmies vienos naktī. Sestdienas rīts bija brīvs, izgulējāmies un vakarā devāmies uz nākamo spēli. Viss bija adekvāti.

Krievijā iebraucāt 8. janvārī – ziemas brīvdienu pēdējā, desmitajā dienā. Vai tas ietekmēja plānus?
Neko neietekmēja. Arī šis brauciens tādā ziņā bija veiksmīgs. Visas iestādes strādāja.

Pati spēle Kurskā?
Noteikti gribējām uzvarēt. Otro reizi sezonā zaudējām “Dynamo” ar ļoti mazu starpību. Šķita, ka varam uzvarēt, taču pietrūka laika.

Vai pretinieces pēc brīvdienām bija atšķirīgā kondīcijā? TTT bija ceturtā spēle pēc (katoļu) Ziemassvētkiem, Kurskai otrā.
Vairāk izjutām Kurskas sastāva izmaiņas. Centra spēlētājas Tīnas Čārlzas vietā (viņa bija nolīgta uz diviem mēnešiem) ieradās Kvanitra Hollingsvorta. Pēdējā vēl nebija gatava visur pieslēgties komandas sadarbībām – centāmies to izmantot.

Antākijas “Hatay”. Esi viesojusies pie viņām gan ar TTT, gan “Galatasaray”. Kāda ir šī komanda?
Ļoti agresīva. Antākija ir vēl viena komanda, kurai notikušas izmaiņas sastāvā. Nepieciešams pielāgoties jaunai situācijai. Pretinieču spēles stils gan palicis nemainīgs – tas ir agresīvs un ātrs. “Hatay” ir komanda ar ļoti daudzām metējām.

Pretinieču kodolā ir sešas ārzemnieces, kuras nes lauvas tiesu gan punktos, gan citos rādītājos. Vai TTT priekšrocība ir plašāka rotācija?
Cerams, ka tas būs mūsu pluss, taču to nosaka trenera redzējums. TTT ir garāks soliņš – varam uzskriet un dot enerģiju laukumā.

Vai izdevās pienācīgi atjaunot spēkus pēc gada sākuma maratona?
Pēc atgriešanās no Kurskas saņēmām vienu brīvdienu. Patrenējāmies un saņēmām vēl vienu brīvdienu. Tad sākām gatavoties ceturtdienas spēlei.

Rikuna Viljamsa ir pastiprinājusi Antākijas komandu?
Noteikti. Viņa ir labāks papildinājums nekā Aleksa Džonsa. Agresīvāka, universālāka spēlētāja. Labāk redz laukumu.

Šejai būs jāpasvīst!
Šejai būs jāpasvīst. Vienmēr esmu par savējiem un ticu, ka viņa ir labāka.

2009. gadā aizbrauci uz Ameriku mācīties UTEP. Pagājuši 10 gadi, kopš neesi redzējusi sniegotu ziemu?
Vidū bija viena sniegota ziema. Kad spēlēju Stambulas “Galatasaray”, uzsniga uz vienu nedēļu. Tagad baudu ziemu, man ļoti patīk. Uz treniņu atnācu ar kājām, mājās tāpat. Pa dienu bija skaista saulīte, mīnus viens grāds. Ļoti skaisti, jāizbauda.

Vai priecājies par Eirolīgas “Top performer of the week” atzinību?
Būtu vēl priecīgāka, ja komanda būtu uzvarējusi Kurskā. Mans panākums ir komandas nopelns – tikai un vienīgi. Viņas mani sameklēja, atrada brīvu, atlika tikai iemest.

Seko līdzi turnīra situācijai?
Nē, tas nav mans darbs. Gatavojos tikai spēlei. Arī agrāk nesekoju. Tikai tad, kad nespēlēju Eirolīgā. Ģērbtuvē tādas lietas neapspriežam.

Jānis Nešpors, TTT treneris

“Saspēles vadītāja Rikuna Viljamsa ir pastiprinājusi “Hatay”. Viņa ir daudz augstāka līmeņa spēlētāja nekā Aleksa Džonsa. Pērn aizvadīja ļoti labu sezonu Venēcijā. Agresīva metēja, kura ļoti labi darbojas caurgājienos.

Antākija kļuvusi par labāku komandu nekā rudenī – to apliecināja arī pēdējā spēle Salamankā pret “Avenida”. Vienība uzbrukumā kļuvusi vēl spēcīgāka. Atvērusies Marica Gajiča – viņas loma ir pieaugusi. Tiesa, ja saskaita visas spēlētājas, mums ir lielāka rotācija nekā pretiniecēm.

Runājot par gada sākuma maratonu – četrām spēlēm četrās valstīs – ceļošana bija nedaudz apgrūtinoša. No otras puses, gan Brno, gan Pještanos spēlējām pilnu tribīņu priekšā. Labā atmosfērā labi nospēlējām – palikušas labas emocijas. Visi gatavi ceturtdienai, jāspēlē!”

  +1 [+] [-]

, 2019-01-17 21:20, pirms 5 gadiem
Kristīne Vītola: "Ģērbtuvē tādas lietas neapspriežam"
Ak šīs kautrīgās meitenes...