Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš izvelk pagarinājumu, "Torpedo" uzvar bullīšos

Andrejs Siliņš

Daugaviņš izvelk pagarinājumu, "Torpedo" uzvar bullīšos
Kaspars Daugaviņš
Foto: KHL

Otrdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Pētera Skudras un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas, Daugaviņam gūstot vārtus un rezultatīvi piespēlējot, viesos ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā apspēlēja Čerepovecas "Severstal".

"Torpedo" sešu zaudējumu sēriju pārtrauca 10. janvārī, mājās ar 4:2 apspēlējot "Neftekhimik". Šodien Skudras vadītā komanda grūtā cīņā spēja noturēties uz uzvaru takas. Pirmās trešdaļas 17. minūtē pēc Kaspara Daugaviņa piespēles Deniss Barancevs panāca 1:1, bet otrās trešdaļas sākumā Vladimirs Galuzins pirmoreiz izvirzīja vadībā viesus (2:1).

Ilgi gan vadību nebija lemts noturēt, jo pēc Jegora Dugina noraidījuma "Severstal" vairākumā atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo (2:2). Pašā pēdējās trešdaļas sākumā "Torpedo" atkal nonāca mazākumā, un mājiniekiem bija nepieciešama mazāk nekā minūte, lai gūtu trešos vārtus - Aleksandrs Jevsejenkovs guva savus piektos vārtus sezonā un atjaunoja vadību savai komandai.

Pēdējais vārds gan mačā vēl nebija pateikts. Četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Daugaviņš, saņēmis ripu pie savas zilās līnijas, traucās ar to pāri visam laukumam, meta pa vārtiem, pats tika pie atlēkušās ripas un to raidīja vārtos, gūstot savus devītos vārtus sezonā un panākot neizšķirtu - 3:3. Atlikušajās minūtēs rezultāts nemainījās, un sekoja papildlaiks. Tā ceturtajā minūtē "Torpedo" palika mazākumā, taču izdevās noturēties un tikt līdz pēcspēles metienu sērijai.

To ar precīzu metienu sāka "Torpedo" baltkrievu uzbrucējs Sergejs Kosticins, mājinieku pirmais mēģinājums mērķi nesasniedza, bet garām vārtiem meta Daugaviņš. Ivans Ļisutins atvairīja vēl vienu "Severstal" metienu, bet Deniss Paršins savā mēģinājumā bija precīzs. Lai gan Pāvels Čerņovs ar gūtiem vārtiem intrigu atjaunoja, Ļisutins atvairīja vēl vienu mājinieku metienu, un Paršina vārti izrādījās "Torpedo" uzvaru nesošie - 4:3.

Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā Toljati “Lada” bez savainotā Kristapa Sotnieka ierindā ar 4:3 papildlaikā uzveica Astanas “Barys”, sagādājot Kazahstānas komandai jau devīto zaudējumu pēc kārtas. Uzvaras vārtus pagarinājuma 48. sekundē guva Aleksejs Mastrjukovs.

“Lada” pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, tomēr ar 49 punktiem aizvein atrodas priekšpēdējā pozīcijā Austrumu konferencē. Abas komandas atkārtoti tiksies pēc piecām dienām Astanā, bet pa vidam “Lada” vēl jāaizvada spēle ceturtdien mājās pret “Sibir”.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas līdere Sanktpēterburgas SKA savā laukumā teju 12 ar pusi tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē ar 4:1 sakāva Maskavas "Spartak", izcīnot savu piekto uzvaru pēc kārtas un 44. panākumu 51 aizvadītajā spēlē.

Mārtiņa Karsuma Maskavas "Dynamo" pēc diviem zaudējumiem izcīnīja uzvaru, ar 5:2 mājās pieveicot Artūra Kuldas pārstāvēto Pekinas "Kunlun Red Star". Karsums uz ledus bija 16 minūtes un sešas sekundes, bloķēja vienu metienu un atdeva rezultatīvu piespēli "Dynamo" pēdējā vārtu guvumā nepilnas divas minūtes pirms mača beigām. Tā bija Mārtiņa 11. piespēle un 13. punkts šajā sezonā.

Kulda laukumā atradās 19 ar pusi minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un saņēma divas soda minūtes par pretinieka turēšanu otrās trešdaļas vidū. Pekinas komandai šis bija trešais zaudējums pēc kārtas.

KHL regulārā sezona, 16. janvāris

SpēleRezultāts
Avangard - Metallurg Mg3:4 P
Yugra - Traktor0:4
Avtomobilist - Sibir1:4
Lada - Barys4:3 P
Lokomotiv - Admiral1:3
Dinamo Mn - Amur0:2
Severstal - Torpedo3:4 PM
SKA - Spartak4:1
Dynamo Msk - Kunlun Red Star5:2