Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Bukartam vārti mazākumā, Ābolam divi vārti, tostarp pagarinājumā

Andrejs Siliņš

Bukartam vārti mazākumā, Ābolam divi vārti, tostarp pagarinājumā
Rodrigo Ābols
Foto: Örebro Hockey

Rezultatīvi otrdienas vakarā dažādās Eiropas hokeja līgās spēlējuši vairāki Latvijas hokejisti - ar vārtu guvumiem izcēlās Roberts Bukarts, Rodrigo Ābols un Artūrs Mickevičs, bet Robertam Jekimovam divas rezultatīvas piespēles.

Čehijā ar vārtu guvumu, turklāt mazākumā, un rezultatīvu piespēli izcēlās Roberts Bukarts, bet “Zlin” ar 2:4 mājās piekāpās “Kometa”. Bukarts spēlēja nepilnas 24 minūtes un veica astoņus metienus pa vārtiem. Šajā sezonā Robertam 17 vārti un 18 rezultatīvas piespēles. Ralfs Freibergs tikmēr 24 spēles minūtēs trīs metieni un negatīvs lietderības koeficients (-1), bet sezonā kopumā aizsargam trīs vārti un 16 piespēles. “Zlin” ar 57 punktiem 40 mačos ieņem septīto pozīciju turnīra tabulā.

Tabulas vicelīdere (75 punkti 40 spēlēs) “Mountfield” izbraukumā ar 1:2 papildlaikā atzina Prāgas “Sparta” pārākumu. Andris Džeriņš zaudētāju rindās 17 minūtēs uzvarēja visos astoņos iemetienos, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un saņēma divas soda minūtes. Aizsargs Oskars Cibuļskis nepilnu 17 minūšu laikā veica divus metienus pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Zviedrijas otrajā līgā Rodrigo Ābols guva komandas trešos vārtus, un “Karlskoga” viesos vairāk nekā divu tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē pēcspēles metienos ar 5:4 apspēlēja "Oskarshamn". Ābols iemeta arī pagarinājumā, atnesot savai komandai otro uzvaru pēc kārtas. Rodrigo šajā mačā arī pieci uzvarēti iemetieni no 12, divi metieni pa vārtiem un pozitīvs koeficients (+2).

Ābols sezonu sāka Zviedrijas augstākās līgas vienībā “Orebro”, ar ko ir spēkā līgums arī uz nākamo sezonu. 26 spēlēs ticis vien pie vienas rezultatīvas piespēles, Ābols janvāra sākumā tika izīrēts otrās līgas klubam “Karlskoga”, kas turnīra tabulā atrodas pēdējā 14. pozīcijā. Latviešu uzbrucējam šī bija piektā spēle "Karlskoga" komandā un hokejists paspējis gūt trīs vārtus, kā arī atdot vienu rezultatīvu piespēli.

Dānijas čempionātā “White Hawks” ar 4:3 viesos pārspēja “Sonderjyske”, un Roberts Jekimovs uzvarētāju rindās izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Jekimovam šosezon 34 mačos 13 vārti un 15 rezultatīvas piespēles. “White Hawks” ar 72 punktiem 39 spēlēs ieņem trešo vietu 11 komandu konkurencē.

Francijas čempionātā "Mulhouse" ar 1:4 mājās atzina trešajā vietā tabulā esošās "Amiens" vienības pārākumu. Rolands Vīgners izdarīja vienu metienu un saņēma divas soda minūtes, bet Artūram Ševčenko divi metieni pa vārtiem un negatīvs koeficients (-2). "Mulhouse" ar 40 punktiem 35 spēlēs ieņem devīto vietu tabulā.

Astotajā vietā esošā "Epinal" paliek piecu punktu attālumā, jo šodien ar 1:5 savā laukumā atzina "Gap" pārākumu. Aizsargs Rolands Gritāns zaudētāju sastāvā nebija pieteikts.

Piektajā vietā tabulā ar 60 punktiem ir "Lyon", kas šodien ar 6:1 mājās sagrāva priekšpēdējā vietā esošo "Chamonix". Uzvarētājiem ar vārtu guvumu izcēlās Artūrs Mickevičs, kuram tie bija 17. vārti un 32. punkts sezonā. Artūrs veica divus metienus pa vārtiem un tika pie pozitīva koeficienta (+1). Renārs Demiters izdarīja trīs metienus un sakrāja koeficientu +2. Māris Jučers atvairīja 31 no 32 pretinieku metieniem.

Tabulas pastarīte "Strasbourg" ar Sergeju Pečuru, Edmundu Augstkalnu un bez Edgara Dīķa ierindā viesos ar 0:7 piedzīvoja sakāvi pret līdervienību "Rouen". Pečuram negatīvs lietderības koeficients (-2), bet Augstkalnam koeficients palika neitrāls. "Strasbourg" piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un ar desmit punktiem 33 mačos ir pārliecinošā pēdējā 12. vietā.