Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" treneris Volčeks: "Lajuka pagātnei nav saistības ar mūsu klubu"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

"Riga" treneris Volčeks: "Lajuka pagātnei nav saistības ar mūsu klubu"
Vladimirs Volčeks kopā ar kluba treneru štābu
Foto: "Riga" FC

16. janvārī Virslīgas klubs "Riga" ir devies uz treniņnometni Dubaijā, kur komandas spēlētāji turpinās gatavoties 2017. gada sezonai. Sarunā ar Sportacentrs.com "Riga" galvenais treneris Vladimirs Volčeks izstāstīja, kā ir aizritējis pirmais sagatavošanas posms gaidāmajai sezonai.

Kādi iespaidi par spēlēm pret "Liepāju" un "Atlantas"?
Bija iespēja paskatīties jaunpienācējus un pārbaudāmos spēlētājus. Nometnē būs trīs ļoti nopietni pretinieki. Šādas spēles nedos iespēju atslābināties, jo ar spēcīgiem pretiniekiem vienmēr ir jāspēlē maksimāli labi. Tas ļoti noderēs gatavojoties sezonai. Komanda tikai veidojas, tāpēc jābūt arī raksturam. Dubaijā būs vēl spēlētāji, kurus skatīsimies. Ar to darbu, kas pašlaik notiek komandā, esmu ļoti apmierināts. Ja turpināsim tādā garā, rezultāts neizpaliks.

Kādas ir Kaspara Gorkša perspektīvas komandā?
Ļoti lielas. Kaspars ir profesionālis ar lielu pieredzi. Pēc rakstura viņš ir līderis. Ja viņš būs komandā, uz ko es ļoti ceru, mēs iegūsim ļoti labu aizsargu.

Cik ilgi viņš jau ir “Riga”?
Sākot ar 5. janvāri Gorkšs ir piesaistīts treniņiem. Pirmo spēli aizvadīja pret “Atlantas”. Svarīgi saprast viņa funkcionālo gatavību. Redzot to, kā viņš trenējas, esmu pārliecināts, ka drīz viņš būs labā formā.

Kāda situācija ar savainojumiem? Tribīnēs var redzēt Artūru Zjuzinu un Antoniju Černomordiju.
Černomordijs dosies ar mums uz nometni, kur turpinās atjaunoties. Trauma visnotaļ nopietna, bet ceru, ka ar pareizu darbu viņš spēs atgriezties ierindā. Zjuzinam ir maznozīmīgs savainojums, nolēmām viņu pataupīt. Vēl neliela trauma ir Ņikitam Juhņevičam.

Kā ir ar Josuke Saito? Vai pastāv iespēja, ka viņš vēl spēlēs “Riga”?
Pagaidām nav. Taču ir vienošanās, ja mēs neatradīsim uzbrucēju, tad vienmēr varam atgriezties pie viņa kandidatūras. Līguma viņam nav.

Kādas vēl pozīcijas ir jāpastiprina?
Neatklāšu visus noslēpumus. Katrā pozīcijā drusciņ jāpieliek.

Vēl viena persona, par kuru tiek aktīvi runāts ir kluba jaunais direktors Romāns Lajuks. Vai zināt par viņu?
Jā, zinu. Zinu to, ka viņš ir kluba direktors.

Un vēl tas, ka viņam ir ļoti nepatīkams fons, kas saistās ar spēļu sarunāšanu…
Domāju, ka tas neattiecas uz mūsu komandu. Nevienā brīdī. Runāt var runāt jebko un par jebkuru cilvēku. Tas organizācijas darbs, kuru viņš [Lajuks] veic, ir apmierinošs.

"Riga" pārejas

AtnācaBaumas par atnākšanu / pārbaudāmieAizgājaBaumas par aiziešanuNerealizējušies transfēri
V.Kurakins (v); A.Kurakins (a); Bogdaškins (p); Koņevs (t); Zjuzins (p); Smirnovs (a); Litvinskis (a); Turkovs (u); Lajuks (d)Kovaļovs (p); Romanovs (v/t); Ikstens (v); Afanasjevs (p); Bohašvili (u); Sultanovs (p); Gorkšs (a); Jevgeņjevs (p); Pogrebnojs (p)R.Savaļnieks (p); Barinovs (a); Apiņš (u); Litovka (v); Bāliņš (a); Šumeiko (a); Bansē (u); Vorobjovs (u); Kamara (p); Proskurņins (t); Saito (u); Šerenkovs (p)Keke (a); Prosa (u); Audu (u); V.Fjodorovs (p); Morozovs (p); S.Kozlovs (a)

”Riga” pārbaudes spēles

DatumsVietaPretinieksRezultās
24.12RīgaRFS1:1
12.01Rīga“Liepāja”2:1
14.01Rīga“Atlantas”2:0
21.01AAE“Henan Jianye”
25.01AAE“Red Bull”
28.01AAE“Astana”
07.02Rīga“Daugavpils”
13.02Rīga“Nomme Kalju”
21.02Marijampole“Sūduva”

  +4 [+] [-]

, 2017-01-16 12:15, pirms 7 gadiem
1. Par Lajuku jautājiet vietējiem (Proņins, Romašins, Nagaicevs), nevis trenerim, kurš Latvijā pagaidām nav nostrādājis pat pusgadu.
2. Par pārejām. Koņevs jau rudenī strādāja ''Riga'' treneru korpusā.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-16 14:13, pirms 7 gadiem
Nagaicevs tagad FK Rīga nedarbojas.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-16 14:15, pirms 7 gadiem
Lajuks nav pagātne. Lajuks ir tagadne.

     [+] [-]

, 2017-01-16 16:02, pirms 7 gadiem
Tā, tā, vai tik treniņnometnē nebūs spēle pret Palermo... katrā ziņā interesē pretinieku izvēle. Un pats fakts - treniņnometne Dubaijā...

  +1 [+] [-]

, 2017-01-16 21:37, pirms 7 gadiem
Kā jau iepriekš teicu, ceru, ka tādi spēlētāji kā Kurakins, Zjuzins, Bogdaškins, Turkovs un citi izlases kandidāti, šobrīd ieskaitot Gorkšu, neļautu ar sevi rotaļāties toto spēlītēs. Lajuks kā tipiņš uzticību nevieš, bet cerēsim, ka šis nav tas gadījums.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-16 23:24, pirms 7 gadiem
reikons rakstīja: Kā jau iepriekš teicu, ceru, ka tādi spēlētāji kā Kurakins, Zjuzins, Bogdaškins, Turkovs un citi izlases kandidāti, šobrīd ieskaitot Gorkšu, neļautu ar sevi rotaļāties toto spēlītēs. Lajuks kā tipiņš uzticību nevieš, bet cerēsim, ka šis nav tas gadījums.
Jaa, man ar taa liekas Ka nevajadzeetu, pie tam sastaavs nolasijies gandriiz vai taads, Ka tituls rokaa jau... kljushkins un Zjuzins domaaju divi labaakie Latvijas pussargi Uz doto briidi... Ir baumas Ka Caunja vareetu RFS pievienoties...