Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Omičs pamet "Efes" un atgriežas Spānijā

Andrejs Siliņš

Omičs pamet "Efes" un atgriežas Spānijā
Alens Omičs
Foto: Sipa/Scanpix

Slovēņu centra spēlētājs Alens Omičs pēc neizteiksmīgā snieguma sezonas pirmajā pusē vienojies par sadarbības pārtraukšanu ar Stambulas "Anadolu Efes" un atgriezīsies Spānijā, pievienojoties Malagas "Unicaja".

24 gadus vecais Omičs pēc vienas ļoti sekmīgas sezonas "Gran Canaria" rindās Spānijā aizvadītajā vasarā parakstīja divu gadu līgumu ar "Anadolu Efes". Tomēr otrā sezona Eirolīgā (iepriekš viena nospēlēta "Union Olimpija" rindās) neizdevās tāda, kādu Omičs un klubs gaidīja - 17 spēlēs laukumā pavadītas vidēji vien astoņas minūtes un gūti 2,9 punkti, kā arī izcīnītas 1,5 atlēkušās bumbas.

Abas puses vienojās par sadarbības pārtraukšanu, un Omičs jau atradis citu darba vietu. 216 centimetrus garais spēlētājs atgriezīsies Spānijā, pievienojoties ULEB Eiropas kausā spēlējošajai Malagas "Unicaja", ar ko noslēgts līgums līdz šīs sezonas beigām.

"Anadolu Efes", kas turpina cīņu par iekļūšanu Eirolīgas izslēgšanas turnīrā, rezerves centra pozīcijā Omiča vietā piesaistījusi 25 gadus veco amerikāni Aleksu Kirku. 21 centimetrus garais basketbolists, kurš savulaik uzspēlējis arī Klīvlendas "Cavaliers", pagājušajā sezonā bija viens no labākajiem centriem Itālijā (16,3 punkti un 7,6 bumbas), bet šo sezonu sāka Ķīnā. Tiesa, septiņos mačos ar 17,7 punktiem, 10,1 bumbu un 1,9 bloķētiem metieniem nebija pietiekami, lai apmierinātu kluba vadības iegribas, un Kirks drīz vien kļuva ķīniešiem nederīgs.

Nākamā "Efes" pretiniece Eirolīgā ir spāņu "Barcelona", kas tabulā atkritusi tālu no labāko astoņnieka. Arī Barselonā tiek meklēti risinājumi komandas snieguma uzlabošanai, un viens no tiem sameklēts brazīliešu centra Vitora Faverani personā. 28 gadus vecais Faverani savulaik uzspēlējis gan NBA, gan Eirolīgā, bet šīs sezonas pirmo pusi sāka "Murcia" rindās Spānijā. ULEB Eiropas kausā 211 centimetrus garais Faverani vidēji guva 11 punktus un izcīnīja 4,0 bumbas zem groziem.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-16 10:23, pirms 7 gadiem
rezerves centra pozīcijā Omiča vietā piesaistījusi 25 gadus veco amerikāni Aleksu Kirku. 21 centimetrus garais basketbolists

     [+] [-]

, 2017-01-16 12:17, pirms 7 gadiem
man žēl centra spēlētajs Kirks...nez viņu nesabradās ar augumu 21 cm??

     [+] [-]

, 2017-01-16 12:26, pirms 7 gadiem
Sammo rakstīja: man žēl centra spēlētajs Kirks...nez viņu nesabradās ar augumu 21 cm??
Mana p..ele ir garāka. 21,4