Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Sējējs: "SKA un CSKA nav mūsu pretinieki, tādi ir "Torpedo" un "Severstaļ"

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Sējējs: "SKA un CSKA nav mūsu pretinieki, tādi ir "Torpedo" un "Severstaļ"
Pirms Ziemssvētkiem DR ģenerālmendžeris Normunds Sējējs komandā uztaisīja nelielu revolūciju. Nostrādāja...

Laikā, kad kādai komandai iet labi, tai daudz draugu. Rīgas "Dinamo" 2015. gada sākumā iet ļoti labi. Ģenerālmenedžerim Normundam Sējējam jau pāris reižu sezonā izmetu makšķeri: "Normund! Vajadzētu parunāties..." Pirms mača ar "Torpedo" kārtējo reizi pieklājības pēc atkal piedāvāju, gan bez lielām cerībām. Sējējs piekrita un pirms mača ar SKA krietnu brītiņu runājām par "Dinamo" un hokeju. Ģenerālmenedžeris atklāti pateica, kāpēc pirms Ziemssvētkiem atlaists četrinieks - Pujacs, Masaļskis, Hosa un Ščastļivijis, kā arī izstāstīja citas lietas.

Normunds Sējējs: "Nesen runāju ar Krikunovu: zvērs, ne aizsargs! Pērn ar Robinsonu kopā arī bija pavisam cits Pujacs. Jā, bija kļūdas, bet par spēli kopumā nekādu pretenziju. Šajā sezonā, runājām ar treneriem - treniņos un attieksmē pret darbu, nu vispār nav jautājumu, kur piesieties. Runāju ar Vilni Kluci, strādājot kā nekad. Zālē, treniņos uz ledus. Runāju ar viņu pašu: nesaprotu... Treniņos viss normāli, bet izejot uz spēli... Es vienmēr saku, ka spēlē ir trīs varianti: viens ir simtprocentīgi pareizais, otrs - 50:50, bet trešais ir galīgi nepareizais. Un Žoram šogad iznāca tā, ka no šiem trim lēmumiem viņš vienmēr pieņēma nepareizo. Kāpēc tā? To neviens nevar atbildēt. Sportistiem tā ir, it sevišķi sporta spēlēs, kad ir pilsēta, komanda vai treneris, un tur viņš galīgi nevar uzspēlēt. Pamaina komandu, un... Ļoti daudz ietekmē apstākļu sakritības. Tagad viņš ir Ņižņekamskā un ļoti labi spēlē.

Vai Ščastļivijs. Nebija pret viņu nekādu pretenziju par darbu, bet... Arī tas, ka viņš bija Krievijas izlases kapteinis. Mēs zinājām, ka viņš simtprocentīgi nebūs pirmās maiņas centrs, ņēmām uz otro, trešo maiņu un apzinājāmies, ka tā arī būs. Ka otrajā, trešajā maiņā viņš varēs spēlēt kā centrālais. Bet mēs cerējām, ka viņš ar savu pieredzi un arī pēc vecuma būs baigais līderis ģērbtuvē. Nu... Vai nu viņš bišķi kautrējās, vai kaut kas cits, jā, viņš visu darīja. Profesionālā attieksme - simtprocentīga, bet kluss, retu reiz, kad kaut ko pateica. Varbūt nebija iejuties, varbūt laiks bija par īsu. Skaidrs, ka uz nākamo sezonu uz viņu vairs necerējām, tāpēc pieņēmām lēmumu šķirties.

Hosa? Tur es negribu pārāk smalki analizēt - bija arī cits gadījums, kad Čehijā tika noslepkavota viņa bijušā draudzene. Pieņēmām lēmumu, ka ar Marselu nākamajā sezonā vairs nerēķināmies. Ja viņš 40 spēlēs iemet septiņus golus, tad cerēt, ka atlikušajās spēlēs viņš nu tik metīs un metīs... Ar mīnus 15 lietderības koeficientu... Ja nemestu golus, bet baigi cīnītos... Tāpēc tika pieņemts šāds lēmums.

Par Edžu arī. Diemžēl... Es neko sliktu nevaru pateikt, bet diemžēl neaizgāja. Neko darīt. Runāju ar treneriem - viņiem visu laiku bail likt Edgaru vārtos. Ieliekot viņu vārtos, komanda arī spēlējot nedrošāk. Tā kā bija iespēja dabūt Delorjē, es mazliet noriskēju un paņēmām viņu."

Sējējs mazliet ieskicēja arī pašu tuvāko nākotni: "Priekšā mums ir četras spēles - Pēterburga, "Torpedo", CSKA un ''Severstaļ". Mums svarīgas ir "Torpedo" un "Severstaļ". CSKA un SKA šobrīd mums nav ne pretinieki un nav arī interesanti. Bet pret "Torpedo" un "Severstaļ" notiks spēles par... deviņiem punktiem. Ir svarīgi neatdot punktus viņiem, bet savākt pašiem. Tās ir komandas, ar kurām mēs cīnāmies par vietu play-off. Protams, būtu labi kaut kaut aizķert arī pret SKA un CSKA, bet no šīm četrām spēlēm tās divas ir galvenās."

Par to, vai Ābols ir labs treneris un par citām GM darba niansēm lasiet nākamajā "Sporta Avīzē".

  -2 [+] [-]

, 2015-01-16 12:18, pirms 9 gadiem
Par severstall ko piipee ieteiksi kaadu vietu? to svariiga to nesvariiga speele?

     [+] [-]

, 2015-01-16 13:53, pirms 9 gadiem
Tas nu ir pareizi, ja jūt ka komanda pie attiecīgā vārtsarga nespēlē, tad jālaiž vaļā, neatkarīgi no statistikas, nacionalitātes, CV u.t.t.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-16 15:51, pirms 9 gadiem
ar Robinsonu pārī arī pats Sējējs varētu spēlēt, tas paspēja visur

  +1 [+] [-]

, 2015-01-16 15:51, pirms 9 gadiem
nav bišķi pa traku ? Nepietiek ka te samaksāju, vēl sporta avīze jāpērk ?

  -1 [+] [-]

, 2015-01-16 22:19, pirms 9 gadiem
Hosas bijusī draudzene? Tā taču ir tā pati, kas bija Petružaleka draudzene vai ne? Bet viņi cik sapratu ir čomi.....

  -1 [+] [-]

, 2015-01-16 22:20, pirms 9 gadiem
No pagājušās sezonas Robinsons un Šehura - lieliski leģionāri, kuri bija par labu priekš mūsu budžeta. Būtu nauda, būtu paturēti tādas klases spēlētāji....
restorāni Rīgā - saņem atlaides