Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Skudra: ""Dinamo" viennozīmīgi ir nepieciešama paaudžu maiņa"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Skudra: ""Dinamo" viennozīmīgi ir nepieciešama paaudžu maiņa"
Rīgas ''Dinamo'' treneru korpuss. Pēteris Skudra - otrais no kreisās. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv

Rīgas ''Dinamo'' piedzīvojusi kārtējo neveiksmi šosezon, sīvā cīņā savā laukumā ar 4:6 piekāpjoties Ņižņijnovgorodas ''Torpedo''. Pēcspēles preses konferencē pārdomās ''Dinamo'' galvenais treneris Pēteris Skudra atklāja komandas uzdevumu atlikušajai sezonai un dalījās pārdomās par paaudžu maiņu komandā.

Pēteris Skudra, ''Dinamo'' galvenais treneris

- Smagi zaudēt tādas spēles. Esam tādā kā psiholoģiskā bedrē... Principā visu darām un atdodam, lai uzvarētu, bet mēs tik viegli laižam vārtus iekšā, ka tas ir ārprāts. Jā, mūsu vārtsargiem viennozīmīgi ir jābūt labākiem, bet ripas viegli iet iekšā mūsu vārtos. Atdeve bija laba, cīņasspars - sametām četrus vārtus, bet ceturtais [trešā] perioda sākumā, kas iekrita mūsu vārtos, nedaudz izsita no sliedēm. Neskatoties uz to, principā spēlējām līdz galam.

- Bieži nenākas redzēt pieteikumā 14 uzbrucējus un sešus aizsargus. Vai bija kāds īpašs plāns?
- Mums aizbrauca [Tonijs] Sunds un [Ondžejs] Vitāseks uz [Somijas un Čehijas] izlasēm. Džordanam Marejam bija operācija, viņš ir ārā uz divām, trim nedēļām. Pirms pašas spēles saslima Sotnieks, tāpēc izgāja tie, kas bija palikuši. Protams, ka šai aizsargu grupai šodien bija grūti - spēle bija uzbrūkoša un diezgan atklāta. Viņiem nebija viegli, bet visi centās un gribēja. Mūsu jaunajiem latviešu spēlētājiem nāk pieredze, kas, cerams, noderēs vēlāk.

- Vairākkārt šosezon esat runājis par fizisko sagatavotību. Šodien bija redzama laba agresivitāte un spēka spēle -vai tuvojamies labākajai fiziskajai kondīcijai?
- Jā. Laikam sākot no 7. novembra, kad sākām visi kopā strādāt, mēs pa drusciņai fiziski ejam visu laiku uz priekšu. Par fizisko nav jautājumu arī iepriekšējās spēlēs. Es domāju, ka ne fiziskās sagatavotības dēļ mēs zaudējām. Kā jau teicu - nianses. Pirmkārt, ļoti viegli laižam iekšā vārtus, kas ir viens no svarīgākajiem faktoriem.

- Ņemot vērā situāciju turnīra tabulā, kādus galvenos uzdevumus esat uzstādījis komandai un pats sev kā treneris?
- Uzdevums mums principā ir viens - gribam atsākt uzvarēt. Ģērbtuvē šobrīd nav tās pozitīvākās emocijas, taču tas, protams, ir atkarīgs no rezultāta un turnīra tabulas. Domāju, ka ir redzams, ka neviens šeit nepadodas un sezonu jau nav noslēdzis, tāpēc mēs uzstādam uzdevumu, ko varam izpildīt - uzvarēt pēc iespējas vairāk spēļu. Pēc šiem zaudējumiem svarīgākais, lai nepazustu ticība saviem spēkiem. Daudz runājam un puišiem rādām, analizējam video. Zaudējam sīkumu dēļ, arī vārtsargiem jāspēlē labāk, lai mēs uzvarētu. Uzvarēt vairāk - vēl ir atlicis gana daudz spēļu [25], mums jāuzvar vairāk.

Kā trenerim un visam treneru štābam - tas ir pastāvīgs darbs, un es ceru, ka šī pieredze palīdzēs, jo šādai sezonai es pilnībā nebiju gatavs, ilgāku laiku sezonas gaitā neredzēt komandu [vairāki treneri, tai skaitā Skudra, oktobra vidū nonāca karantīnā], kad slimojām. Tā ir pieredze - ejot cauri šādām situācijām, atrast pareizos vārdus un lietas, kas jāpielieto, lai ļautu mums vairāk uzvarēt.

- Vai nākotnē gribētu saglabāt tieši šādu komandu?
- Šeit spēlē daudz jauno hokejistu, kļuvis arī vairāk latviešu. Piemēram, skatāmies, kā spēlē brāļi Bukarti, un man ļoti patīk, kā viņi izskatās. Ir vēl latvieši, kas ir drusku vecāki, un varētu atgriezties šeit spēlēt. Es domāju, ka Rīgas ''Dinamo'' viennozīmīgi ir vajadzīga paaudzes maiņa. Viennozīmīgi, tāds ir mans vērtējums. Skatāmies, kā [Jānis] Švanenbergs izskatās, tas pats [Ernests] Ošenieks. Ir vēl daudz jaunu hokejistu, bet viņiem vienkārši ir jāstrādā savādāk, sākot ar vasaras procesu, jo tā vienkārši pa pāris nedēļām brīnumi nevar notikt un viņi nevar kļūt par stabiliem KHL hokejistiem. Te ir, es uzskatu, diezgan daudz arī jauni čaļi šogad nospēlējuši, kā, pieņemsim, [Gļebs] Prohorenkovs, [Ņikita] Mateiko, kas blakus Ošeniekam, es domāju, ir viens no labākajiem nākotnes aizsargiem. Bet ir nedaudz jāmaina tā struktūra, kā vasarā gatavot hokejistus KHL līmenim.

  +5 [+] [-]

, 2020-12-15 23:15, pirms 3 gadiem
Ko tu neteiksi! Pats velk vecos krievus, tagad arī Kulda un Džeriņš(kuriem sen nav 20) tiek minēti Dinamo papildinājumos.

  +5 [+] [-]

, 2020-12-15 23:37, pirms 3 gadiem
a ko tur vasarā sagatavosi
koferi izrāpo jūlija beigās, kas ir daudz par vēlu
jārāpo jau sākot ar maiju un grupveidā, visai rd valdei

  +2 [+] [-]

, 2020-12-15 23:40, pirms 3 gadiem
Grachovu prom Dzerinu vietā.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-16 00:03, pirms 3 gadiem
welninsh rakstīja: Ko tu neteiksi! Pats velk vecos krievus, tagad arī Kulda un Džeriņš(kuriem sen nav 20) tiek minēti Dinamo papildinājumos.
Būs vairāki latvieši Rīgā līdz deadlainam. Karsums arī manīts šodien.

     [+] [-]

, 2020-12-16 01:43, pirms 3 gadiem
Es drizak teiktu-trenera maiņa

  +3 [+] [-]

, 2020-12-16 07:30, pirms 3 gadiem
Pareizi skudra...jaunos prom,vecos penšus atpakaļ...paaudžu maiņa
skudras gaumē...

  +3 [+] [-]

, 2020-12-16 07:54, pirms 3 gadiem
Tas piesis tak murgo! Paaudžu maiņa - sanāk, ka pats salasījis pensionārus... Idiots

  +1 [+] [-]

, 2020-12-16 08:09, pirms 3 gadiem
Vispār jau paņemot Džeriņu, Kuldu , veco Bukartu neizskatās pēc paaudžu maiņas. Bet nu prieks, ka Švanenbergs, Ošenieks jau ir stabili pamatsastāva spēlētāji, tāpat Bērziņš, Ģēģeris.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-16 08:43, pirms 3 gadiem
man liekas, vislielākā paaudžu maiņa nepieciešama GM un trenerim, visi vainīgi, es viens baigais ģēnijs.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-16 11:53, pirms 3 gadiem
Par plānveidīgu paaudžu maiņu varētu runāt komanda ar stabilu spēlētāju kodolu un ilgtermiņa līgumiem, nevis tāda, kurā aprīlī visus atlaiž un augusta beigās mēģina pa visām iespējamām vietām sagrabināt 20 pāri palikušos večus, kuri vēl nav darbu atraduši.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-16 12:38, pirms 3 gadiem
Ja tā objektīvi skatās, tad pēdējās spēlēs Dinamo demonstrētais hokejs nav nemaz tik slikts. Protams, acīmredzama problēma ir vārtu līnija, jo, būsim godīgi, katrā mačā ir vismaz 2 ripas, kuras vārtusargiem tomēr vajadzētu ķert. Toties, manuprāt, priecē uzbrukums, jo beidzot komandā ir vismaz daži radoši spēlētāji (Indrašis, Bukarts jr., tas pats Paršins, Majone, Dzierkals (kurš tiešām pozitīvi pārsteidz), Dārziņš), turklāt, arī vairākums tomēr vairumā gadījumu ir saturīgs. Jāsaka, ka kopumā hokeju varētu nosaukt pat par skatāmu hokeju, kas, diemžēl, šobrīd nenes rezultātu. Neizpratni reizēm rada trenera izvēlēto maiņu virknējumi, kā arī nepārtrauktā virknējumu maiņa, kas, visticamāk, tiek veikta nolūkā atrast labākos virknējumus, bet reizēm tomēr, manuprāt, virknējumi tiek mainīti nesamērīgi bieži, neļaujot spēlētājiem iespēlēties. Vienlaikus, izteikumi par paaudžu maiņu ir saprotami, bet, ņemot vērā to, kādā veidā katru gadu komanda tiek veidota, tie pielīdzināmi zinātniskajai fantastikai.

     [+] [-]

, 2020-12-16 13:04, pirms 3 gadiem
Skudra jau "caur puķēm" tieši to arī saka, ka šitā nedrīkst darīt - katru gadu vilkt līdz pēdējam brīdim un tad kaut ko mēģināt sagrābt.
Viņš jau nevar pavisam atklātā tekstā kritizēt Juri & co, bet mājieni bija.

vienkārši ir jāstrādā savādāk, sākot ar vasaras procesu, jo tā vienkārši pa pāris nedēļām brīnumi nevar notikt un viņi nevar kļūt par stabiliem KHL hokejistiem. Te ir, es uzskatu, diezgan daudz arī jauni čaļi šogad nospēlējuši, kā, pieņemsim, [Gļebs] Prohorenkovs, [Ņikita] Mateiko, kas blakus Ošeniekam, es domāju, ir viens no labākajiem nākotnes aizsargiem. Bet ir nedaudz jāmaina tā struktūra, kā vasarā gatavot hokejistus KHL līmenim.

     [+] [-]

, 2020-12-16 15:58, pirms 3 gadiem
Pie piektajiem vārtiem lai paskatās kādu kļūdu pieļāva aizsargs pirms noraidījās,un aizsargs skaitliskajā mazākumā kreisajā puse pa dziļu iekšā,principā paverot iespējas uzbrukumam.Pa tv uzreiz viss bija redzams, abās situācijās būs lielas problēmas!Problemas RG ir it visur,ir pie kā strādāt lai ne būtu atkal līgas pastarīši.

     [+] [-]

, 2020-12-16 16:17, pirms 3 gadiem
Katrs Muraveja paziņojums manī izraisa nebēdnīgu smīnu, šis padomju pilsonis vienas sezonas laikā vēl aizvedīs DR uz Marsu arī.