Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Brāļiem Bukartiem pa vārtu guvumam, "Dinamo" zaudē desmit vārtu spēlē

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Brāļiem Bukartiem pa vārtu guvumam, "Dinamo" zaudē desmit vārtu spēlē
Roberts Bukarts. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv

Trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas aizraujošā mačā ar 4:6 piekāpās Ņižņijnovgorodas ''Torpedo''. Savus pirmos vārtus ''Dinamo'' kreklā šosezon guva Roberts un Rihards Bukarti.

Desmitos vārtus šosezon guva ''Dinamo'' rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis, bet otrais vārtu guvums KHL uzbrucējam Jānim Švanenbergam. Rīdziniekiem neizdevās izvairīties no kārtējā vājā sākuma, spēles ievadā nonākot iedzinējos ar 0:2, taču vēlāk izdevās spēli pavērst pavisam citā gultnē, pārņemot vadību. Lielākajā daļā spēles laukumā bija vērojama līdzīga cīņa, tomēr aizsardzībā veiksmīgāki bija viesi, ar veiksmes palīdzību realizējot arī savus momentus uzbrukumā.

"Dinamo" spēles pieteikumā bija iekļauti 14 uzbrucēji un seši aizsargi, kuru vidū pirmo spēli pēc vairāk nekā mēneša pārtraukuma aizvadīja Latvijas izlases aizsargs Jānis Jaks. Savu valstu izlasēm gaidāmajā pārbaudes spēļu logā pievienojušies aizsargi Ondžejs Vitāseks (Čehija) un Tonijs Sunds (Somija), kuri šodien sastāvā nebija.

Spēles teksta tiešraide - šeit!

Spēles pirmo trešdaļu varēja dalīt divās daļās. No pirmās līdz pat 17. minūtei pārsvars bija "Torpedo'', kas tika pie labas iespējas izvirzīties vadībā jau pirmajā uzbrukumā, taču rezultātu atklāja sestajā minūtē. Rīdzinieki divatā centās atņemt ripu vienam pretspēlētājam, viesi to izmantoja un nogādāja ripu uz vārtu priekšu brīvajam Mihailam Varnakovam, kurš meta precīzi (0:1). Desmitajā minūtē viesi panāca jau divu vārtu pārsvaru, kad nelaikā nūja lūza Kristapam Zīlem, kurš pēc tam steidza uz rezervistu soliņu pakaļ jaunai, bet ''Torpedo'' tikmēr atguva ripu un izmantoja radušos skaitlisku pārsvaru - ātrajā pretuzbrukumā Iļju Proskurjakovu ar metienu tuvajā stūrī pārspēja Antons Šenfelds (0:2).

Turpinājumā Proskurjakovs gan glāba ''Dinamo'' no vēl divām drošām vārtu zaudēšanas epizodēm, bet pirmā perioda pēdējo trīs minūšu laikā rīdziniekiem negaidīti izdevās apvērst spēli kājām gaisā. Vispirms savas komandas rēķinu atklāja Miks Indrašis, kura mestā ripa nonāca vārtos pēc rikošeta no pretinieku aizsarga (1:2), bet pēc tam izgājienā viens pret vienu aizmuka Rihards Bukarts, raidot ripu Andrejam Tihomirovam starp kājsargiem (2:2). Sekundi līdz pirmās trešdaļas beigu sirēnai jaunākā brāļa piemēram sekoja arī Roberts Bukarts, kurš vārtu priekšā sekmīgi pamainīja Zīles mestās ripas virzienu, izvirzot savu komandu vadībā (3:2).

Arī otrajā trešdaļā spēles temps bija visai augsts. Lai arī pēc iepriekš pieredzētā vārtu biruma tika gūti tikai vieni vārti, momentu abām komandām bija daudz - vairākkārt glāba gan Proskurjakovs, gan Tihomirovs. ''Dinamo'' rindās labākās iespējas bija Laurim Dārziņam un brāļiem Bukartiem, ar kuru metieniem no vārtu priekšas tika galā vārtsargs, bet Indrašis no labas pozīcijas meta pāri. Abas komandas apmainījās neizmantotiem vairākumiem. Vienīgos vārtus otrajā trešdaļā gan guva ''Torpedo'', caur uzbrukuma zonas vidu līdz vārtiem tiekot Markam Marinam - aizsargs piesaistīja vairāku pretspēlētāju uzmanību un piespēlēja uz brīdi pie tukša stūra nepieskatītajam Endijam Mīlem, kurš sodīja ''Dinamo'' aizsargus par nolaidību un atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo (3:3).

Trešās trešdaļas sākumā ''Torpedo'' nāca talkā veiksme, viesiem izvirzoties vadībā. Damirs Žafjarovs piespēlēja uz zonas ārpusi no aizvārtes, bet ripa atsitās pret Ernesta Ošenieka slidu, ieslīdot Proskurjakova sargāto vārtu stūrī (3:4). Perioda vidū gan rīdzinieki atkal spēja deficītu dzēst, Jānim Švanenbergam pieliekot nūju Kristapa Zīles spēcīgi mestajai ripai vārtu priekšā (4:4). Viesiem gan ātri izdevās pārsvaru atjaunot, kad tika gūti spēles pirmie vārti nevienādos sastāvos - skaitlisko vairākumu realizēja Ivans Čehovičs (4:5).

Nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz pamatlaika beigām ''Dinamo'' mainīja Proskurjakovu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas nedeva vēlamo rezultātu - viesi pārtvēra ripu un Džordans Švarcs raidīja to tukšajos ''Dinamo'' vārtos, pieliekot spēlei punktu - 4:6.

Rīgas "Dinamo" - Ņižņijnovgorodas "Torpedo" 4:6 (3:2;0:1;1:3)

Vārti: 5:16 Varnakovs (Švarcs, Kluss) 0:1, 9:44 Šenfelds (Ostins, Varnakovs) 0:2, 17:19 Indrašis (Lipons, Skārlets) 1:2, 18:07 Ri. Bukarts (Dzierkals) 2:2, 19:59 Ro. Bukarts (Zīle, Paršins) 3:2, 29:24 Mīle (Marins, Vaidmens) 3:3, 40:45 Žafjarovs 3:4, 49:49 Švanenbergs (Zīle, Majone) 4:4, 53:53 Čehovičs (Žafjarovs, vair.) 4:5, 58:12 Švarcs (t.v.) 4:6
Soda minūtes: 6:6
Vārtsargi: Iļja Proskurjakovs - Andrejs Tihomirovs

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Iļja Proskurjakovs (Zeins Makintairs); Rīss Skārlets - Ernests Ošenieks, Kristaps Zīle - Jānis Jaks, Metjū Majone - Roberts Mamčics; Lauris Dārziņš - Miks Indrašis - Džeisī Lipons, Deniss Paršins - Pāvels Černovs - Roberts Bukarts, Mārtiņš Dzierkals - Jānis Švanenbergs - Rihards Bukarts, Emīls Ģēģeris - Daniels Bērziņš - Gļebs Zirjanovs, Jevgeņijs Gračovs, Gunārs Skvorcovs.

  +4 [+] [-]

, 2020-12-15 21:43, pirms 3 gadiem
DR aizsardzība ir vienkārši nožēlojama!Aizsargi savu vārtu priekšā vispār necīnās un noskatās,kā pretinieki met iekšā.Uzbrucēji pat tīri labi nospēlēja.

  -4 [+] [-]

, 2020-12-15 21:44, pirms 3 gadiem
Sen nebiju noskatījies gandrīz visu Rīgas ''Aklo zarnu'' spēli, jo šovakar nekas cits interesants sportā nebija.
Spēle no sērijas-iemetiet cik varat, bet mēs iemetīsim cik vajadzēs. Atlika NN Torpēdām ielikt ceturtā ātruma, un Rīgas ''Aklās zarnas'' atkal bija nožēlojamas.

  +5 [+] [-]

, 2020-12-15 21:44, pirms 3 gadiem
Čekista utaino un žīda varza godam izpildīja Petaka uzdevumu,galvenais nav uzvarēt,galvenais ir skaisti zaudēt.

  +4 [+] [-]

, 2020-12-15 21:46, pirms 3 gadiem
Ernestam jāspēlē Zemgalē, vai blato vai uz perspektīvi, bet cilvēks pašlaik nevelk

  +7 [+] [-]

, 2020-12-15 21:50, pirms 3 gadiem
Ar šiem kīperiem ar 4 gūtiem vārtiem nepietiks...

  +5 [+] [-]

, 2020-12-15 21:52, pirms 3 gadiem
"Tā tam būs būt! Āmen!"- teica Ķencis.
P.s. Es kaut kā sporta centrā neesmu lasījis, ka Skudra pēc krievu preses datiem KHL treneru vērtējumā ir otrais no beigu gala!

  +5 [+] [-]

, 2020-12-15 21:55, pirms 3 gadiem
neziniitis51 rakstīja: "Tā tam būs būt! Āmen!"- teica Ķencis.
P.s. Es kaut kā sporta centrā neesmu lasījis, ka Skudra pēc krievu preses datiem KHL treneru vērtējumā ir otrais no beigu gala!
Vai tad ir vēl apdāvinātāki par viņu

  -2 [+] [-]

, 2020-12-15 22:01, pirms 3 gadiem
Labs....Skudra un DR savā elementā

  +2 [+] [-]

, 2020-12-15 22:20, pirms 3 gadiem
Arēnā bija 2 skatītāji Savickus un Ulmanis, abi paši uzticīgākie komandas fani! Lai turpina tādā pašā stilā 👍
Slēpts komentārs: denebs

  +3 [+] [-]

, 2020-12-15 22:30, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Interesants un aizraujošs mačs, bet spēles izšķirošajos brīžos veiksme, diemžēl, bija pretinieku pusē. Patika mūsu hokejistu cīņasspars, attieksme, arī meistarības ziņā mūsējie lielākoties neatpalika, taču uzvarai ar to šoreiz nepietika...
Piekrītu, ja skatās uz nākošo sezonu, tad ir optimistisks skats. Tikai jāturpina strādāt.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-15 22:51, pirms 3 gadiem
latvieši met golus, eh Pēteri, tevi LV hokeja fani tevi apēdīs bez sāls

  +1 [+] [-]

, 2020-12-15 23:01, pirms 3 gadiem
Zīle ir diezgan vārgs aizsargs, kurš gadu pēc gada joprojām nerāda NEKĀDAS izaugsmes pazīmes. Tikpat nervozs cik mūžīgi uz laukuma bijis, tikpat arī joprojām ir. Viennozīmīgi viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem, vājākais aizsardzības posms. Arī šovakar, ar savu veiksmīgo noraidījumu, kurš galu galā maksāja spēli.

  -2 [+] [-]

, 2020-12-15 23:05, pirms 3 gadiem
wr1ght rakstīja: Zīle ir diezgan vārgs aizsargs, kurš gadu pēc gada joprojām nerāda NEKĀDAS izaugsmes pazīmes. Tikpat nervozs cik mūžīgi uz laukuma bijis, tikpat arī joprojām ir. Viennozīmīgi viens no lielākajiem klupšanas akmeņiem, vājākais aizsardzības posms. Arī šovakar, ar savu veiksmīgo noraidījumu, kurš galu galā maksāja spēli.
Viņš izveidoja 2 no 4 vārtu guvumiem šodien.

  +5 [+] [-]

, 2020-12-15 23:06, pirms 3 gadiem
DR ir apskaužami stabili

     [+] [-]

, 2020-12-16 09:02, pirms 3 gadiem
Lupatas

     [+] [-]

, 2020-12-16 16:01, pirms 3 gadiem
Šī komanda nevienā kritērijā neatbilst KHL līgas līmenim jau vairākus gadus. Diemžēl hokejā ir nepieciešams konkurētspējīgs budžets, atbilstošs līgas līmenim, lai iegādātos attiecīgas raudzes spēlētājus un treneru korpusu.