Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

PČ florbolā: Šveice finālā lūkos tikt pie pirmās uzvaras pār zviedrietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

PČ florbolā: Šveice finālā lūkos tikt pie pirmās uzvaras pār zviedrietēm
Zviedrijas izlase
Foto: IFF Floorball

Ar četrām spēlēm šodien punkts tiks likts 12. pasaules čempionātam florbolā. Galvenā intriga šodien ir vai Zviedrijas valstsvienība devīto reizi kļūs par pasaules čempionēm, vai arī laukuma saimnieces pirmo reizi vēsturē tiks galā ar zviedrietēm, tādējādi otro reizi vēsturē tiekot kronētām par labākajām pasaulē.

Slovākija un Polija sadalīs piekto pozīciju
Vakar gan Slovākijas gan Polijas izlases savas pretinieces mačā par piekto līdz astoto vietu apspēlēja ar identisku rezultātu – 6:1. Tā, Slovākijas valstsvienība tika gala ar vācietēm, bet Polija pārliecinoši apspēlēja Latviju. Komandu spēku samēri ir pietiekami līdzvērtīgi, līdz ar to ir pagrūti atdot priekšroku kādai no vienībām. Slovākijas izlasei nepieciešama uzvara, lai sasniegtu pirms diviem gadiem iespēto, kad vienība savās mājās čempionātu noslēdza tieši piektajā vietā. Tikmēr polietes jau ir uzlabojušas iepriekšējā čempionātā iespēto, kad viņas finišēja septītās. Uzvaras gadījumā, Polijas izlase būs sasniegusi savu visu laiku augstāko panākumu, jo vienīgi 2011. gadā vienība čempionātu noslēdza sestajā pozīcijā. Pēdējās divās savstarpējās spēlēs pie uzvarām tikusi slovākija, bet pirms tam divās iepriekšējās spēlēs nepārspētas palika polietes. Mača sākums pulksten 11:00.

Kura komanda spēs atgūties?
Pulksten 14:30 sāksies cīņa par bronzas medaļām, kurā šoreiz sacentīsies Somijas un Čehijas izlases. Somijas izlase vakar aizvadīja spraigu maču pret astoņkārtējām pasaules čempionēm, piedzīvojot minimālu neveiksmi. Jautājums vai komanda spēs atgūties no šīs neveiksmes, jo skaidrs, ka komandas mērķis bija spēlēt šā čempionāta pēdējā spēlē, kurā tiks dalītas zelta medaļās. Tiesa, atgūties no vakardienas vēl sarežģītāk varētu būt Čehijas valstsvienībai, kura vakar jau praktiski bija uzvarējusi savu pusfināla maču pret laukuma saimniecēm šveicietēm. Taču pēdējā minūtē komanda neprata nosargāt vairāk kā drošo 6:2 pārsvaru, ļaujot mājiniecēm atspēlēties un svinēt uzvaru papildlaikā. Somijas izlase divas reizes ir spēlējusi bronzas finālā, abas reizes uzvarot. Savukārt čehietes par bronzu spēlējušas krietni biežāk, pie medaļām tiekot tikai vienu reizi.

Fināls pie izpārdotām tribīnēm
Čempionāta organizatori jau ir paziņojuši, ka finālspēle tiks aizvadīta pie pilnām tribīnēm un skaidrs, ka lielākā daļa līdzjutēju atbalstīs savu valstsvienību. Skaidrs, ka astoņkārtējo pasaules čempionu nokļūšana finālā nav uzskatāma par lielu pārsteigumu, lai gan Somijas izlase viņām sagādāja lielas problēmas (5:4). Tikmēr Šveices valstsvienība divus gadus mērķtiecīgi gatavojās šim čempionātam, lai savā laukumā tiktu pie zelta medaļām. Interesanti, ka Šveices valstsvienība nevienā oficiālajā spēlē tā arī nav spējusi uzvarēt Zviedriju. Komandas kopumā ir spēkojušās 42 spēlēs, no kurām pirmā tika aizvadīta tālajā 1995. gadā (Zviedrijai uzvarot ar 6:2). Komandas divas reizes savstarpējās spēlēs nospēlējušas neizšķirti, kas notika 2004. gadā, bet visās pārējās 40 spēlēs allaž pie uzvaras tikusi Zviedrija. Vai šī būs vēsturiskā spēle Šveices valstsvienībai, kad beidzot izdosies uzvarēt zviedrietes, tādējādi kļūstot par divkārtējām pasaules čempionēm? To no pulksten 17:30 būs iespējams vērot portālā Replay.lv, vai arī no pulksten 19:30 ierakstā LTV7 kanālā.