Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Lomažs: "Ar Pārkeru esam aprunājušies, viņš man ir arī rakstījis "WhatsApp""

Lomažs: "Ar Pārkeru esam aprunājušies, viņš man ir arī rakstījis "WhatsApp""
Rihards Lomažs uzbrukumā Eirolīgas debijā pret "Panathinaikos". Foto: facebook.com/pg/LDLCASVEL

Latvijas izlases basketbolists Rihards Lomažs, kurš Francijas kluba Lionas ASVEL rindās aizvada pirmo sezonu ārzemnieka statusā, intervijā Sportacentrs.com pastāstīja arī par kluba prezidenta Tonija Pārkera lomu un kluba ilgtermiņa skatījumu nākotnē.

"Tagad viņš ir Amerikā, viņš daudz braukā apkārt pa pasauli. Bet vispār esmu viņu saticis diezgan bieži. Parasti viņš parādās uz nedēļu, bet tad nedēļu ir projām. Reizēm viņš apmeklē arī treniņus, bet biežāk viņš ir klāt spēļu dienās - pirms un pēc mačiem. Vai arī komandas oficiālajos pasākumos, kad viņš saka uzrunu," stāsta Rihards. "Esmu viņu saticis zālē, esam aprunājušies. Viņš ir apvaicājies, kā esmu iejuties komandā un kas šķiet svarīgākais. Viņš ir man rakstījis arī "WhatsApp" aplikācijā. Viņš ar visiem cenšas uzturēt labas attiecības. Rodas iespaids, ka viņam ir svarīgi, lai katrs komandā justos kā ģimenē."

"Taču lieku spiedienu viņa dēļ neizjūtam. To arī viņš pats negribētu. Pārkera saistība ar Lionas basketbolu vairāk jūtama sadzīves situācijās. Kad veikalā tev apjautājas, no kurienes esi un ko dari, tad cilvēkiem uz mēles uzreiz ir Tonijs Pārkers. Visi viņu šeit zina, viņš ir liela personība. Bet komandā nav tā, ka visi pēkšņi sastingst, jo šodien atnāks Tonijs. Viņš drīzāk atnāks un pajokos. Taču visi viņu ciena un viņa autoritāti neapstrīd."

Vienlaikus Lomažs nenoliedz, ka Francijā sporta veids numur viens ir futbols. Jo īpaši, tādās pilsētās kā Liona, kuras komanda spēlē arī UEFA Čempionu līgā. "Taču par konkurentiem viņus neuzskatām. Gluži otrādi - mums ar futbola klubu ir sadarbība. Ir bijušas spēles, uz kurām nāk arī futbola fani, kuri ir karstasinīgāki. Saprotams, ka visos sporta atribūtikas veikalos dominē futbols. Ja gribēsi nopirkt mūsu komandas kreklu, tad to droši vien varēs izdarīt tikai mūsu spēļu arēnā. Sporta veikalos šādu piedāvājumu neesmu manījis. Te, Lionā vispār ir sarežģīti, jo basketbola botas nevar nopirkt nevienā veikalā. Basketbolam vispār šeit maz ko var nopirkt, plašāka izvēle ir futbolam un vieglatlētikai. Prasīju to vietējiem džekiem, kuri atbildēja, ka Francijā tā esot. Dažās pilsētās iespējas ir lielākas, bet dažās ir tāpat kā Lionā. Ja vajag nopirkt botas, tad jāiet uz "Nike" veikalu un caur viņiem jāpasūta internetā."

Runājot par kluba ilgtermiņa mērķiem, Rihards stāsta, ka kluba vīzija ir meklēt talantīgus spēlētājus Eiropā un tos attīstīt. "Viņi grib būvēt komandu uz jaunajiem spēlētājiem, kuriem blakus būtu daži pieredzējušie. Vienā no intervijām lasīju, ka ASVEL grib attīstīt līdzīgu kluba filozofiju kā Kauņas "Žalgiris". Pārkeram nesen ir atvērusies akadēmija - tur ir skola un nodrošināti treniņu apstākļi. Tur ir daudz jauniešu no dažādām pasaules malām. No Latvijas neviena gan vēl nav, bet zinu, ka meitenēm ir 14 gadus veca, ļoti talantīga lietuviete [Juste Jocīte], kura piesaistīta arī lielajai komandai. Domāju, ka klubs grib strādāt uz ilgtermiņa mērķiem. Eirolīgā nekādu spiedienu no vadības neizjūtam. Svarīgākais ir būt gataviem katrai spēlei un būt konkurētspējīgiem. Par noteiktu uzvaru skaitu neviens nerunā. Francijas līgā gan nevienam zaudēt negribam," piebilst Lomažs.

P.S. Tuvākajās dienās portālā Sportacentrs.com varēsiet lasīt pilnu interviju ar Latvijas izlases un Lionas ASVEL basketbolistu Rihardu Lomažu.

  +4 [+] [-]

, 2019-12-15 20:33, pirms 4 gadiem
Lai izdodas iejusties šogad un nākamgad jau spēlēt lielāku lomu komandā!

     [+] [-]

, 2019-12-15 22:25, pirms 4 gadiem
Kāpēc nav nekas par hokeju?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja