Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Junioru kērlingistes pasaules čempionātā B divīzijā kvalificējušās ceturtdaļfinālam

Linda Mangale
Linda Mangale

Junioru kērlingistes pasaules čempionātā B divīzijā kvalificējušās ceturtdaļfinālam
No kreisās: Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete

Foto: WCF/Stephen Fisher

Šodien, 15.decembrī pasaules kērlinga čempionātā junioriem B divīzijā Latvijas meiteņu izlase aizvadīja apakšgrupas ceturto spēli, pārspējot Jaunzēlandi ar 7:2, kas ļāva priekšlaicīgi kvalificēties ceturtdaļfinālam, bet puiši sestajā spēlē uzvarēja Dāniju ar 8:6.

Latvija junioru meiteņu izlase līdz spēlei ar Jaunzēlandi aizvadīja pārliecinošas spēles pret Austrāliju (7:2) un Slovēniju (7:2), bet pēc tam spraigā cīņā tika galā ar Skotiju (7:3). Arī šīs dienas maču viņām izdevās iesākt veiksmīgi, nozogot pirmos trīs endus un panākot 4:0 savā labā. Turpinājumā juniores pretiniecēm ļāva paņemt tikai pa punktam ceturtajā un sestajā endā, noslēdzot spēli ar uzvaru septiņos endos (7:2).

Pateicoties šai ceturtajai uzvarai apakšgrupā Latvijas meiteņu izlase jau priekšlaicīgi nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā. Rīt viņām vēl jāizspēlē divas apakšgrupas spēles pret Dāniju, kura arī jau kvalificējusies ceturtdaļfinālam, un Vāciju, kura pēdējā spēļu kārtā ar 9:1 sagrāva Austrāliju.

Savukārt puišu izlasei pēc zaudējumiem pirmajās divās čempionāta spēlēs ar 1:8 (Anglija) un 0:7 (Vācija) izdevās izcīnīt divas uzvaras. Grūtā spēlē pārspēta Itālija ar 6:5, bet ar 9:3 viņi tika galā ar Austrāliju.

Vakardienas sāpīgais zaudējums pret Slovākijas izlasi ar 3:4 samazināja cerības uz izkļūšanu no apakšgrupas. Šodien viņiem pretim stājās Dānija, kura ir tiešā konkurente cīņā uz pirmo trijnieku grupā. Aizraujošā mačā lieliski nospēlētās spēles beigas ļāva izcīnīt svarīgu uzvaru ar 8:6. Tomēr iekļūšana izslēgšanas spēļu kārtā būs sarežģīta, jo jācer arī uz dažādām citām sakritībām ne tikai savā apakšgrupā, bet arī pārējās divās grupās.

Pasaules junioru kērlinga čempionāts Somijas pilsētā Lohjā norisinās no 11. līdz 18.decembrim, startējot 43 komandām. Meiteņu konkurencē sacenšas 19 komandas, sadalītas trijās grupās – divās pa sešām, vienā pa septiņām komandām, bet puišu konkurencē 24 komandas, sadalītas trijās grupās pa astoņām. Latvijas izlases mēģinās ierindoties savas apakšgrupas labāko divniekā vai būt starp divām labākajām visu apakšgrupu trešajām vietām, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam.

Latvijas meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne, treneres asistente Ieva Krusta.
Latvijas puišu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Ričards Vonda, Reinis Jučers, Deivids Jēkabsons, Roberts Reinis Buncis, trenere Anita Pētersone.

Online spēļu rezultāti: https://worldcurling.org/events/wjb...
Tiešraide no D celiņa: https://www.youtube.com/channel/UCP...

Latvijas meiteņu izlases spēļu grafiks:

7:2 – Austrālija
7:2 – Slovēnija
7:3 – Skotija /pieejams spēles atkārtojums/
7:2 – Jaunzēlande
16.12. 08:00 – Dānija
16.12. 16:00 – Vācija /tiešraide/

Kopvērtējums B apakšgrupā:

1. Dānija 5-5-0 Q
2. Latvija 4-4-0 Q
3. Skotija 4-2-2
4. Austrālija 5-2-3
4. Vācija 5-2-3
6. Jaunzēlande 4-1-3
7. Slovēnija 5-0-5

Latvijas puišu izlases spēļu grafiks:

1:8 – Anglija
0:7 – Vācija /pieejams spēles atkārtojums/
6:5 – Itālija
9:3 – Austrālija
3:4 – Slovākija
8:6 – Dānija
16.12. 20:00 – Taivāna

Kopvērtējums C apakšgrupā:

1. Vācija 5-5-0 Q
2. Itālija 5-4-1
3. Slovākija 6-4-2
4. Dānija 6-3-3
4. Anglija 6-3-3
4. Latvija 6-3-3
7. Austrālija 5-0-5
7. Taivāna 5-0-5

Latvijas junioru izlašu dalību pasaules čempionātā atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.