Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Ar vienu uzvaru Latvija paliek astotajā vietā pasaulē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar vienu uzvaru Latvija paliek astotajā vietā pasaulē
Latvijas izlase
Foto: IFF Floorball

Latvijas sieviešu florbola valstsvienība ar vēl vienu zaudējumu noslēgusi 12. pasaules florbola čempionātu, ar rezultātu 3:4 piekāpjoties Vācijai. Līdz ar to Latvijas izlase turnīru noslēgusi astotajā vietā - zemākajā pozīcijā mūsu izlases vēsturē.

Latvijas un Vācijas izlases savā starpā aizvadījušas 14 savstarpējās spēles, latvietēm spējot sasniegt lielisku bilanci ar 13 uzvarētām spēlēm un vienu neizšķirtu. Tas arī pirms šodienas spēles latvietēm deva favorītu statusu, lai gan pēdējās spēlēs parādītais sniegums lika būtu gana bažīgiem.

Labs sākums, ne tik labs turpinājums
Pēc vāji aizvadītas spēles pret Poliju dienu iepriekš, šodien cīņu ar vācietēm Latvijas valstsvienība sāka krietni aktīvāk, droši kontrolējot spēles gaitu. Kad bija nospēlētas nedaudz vairāk kā trīs minūtes, ar patālu metienu mača rezultātu atklāja Inga Ametere. Ja Ingai tas bija pirmais vārtu guvums čempionātā, tad pēc 23 sekundēm pie sava sestā vārtu guvuma turnīrā tika Laura Gaugere, kura netverami meta zem vārtu pārliktņa no tuvas distances, izmantojot Elizabetes Pavlovskas piespēli. Latvijas izlasei šajā čempionātā vājas sekmes bijušas skaitliski nevienādos sastāvos un nedienas turpinājās arī mačā pret vācietēm. Latvietes pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā līdz brīdim, kad Džeina Eglīte nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Vācietes gana ātri izspēlēja vienas spēlētājas pārākumu laukumā, kad no aizvārtes bumbiņu vārtu priekšā saņēma Anna Lēna Besta un viena no vadošajām vācietēm vienus vārtus atspēlēja. Pēdējās sekundēs latvietes izspēlēja epizodi līdz rezultatīvam metienam, diemžēl tiesneši konstatēja, ka metiens izdarīts mirkli par vēlu, līdz ar to rezultāts palika nemainīgs – 2:1 Latvijas izlases labā pēc 20 nospēlētām minūtēm.

Spēles gaita apmet pamatīgu kūleni
Iespējams, neieskaitītais vārtu guvums nospēlēja ļaunu joku ar Latvijas izlasi, jo pēc pārtraukuma spēles gaita pamatīgi mainījās, dominējot vācietēm, kamēr latvietēm pagalam nekas neizdevās. Jau perioda otrajā minūtē Pauline Baumgartnere, kura ir visu laiku rezultatīvākā Vācijas izlases florboliste mačos pret Latviju, no tuvas distances panāca izlīdzinājumu. Drīz vien latvietes ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, taču no efekta iznāca pamatīgs defekts. Uzbrukumā nekas nepadevās, turklāt tika pieļauta rupja kļūda, atstājot vienu pašu Baumgartneri pie Laumas Višņevskas vārtiem. Saņēmusi tālu piespēli, Baumgartnere raidīja bumbiņu caur vārtsardzes kājām un ar 3:2 vadībā jau bija pretinieces. Turpinājumā par grūdienu mugurā noraidījumu nopelnīja Līga Vancāne un vācietēm vajadzēja vien dažas sekundes, lai izmantotu vairākumu. Baumgartneres tālais metiens lidoja vārtiem secen, bet bumbiņa atlēca tieši vārtu priekšā pie Inas Jensenas, kura uzreiz guva vārtus. Līdz ar to pēc piecām nospēlētām minūtēm rezultāts no cerīgā 2:1 bija kļuvis par draudīgo 2:4. Perioda otrajā pusē latvietēm izdevās atgūt kontroli pār notikumiem laukumā, turklāt ar spēcīgu metienu vienus vārtus atspēlēt izdevās Paulai Matisonei. Lai vai kā, otro trešdaļu latvietes bija zaudējušas un atspēlēšanos nācās atlikt uz čempionāta pēdējo periodu.

Pēdējā trešdaļā vārti netiek gūti, Latvija paliek astotajā vietā
Trešajā periodā Latvijas izlase gana aktīvi devās iekarot konkurentu vārtos, sevišķi aktīvai esot Ingai Ameterei, kura izpildīja vairākus labus metienus, taču allaž uzdevumu augstumos bija pretinieču vārtsardze. Trešdaļas vidū Latvijas valstsvienība ieguva vēl vienu iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā, kad pretinieces nopelnīja divu minūšu noraidījumu par skaitliskā sastāvā pārkāpumu. Vairākumā vārtus neizdevās gūt arī šoreiz un arī atlikušajā mača laikā florbolistes diezgan haotiski un pārāk individuāli centās izlīdzināt mača rezultātu. Metieni bija vai nu neprecīzi vai tos kopējām pūlēm neitralizēja Vācijas izlases aizsardzība un vārtsardze. Rezultāts trešajā periodā palika neimainīgs - 4:3 Vācijas izlases labā.

Līdz ar to Latvijas izlase pirmo reizi vēsturē savstarpējā spēlē zaudējusi Vācijai un pirmo reizi čempionātu noslēgusi ar astoto vietu. Tā ir visu laiku zemākā vieta mūsu izlasei pasaules čempionātos.

Pasaules čempionāts florbolā

Latvija – Vācija 3:4 (2:1, 1:3, 0:0)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Inga Ametere 2 (1+1), Laura Gaugere 1 (1+0), Paula Matisone 1 (1+0), Elizabete Pavlovska 1 (0+1)

  +1 [+] [-]

, 2019-12-15 12:58, pirms 4 gadiem
Tas izspēles formāts gan ir sviests Uzvari 1 spēli turnīrā un esi 8 vieta pasaulē.

     [+] [-]

, 2019-12-15 13:14, pirms 4 gadiem
Nezinu kadi bija pirmie divi periodi, bet treshais periods man patika. zheel, ka taa bumbinja nu nekaadi negaja vartos

  +2 [+] [-]

, 2019-12-15 13:37, pirms 4 gadiem
Nožēlojami. Vismaz tagad nebūs pirksti gaisām ka ir 5.vieta pasaulē, un neviens florbolistiem nestāv klāt.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-15 13:45, pirms 4 gadiem
Teemo rakstīja: Tas izspēles formāts gan ir sviests Uzvari 1 spēli turnīrā un esi 8 vieta pasaulē.
Tas tāpēc, ka apakšgrupas sadalītas pēc ranga. Visas savas spēles pret TOP8 komandām zaudējām, ar komandu, kas pārspēlē nāca pretī no otra astotnieka (faktiski B grupas, ja velkam analoģiju ar hokeju), proti, ar Norvēģiju arī tika izcīnīta vienīgā uzvara. Ja tajā spēlē būtu zaudējuši, tad pēc 2 gadiem spēlētu D grupā un teorētiski varētu būt situācija, kad izcīnām 5 uzvaras un ciešam 1 zaudējumu un 9. vieta pasaulē. Tāda kārtība.
Domāju, ka izlasi nevajag pārāk bargi kritizēt. Jā, ir kritums. Bet ir notikusi nopietna sastāva atjaunošana, daudzas jaunas meitenes, pie tam faktiski izlases līderes, tā kā skatāmies uz to visu pozitīvi. Paaudžu nomaiņas process bieži vien ir visai sāpīgs.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-15 13:46, pirms 4 gadiem
Meitenes neiepriecināja, bet bukmeikeri gan labu dāvanu sarūpēja.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-15 15:13, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nožēlojami. Vismaz tagad nebūs pirksti gaisām ka ir 5.vieta pasaulē, un neviens florbolistiem nestāv klāt.
8.vieta pasaulē un gandrīz neviens klāt nestāv. Reti kurā sporta veidā izlase var iekļūt PČ top-10.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-12-15 15:27, pirms 4 gadiem
Meitenes cīnījās kā varēja. Tas tīri nogurums arī. Čempionāta spēles izspēlēt, tas ir grūti. Top 8 cienīgi pasaulē.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-15 16:43, pirms 4 gadiem
Funi - cik izlases un cik sievietes pasaulē spēlē florbolu? Protams - 8 vieta ļoti labi, bet nu nesalīdzini 300 spēlētāju konkurenci pasaulē ar miljoniem futbolā un basketbolā... Florbols itsevišķi sieviešu ir un būs amatieru sports, kur sportistes sporto un uztur savu fizisko formu, kas arī ir ļoti pozitīvi!

  -1 [+] [-]

, 2019-12-15 17:03, pirms 4 gadiem
And10 rakstīja: Funi - cik izlases un cik sievietes pasaulē spēlē florbolu? Protams - 8 vieta ļoti labi, bet nu nesalīdzini 300 spēlētāju konkurenci pasaulē ar miljoniem futbolā un basketbolā... Florbols itsevišķi sieviešu ir un būs amatieru sports, kur sportistes sporto un uztur savu fizisko formu, kas arī ir ļoti pozitīvi!
Es nesalīdzinu un saprotu ka 8 vieta florbolā un piemēram futbolā vai basketbolā ir ļotu atšķirīgas. Tikai 8.vieta pasaule'ir astotā vieta. Ja kāds ar šo sporti nenodarbojās , tā ir viņu problēma.
Ja es piedalos sacensībās kur ir 3 sportisti es izcīnu bronzu un problēma ir citiem kuri nepiedalās nevis man.

     [+] [-]

, 2019-12-15 17:28, pirms 4 gadiem
It kā jau nav slikti, bet... Jau iepriekš te rakstīju, ka acīs krīt mūsējo JĒLĀ SPĒLE divcīņās faktiski visās laukuma vietäs, Balerīnas, bitīt matos! Protams, florbola noteikumi ir savdabīgi, taču faktiski visas Latvijas pretinieces spēlēja atlētiskāk, fiziskāk. Kamēr tā nebūs arī mūsu izlasei, tikmēr priecāsimies par astoto vietu un... slīdēsim arvien zemāk...

  +1 [+] [-]

, 2019-12-15 19:52, pirms 4 gadiem
Vieta it kā nav slikta - Jā nebūtu ar ko salīdzināt, varētu teikt, ka viss OK, taču uz iepriekšējo gadu fona šāds rezultāts nevar priecēt. Arī spēles kvalitāte ir jūtami zemāka, zaudēts komandām, ar kurām agrāk problēmu tikpat kā nebija (Polija, Vācija). Te kaut kas nebija kārtībā, komanda bija tikai paretam, pārāk daudz gribēšanas, bet varēšanas tik daudz nebija. Arī koncentrēšanās spējas pašvakas, uz ko norāda daudz zaudēto vārtu periodu izskaņās un traģiskais mazākums. Te nu arī treneru korpusa vaina, ka nespēja izveidot labu komandas ķīmiju. Ja notiek komandas atjaunināšanās, tad daļēji to var saprast un pat piedot, bet jebkurā gadījumā otrreiz šāds rezultāts būs vērtējams kā izgāšanās. Ceru, ka kļūdas tiks izanalizētas, atrasti un novērsti neveiksmju cēloņi, tā kā - lai izdodas nākotnē atkal kāpt augšup!