Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par ULEB Eirolīgas kārtas vērtīgāko basketbolistu kļuvis Porziņģa bijušais komandas biedrs Viljamss

Rolands Eliņš

Par ULEB Eirolīgas kārtas vērtīgāko basketbolistu kļuvis Porziņģa bijušais komandas biedrs Viljamss
Deriks Viljamss. Foto: Pixathlon/SIPA/Scanpix

LETA. Par ULEB Eirolīgas 12.kārtas vērtīgāko basketbolistu kļuvis Vācijas kluba Minhenes "Bayern" amerikāņu uzbrucējs Deriks Viljamss, kurš savulaik neilgu brīdi kopā ar latvieti Kristapu Porziņģi spēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Ņujorkas "Knicks".

"Bayern" komanda piektdien savā laukumā ar 88:84 pieveica Lietuvas grandu Kauņas "Žalgiris". Viljamss šajā mačā iemeta 27 punktus, kā arī izcēlās ar septiņām atlēkušajām bumbām un trim rezultatīvām piespēlēm, kas viņam ļāva tikt pie 35 efektivitātes punktiem.

Kopā ar Porziņģi Viljamss spēlēja 2015./16.gada sezonā, kas latvietim bija pirmā NBA, bet šosezon amerikānis pirmo reizi devies spēlēt uz Eiropu.

Tikmēr pie 33 efektivitātes punktiem tika viens no "Žalgiris" līderiem Brendons Deiviss, kurš jau pieminētajā mačā izcēlās ar 20 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām, kā arī pievienoja trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt Daira Bertāna komandas biedrs Itālijas čempionē Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ceturtdien zaudējumā pret Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce" iemeta 31 punktu un veica sešas rezultatīvas piespēles, kas viņam ļāva iegūt 30 efektivitātes punktus.

Visbeidzot pa 27 efektivitātes punktiem nopelnīja Anžeja Pasečņika komandas biedrs Spānijas klubā Grankanārijas "Herbalife" Nikola Radičevičs un Konstantīns Mitoglu no Grieķijas vienības Atēnu "Panathinaikos Opap".

Radičevičs aizvadītās kārtas mačā izcēlās ar 12 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, kamēr Mitoglu uzvarā pret Žaņa Peinera pārstāvēto Stambulas "Dariššafaka Tekfen" no Turcijas iemeta 20 punktus un savāca sešas bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
LETA