Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Neprognozējamas cīņas otrā apļa ievadā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Neprognozējamas cīņas otrā apļa ievadā
"FBK Valmiera" uzvarējusi trijās spēlēs pēc kārtas un šovakar lūkos panākumu sēriju turpināt
Foto: Floorball.lv

Vakar tika aizvadīta ļoti saistoša Elvi florbola līgas otrā apļa pirmā spēle, bet šodien otro apli uzsāks gandrīz visas pārējās komandas. Šo spēļu kārtu varētu nosaukt par vienu no grūtāk prognozējamajām, kas sola ļoti interesantas spēles. Divas no tām būs iespējams redzēt arī Sportacentrs.com.

"Lielvārde/FatPipe" – "Bauska" pulksten 16:00 Lielvārdē
Ar izcīnītajiem 23 punktiem "Lielvārde/FatPipe" pirmo apli noslēdza Latvijas čempionāta pirmajā vietā. Tomēr pēdējā spēlē pirms pārtraukuma komanda savā laukumā ar rezultātu 7:8 atzina Stalbes "Pārgauja" pārākumu, tādējādi pārtraucot garo uzvaru sēriju. Komanda zaudēja vienīgi pirmā apļa pirmo un pēdējo spēli. Pēdējā mačā lielisks bija Niks Blumfelds (2+2), bet par labāko atzina aizsargu Marisu Giņko, kuram viena rezultatīva piespēle. Komandas rezultatīvākie spēlētāji ir florbolisti, kuri tikko atgriezušies no pasaules čempionāta kā piektās labākās valstsvienības dalībnieki – Toms Akmeņlauks (14+15) un Juris Gribusts (14+8).

Ja "Lielvārde/FatPipe" zaudēja pirmā apļa pirmo un pēdējo spēli, tad "Bauska" uzrādīja diametrāli pretēju sniegumu. Pēc uzvaras pirmajā mačā, komanda iekļuva garā zaudējumu sērijā, ko pārtrauca vien apļa pēdējā spēlē, kad viesos negaidīti prata atspēlēties no negatīvā 2:5 un ar 6:5 pieveikt lieliskā formā esošo "Rubeni". Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Pēteris Zeltiņš, saņemot mača labākā spēlētāja balvu. Sezonā viņam 16 (9+7) punkti, kas ir labākais rādītājs komandā. Viņam seko Gints Velmunskis (8+3) un Kristers Tiltiņš (7+3).

Abu komandu pirmajā šīs sezonas spēlē līdz tās vidum bija līdzvērtīga cīņa, taču otrajā pusē Lielvārdes komanda nodemonstrēja savu pārākumu, tiekot pie 9:4 (3:1, 2:1, 4:2) uzvaras.

Kurši/Ekovalis" –"Talsu NSS/Krauzers" pulksten 17:00 Liepājā un Sportacentrs.com
Divu Kurzemes klubu divcīņas allaž ir bijušas interesantas, turklāt šosezon abas komandas diezgan pārliecinoši atrodas labāko komandu astotniekā. Liepājnieki ar 19 punktiem ieņem ceturto vietu, kamēr Talsu vienībai ir par trim punktiem mazāk un sestā vieta. Talsu komanda jau ilgāku laiku palikusi bez viena no potenciālajiem līderiem Jāņa Ragovska, bet rezultatīvākie ir divi izlases uzbrucēji – Toms Bitmanis (15+7) un Artis Raitums (5+10). Pēdējā spēlē pirms pārtraukuma "vilki" viesos ar 4:9 (0:0, 3:7, 1:2) piekāpās "Betsafe Oxdog Ulbroka", ļoti vāji aizvadot spēles vidējo posmu, ielaižot septiņus vārtus.

Arī liepājnieku šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Mihails Kostusevs (13+21) ir ar nesenā pasaules čempionāta pierakstu. Viņam seko Edgars Freimanis (14+11) un Ričards Dēvits (16+6). Interesanti, ka arī "Kurši/Ekovalis" savu līdz šim pēdējo spēli aizvadījuši pret valsts čempioniem, savā laukumā piekāpjoties ļoti interesantā spēlē pēcspēles metienu sērijā ar 10:11 (3:3, 3:4, 4:3, 0:0, 0:1). Pa četriem punktiem savāca Edgars Freimanis un Gints Siliņš, bet labākā spēlētāja balva tika Miķelim Krūmam.

Kad sezonas sākumā abas komandas tikās Talsos, laukuma saimnieki tika pie gana pārliecinošas uzvaras, kontrolējot spēles gaitu un svinot 9:6 (3:1, 3:2, 3:3) panākumu. Toreiz trīs vārtus iemeta Bitmanis, bet zaudētājiem Mihails Kostusevs savāca piecus punktus.

"Rubene" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" pulksten 18:00 Kocēnos
Ļoti interesanta spēle gaidāma Kocēnos, kur trešajā vietā esošā "Rubene" uzņems pašlaik otrajā pozīcijā esošo "Betsafe Oxdog Ulbroku". Čempioni otro apli iesāka jau vakar, kad viesos izglābās no neveiksmes pret Cēsu "Lekringu", izcīnot otro uzvaru pēc kārtas pēcspēles metienu sērijā. Interesanti, ka pērn ulbrokieši Cēsīs zaudēja tieši "bullīšos". Ar trim vārtu guvumiem izcēlās Kaspars Šķēls (15+8), bet pasaules čempionāta lielākais varonis un komandas rezultatīvākais spēlētājs Rolands Kovaļevskis (15+13) pievienoja vienu precīzu metienu.

Joprojām nevienam neizdodas apturēt Reini Mirkšu (27+11), kurš arī pēdējā spēlē pret baušķeniekiem atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm. Tomēr komanda piedzīvoja neveiksmi, pārtraucot savu sekmīgo sniegumu. Otrs rezultatīvākais spēlētājs ir izlases uzvaras vārtu guvējs mačā ar čehiem Atis Stepāns (16+12), bet virslīgā pēc sešu gadu pārtraukuma gatavs atgriezties Mārcis Bērziņš, kuram nokārtota starptautiskā pāreja no Norvēģijas.

Abu komandu pirmā spēle Ulbrokā izvērtās visnotaļ nerezultatīva, spilgtu cīņu aizvadot "Rubenes" vārtsargam Robertam Trepšam, kurš sekmēja komandas panākumu ar 5:2, tādējādi pārtraucot Ulbrokas 20 uzvarēto spēļu sēriju savā laukumā.

"FBK Valmiera" – "Pārgauja" pulksten 19:00 Valmierā un Sportacentrs.com
Principiāla būs arī dienas pēdējā spēle, jo savā starpā tiksies komandas, kas pirms diviem gadiem spēlēja Latvijas čempionāta bronzas finālā, bet pērn dalīja vienu ceļazīmi uz finālu. Šajā sezonā pārliecinošāk spēlējuši "Pārgaujas" florbolisti, kuri ar 19 punktiem ieņem piekto vietu. Valmierieši pamazām atguvušies no katastrofālā sezonas ievada, ar 13 punktiem pagaidām noslēdzot labāko astotnieku. Valmierieši svinējuši uzvaras pēdējās trijās spēlēs, tostarp pēdējā mačā ar 8:3 pieveicot "Ķekavu". Ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli tajā spēlē atzīmējās Ivo Balodis, kura tēvs Ilvars Balodis atkal atgriezies uz komandas rezervistu soliņa kā viens no treneriem. Rezultatīvākais sezonā joprojām ir Mārtiņš Broks (16+5), kuram seko Arnijs Kuratņiks (8+12). Vienības pieteikumā parādījies bijušais Latvijas U-19 izlases vārtsargs Kārlis Pops, kurš virslīgā pēdējo reizi spēlējis pirms diviem gadiem, šo sezonu iesākot pirmās līgas komandā FBK SĀC.

Stalbes "Pārgauja" 8:7 uzvarā pār Lielvārdes komandu ar trim piespēlēm atzīmējās Emīls Šūmanis, kurš tādējādi vienā spēlē vairāk kā dubultoja savu sezonas iespēto punktu summu. Līderis joprojām ir izlases spēlētājs Gvido Lauga (20+12), kuram seko Olafs Zvīnis (12+7) un vēl viens pasaules čempionāta dalībnieks Artūrs Jurševskis (9+10).

Abu komandu pirmā spēle tika aizvadīta sezonas sākumā, kad valmierieši absolūti nebija gatavi čempionātam, no Stalbes pārvedot 8:15 sagrāvi. Ar Broka trim vārtu guvumiem izrādījās krietni par maz, jo uzvarētājiem Lauga guva sešus vārtus un izdarīja vienu piespēli, bet Zvīnim tajā spēlē 3+3.