Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Čempiones un finālistes uzņem pastarītes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempiones un finālistes uzņem pastarītes
"Rubene" pamazām sāk atgūt ierastās pozīcijas pēc neveiksmīgā sezonas sākuma
Foto: Floorball.lv

Pēc divu nedēļu pārtraukuma ar divām spēlēm atsāksies Elvi sieviešu florbola līga. Kā vienā, tā otrā spēlē laukuma saimnieces būs favorītu statusā, taču tas vēl būs jāapliecina laukumā.

"Rubene" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 15:00 Kocēnos
Šosezon abas komandas aizvadījušas tikai vienu savstarpējo spēli un, lai arī "Rubene" sezonas pirmajā pusē nav demonstrējusi ierasti pārliecinošo sniegumu, mačā pret "Ķekavas Bulldogs" ar nopietnām problēmām daudzkārtējās čempiones nesaskārās, pretinieces viesos saplosot ar 16:1 (2:0, 5:0, 9:1). Mājiniecēm vienīgos vārtus guva Edīte Ozoliņa, bet uzvarētājām rezultatīvākā bija Paula Egle, kurai 6 (3+3) punkti un pelnīti nopelnīts mača labākās spēlētājas tituls. Rubeniete Laura Gaugere ar 29 (14+15) punktiem ir čempionāta pašlaik rezultatīvākā spēlētāja un šajā mačā varētu vēl vairāk nostiprināties punktu guvēju galvgalī. Tikmēr "Ķekavas Bulldogs" kapteine Līga Vancāne iekrājusi 21 (8+13) punktu, kas ir ceturtais labākais rādītājs turnīrā. Abām komandām šī būs pēdējā spēle 2018. gadā, jo "Rubenei" nākamā spēle ieplānota vien 6. janvārī, kamēr Ķekavas komandai būs jāgaida vēl par nedēļu ilgāk, lai atkal varētu atgriezties laukumā.

"Rubene" ar 16 punktiem pašlaik ieņem trešo vietu un panākums šajā spēlē vismaz uz kādu laiku ļaus apsteigt FK "Ķekava". Tikmēr "Ķekavas Bulldogs" pēdējās spēlēs nostiprinājušās piektajā vietā ar septiņiem izcīnītajiem punktiem.

"NND Rīga" – "Lekrings" pulksten 18:00 Elektrum OC
Arī šīm abām komandām jāaizvada gada pēdējā spēle. Interesanti, ka tā, kā komandas noslēgs šo kalendāro gadu, tā ar savstarpējo spēli 5. janvārī iesāks 2019. gadu. Šosezon komandas vēl nav aizvadījušas savstarpējās spēles, tādēļ atlikušajos četros mēnešos komandām nūjas būs jākrusto četras reizes. Pašlaik labākas sekmes bijušas rīdziniecēm, kuras astoņās spēlēs tikušas pie 12 punktiem, atrodoties ceturtajā vietā. Tikmēr cēsniecēm tikpat spēlēs divi punkti un pēdējā vieta tabulā. Abu komandu rezultatīvākās spēlētājas atrodas viena otrai blakus, noslēdzot labāko desmitnieku. Tā, "NND Rīga" uzbrukuma līdere Santa Torstere iekrājusi 18 (12+6) punktus, tikai pateicoties vairāk gūtajiem vārtiem esot priekšā cēsniecei Džeinai Eglītei (11+7).