Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Bērziņš iemet visus sešus tālmetienus, "Jelgava/LLU" uzvar "VEF skolu"

Bērziņš iemet visus sešus tālmetienus, "Jelgava/LLU" uzvar "VEF skolu"
"Jelgavas/LLU" basketbolisti uzklausa galveno treneri Gati Justoviču
Foto: https://bkjelgava.lv

Desmito uzvaru Latvijas basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) spēlē izcīnīja „Jelgava/LLU”, kas savās mājās pārspēja „VEF Skolu” ar 77:60.

Šajā mačā tikās A grupas līdervienība, „Jelgava/LLU”, kas iepriekšējos desmit mačos izcīnījusi deviņas uzvaras, un B grupas trešā komanda – „VEF Skola”, kas 12 spēlēs tikusi pie astoņiem panākumiem. Spēli veiksmīgāk uzsāka mājinieki, kuri izvirzījās vadībā ar 8:4, bet rīdziniekiem sanāca izlīdzināt rezultātu un pat izvirzīties vadībā pēc diviem Nika Līņa soda metieniem – 8:9. Divas minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām bija neizšķirts 15:15, bet kad palika spēlēt 20 sekundes, Rodrigo Būmeisters realizēja tālmetienu – 15:18.

Otrajās desmit minūtēs jelgavnieki sāka spēlēt labāk un pēc pieciem pēc kārtas Andra Justoviča punktiem jau „Jelgava/LLU” izvirzījās vadībā ar 25:21. Ceturtdaļas gaitā pēc Ulda Feldamaņa metiena pārsvaru izdevās palielināt līdz 12 punktiem – 39:27, piecus no kuriem rīdziniekiem izdevās atspēlēt līdz lielajam pārtraukumam – 39:32.

Trešajā trešdaļā „VEF skolas” basketbolistiem sanāca atspēlēt vēl trīs punktus, un pirms noslēdzošajām desmit minūtēm rezultāts bija vien 60:56, taču pēdējā ceturtdaļā viesi izgāzās, iemetot vienu pustālo un divus soda metienus, kamēr pretinieki guva 17 punktus un svinēja uzvaru ar 77:60.

Divi spēlētāji uzvarētāju rindās iemeta pa 18 punktiem – Jānis Bērziņš, kurš iemeta sešus no sešiem tālmetieniem un Salvis Mētra, rezultatīvākais viesu komandā bija Rodrigo Būmeisters ar 19 punktiem.

LBL2, 15. decembris

Jelgava/LLU – VEF Skola 77:60 (15:18; 24:14; 21:24; 17:4)

Izmantotie avoti:
| Latvijas Basketbola savienība