Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdenam kārtējais "triple-double", Vaitsaidam 26+22

Andrejs Siliņš

Hārdenam kārtējais "triple-double", Vaitsaidam 26+22
Džeimss Hārdens raksta "Rockets" vēsturi: 14 "triple-double"
Foto: AP/Scanpix

Astoto panākumu pēc kārtas Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz ceturtdienu izcīnīja Hjūstonas "Rockets", kas, pateicoties Džeimsa Hārdena "triple-double", ar rezultātu 132:98 savā laukumā pieveica Sakramento "Kings".

Hārdens šonakt izcēlās ar 15 punktiem, 14 rezultatīvām piespēlēm un 11 atlēkušajām bumbām, tiekot pie sava piektā "triple-double" šajā sezonā, bet "Rockets" sastāvā Džeimss sakrājis jau 14 šādas spēles. Tas ir tikpat, cik līdzšinējam kluba rekordistam Hakīmam Abdulam Oladžuvonam. Tiesa, leģendārajam nigēriešu centram bija nepieciešamas 1177 spēles, lai to sasniegtu, kamēr Hārdens to paveicis 340 mačos Hjūstonas kreklā.

Mačā pret "Kings" Hārdens neiespringa uz punktu gūšanu un izdarīja vien septiņus metienus no spēles, kas bija zemākais rādītājs starp visiem pamata piecinieka spēlētājiem komandā. Turklāt pēdējā ceturtdaļā treneris Maiks d'Antoni savu superzvaigzni laukumā nesūtīja vispār. Otro reizi karjerā Hārdens sakrāja "triple-double", laukumā pavadot mazāk nekā 30 minūšu.

"Rockets" atdeva 40 rezultatīvas piespēles kā komanda, un tas ir augstākais rādītājs vairāk nekā 20 gadu laikā - 1995. gada februārī pret "Warriors" teksasieši atdeva 44 piespēles. Savukārt 22 realizētie tālmetieni bija tikai par vienu mazāk nekā līgas rekords, kas pieder pašai Hjūstonai un Orlando. Jāteic gan, ka "Kings", šoreiz spēlēja bez sava labākā spēlētāja Demarkusa Kazinsa.

Astoņu uzvaru sērija ir šobrīd garākā visā līgā, un "Rockets" ir ceturtajā vietā Rietumu konferencē. Tiesa, tāda pati bilance ir arī Losandželosas "Clippers", kas šonakt izcīnīja trešo panākumu pēc kārtas un tabulā ir vietu augstāk. "Clippers" šonakt ar 113:108 Floridā uzveica Orlando "Magic".

Uzvarētāju sastāvā izcēlās trenera Doka Riversa dēls Ostins, kurš trāpīja septiņus no desmit tālmetieniem un sakrāja 25 punktus. Riversam šī bija īpaša spēle tāpēc, ka iepriekšējā vakarā netālu esošajā Vinterpārkas vidusskolā Riverss tika godināts kā bijušais absolvents, uzvelkot pie zāles griestiem viņa vidusskolas simbolisko kreklu. Mačā pret "Magic" klātienē Riversu sniegumu vēroja ģimene, radinieki un draugi kuplā skaitā.

Spēlējot bez trim superzvaigznēm - Lebronam Džeimsa, Kairija Ērvinga un Kevina Lava -, Klīvlendas "Cavaliers" ar 85:93 izbraukumā piekāpās Memfisas "Grizzlies". Tas bija "Cavs" sestais zaudējums sezonā. Savukārt Maiami "Heat", pateicoties iespaidīgam Hasana Vaitsaida "double-double", ar 95:89 mājās uzveica Indianas "Pacers". Mājinieku centrs Vaitsaids guva 26 punktus un izcīnīja 22 atlēkušās bumbas. "Heat" izcīnīja par 20 bumbām vairāk pie groziem, turklāt spēja ierobežot "Pacers" metienos no spēles - viesi trāpīja vien 37% izdarīto metienu. "Pacers" noslēdzošajā ceturtdaļā guva tikai desmit punktus.

NBA regulārā sezona, 15. decembris

SpēleRezultātsRezultatīvākie
Heat - Pacers95:89Vaitsaids 26 - Džordžs 22
Magic - Clippers108:113Gordons 33 - Riverss 25
76ers - Raptors114:123Kovingtons 26 - Derouzans 31
Wizards - Hornets109:106Vols 25 - Batums 20
Nets - Lakers107:97Bogdanovičs 23 - Viljamss 16
Grizzlies - Cavaliers93:85Denielss 20 - Džounss 15
Rockets - Kings132:98Andersons 22 - Templs 20
Mavercks - Pistons85:95Bārnss 19 - Džeksons 20
Jazz - Thunder109:89Huds 25 - Vestbruks 27
Spurs - Celtics108:101Lenards 26 - Bredlijs 25

     [+] [-]

, 2016-12-15 08:30, pirms 7 gadiem
Nance Jr danks WOW!

     [+] [-]

, 2016-12-15 08:48, pirms 7 gadiem
Nez līga iedos sodu Cavs, ka Big 3 atpūtināja?
Pops ar SAS jau ieķēra, ar ko tad Cavs labāki vai izredzētāki?

     [+] [-]

, 2016-12-15 08:49, pirms 7 gadiem
Antifanam lielā dienā
LAL, BOS zāģis un LAC uzvara! Darbā drošvien brīvdienu paņēma

     [+] [-]

, 2016-12-15 08:54, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Antifanam lielā dienā
LAL, BOS zāģis un LAC uzvara! Darbā drošvien brīvdienu paņēma
Nope. Tikai darbā izlasīju rakstu.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-15 09:26, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Nez līga iedos sodu Cavs, ka Big 3 atpūtināja?
Pops ar SAS jau ieķēra, ar ko tad Cavs labāki vai izredzētāki?
Nebūs nekāds sods Cavs! Spurs un Pops toreiz sodu norāva tādēl, ka spēle, uz kuru Pops izlaida 2. sastāvu bija pret Miami tā laika BIG3 un šo spēli visi gaidīja ar milzīgu nepacietību, tā pirms tam tika baigi izreklamēta(loģiski) un tika translēta kā ESPN vakara spēle, cerībā, ka savāks milzu auditoriju, ienākumus utt, bet... Pops sākumsastāvā mierīgi izlaida Boneru un co. Par to jau bija cepiens, tas sadusmoja NBA vadību un viņi iešķieba sodu. Ja ko tādu viņš izdarītu pret kādu lejasgala komandu, tad nekāda soda nebūtu. Tieši tāpat, kā tagad Cavs.

     [+] [-]

, 2016-12-15 10:27, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Nebūs nekāds sods Cavs! Spurs un Pops toreiz sodu norāva tādēl, ka spēle, uz kuru Pops izlaida 2. sastāvu bija pret Miami tā laika BIG3 un šo spēli visi gaidīja ar milzīgu nepacietību, tā pirms tam tika baigi izreklamēta(loģiski) un tika translēta kā ESPN vakara spēle, cerībā, ka savāks milzu auditoriju, ienākumus utt, bet... Pops sākumsastāvā mierīgi izlaida Boneru un co. Par to jau bija cepiens, tas sadusmoja NBA vadību un viņi iešķieba sodu. Ja ko tādu viņš izdarītu pret kādu lejasgala komandu, tad nekāda soda nebūtu. Tieši tāpat, kā tagad Cavs.
MEM ir lejas gala komanda? Lejas gala komanda, kas iekož visiem lielajiem grandiem pašlaik?

     [+] [-]

, 2016-12-15 10:37, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Nez līga iedos sodu Cavs, ka Big 3 atpūtināja?
Pops ar SAS jau ieķēra, ar ko tad Cavs labāki vai izredzētāki?
Taču visiem skaidrs sen, ka Silvers un pirms Silvera Sterns piesedz Lebi un pavelk viņu uz augšu, tieši vai netieši. Piemēram, kad izveidojās BIG3, CP3 bija tuvu pārejai uz Lakers, bet NBA to noraidīja,jo Lebis sēdētu bez gredzena, vēl pirms tam pret Manu nebija sods, kad Alens pienesa uz paplātes titulu lebim un Grīna diskābelis finālsērijā.
Pirms tam Pops atpūtināja līderus un Heat kanpi tika galā ar spurs rezervi, bet tagad, kad cavs atpūtina BIG3, tad NBA klusē, kur taisnība?

  -1 [+] [-]

, 2016-12-15 10:39, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: MEM ir lejas gala komanda? Lejas gala komanda, kas iekož visiem lielajiem grandiem pašlaik?
lai jau kož, bet lielajiem kanāliem Memfisas tirgus, kā arī grit'n'grind stils nesagādā plašu auditoriju.
nupat, iepriekšējā naktī vai nakti iepriekš Cavs ar Lebronu izmasēja Memfisu un uzreiz paziņoja, ka šajā spēlē dos atpūtu.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-15 11:01, pirms 7 gadiem
Ja NBA vadība būtu domājusi ar galvu, sākot sezonu par 2 - 3 nedēļām agrāk, tad nebūtu nekādas atpūtas spēlētājiem. Tas ir tikai apsveicami, ka back to back spēlēs noliek atpūsties līderus.

Neloģiskie NBA vadības lēmumi jau ir iemesls visām malā sēdēšanām.
Kam tās bezjēdzīgās pirmssezonas pārbaudes spēles ir vajadzīgas?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-15 13:17, pirms 7 gadiem
bet "Rockets" sastāvā Džeimss sakrājis jau 14 šādas spēles.

Nevajag te tēlot gudros žurnālistus, kas jau sauc spēlētājus vārdos. Izlasot vienu teikumu domāju, ko tad Lebrons dara HOU sastāvā.

     [+] [-]

, 2016-12-15 16:04, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: bet "Rockets" sastāvā Džeimss sakrājis jau 14 šādas spēles.

Nevajag te tēlot gudros žurnālistus, kas jau sauc spēlētājus vārdos. Izlasot vienu teikumu domāju, ko tad Lebrons dara HOU sastāvā.
sajuuta taada,ka lasi tekstu tikai lai kkur piesietos

     [+] [-]

, 2016-12-15 16:51, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Taču visiem skaidrs sen, ka Silvers un pirms Silvera Sterns piesedz Lebi un pavelk viņu uz augšu, tieši vai netieši. Piemēram, kad izveidojās BIG3, CP3 bija tuvu pārejai uz Lakers, bet NBA to noraidīja,jo Lebis sēdētu bez gredzena, vēl pirms tam pret Manu nebija sods, kad Alens pienesa uz paplātes titulu lebim un Grīna diskābelis finālsērijā.
Pirms tam Pops atpūtināja līderus un Heat kanpi tika galā ar spurs rezervi, bet tagad, kad cavs atpūtina BIG3, tad NBA klusē, kur taisnība?
Tev tik sazvērestības teorijas izgudrot... Katru sodu pieminēsi un katru NBA lēmumu. Alens pienesa uz paplātes... te pat kaķim jāsmejas. Lebrons bija pārliecinoši labākais spēlētājs sērijā, pirms tam iemeta svarīgu trīni (zinu, ka ar otro piegājienu, bet iemeta) un Alens izdarīja to dēļ kā viņš tika ņemts uz Heat - puļīt 3 un arī svarīgos brīžos.
Pirmo titulu arī uzdāvināja? Atgādināšu, ka 4:1 bija pret pusiju.
Grīnam diskābelis nepamatots? Tam spērējam vispār nevajadzēja finālā būt par savu nespēju savaldīt apakšējās ekstremitātes. Un tad nu gan atmazka čempioniem ar 73 win sezonu pie 3:1 rezultāta - viens spēlētājs nepiedalās vienā spēlē. Lebrons neraudāja gadu iepriekš, kad visu sēriju viens vilka bez 2 starteriem. Teica, ka mums vēl ir čaļi un jākapā. Jāatzīst arī paši GSW nečīkstēja, ka pagrūda sēriju dēļ Grīna dq. Turklāt bija vēl 6. un 7. spēle. Noņemtu divus starterus GSW gadu atpakaļ, LBJ būtu viņus izdr...s.
Ja gribi atgādināšu, ka 2015. gadā GSW visās svarīgajās sērijās nebija kāda no atslēgas starteriem pretim... aizmirsās?
Vienīgais tituls, kas nenotika bija pret Mavs. Pilnīgi piekritīšu, ka nočoukoja. Kopš pirmā titula, Lebrons visos finālos bija zvērs. Un tādi kā Karijs, par Iguodalu nerunājot, var pienest ūdeni LBJ.
Domāju, ka šogad GSW līdz finālam netiks un Igijs varēs nesavtīgi izdalīt popkornu draugiem, kad pa TV skatīsies Spurs/Clips vs Cavs finālu.