Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lipi otro reizi šogad atstāj Ķīnas izlases galvenā trenera amatu

Rolands Eliņš

Lipi otro reizi šogad atstāj Ķīnas izlases galvenā trenera amatu
Marceļo Lipi. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Itālijas futbola speciālists Marčelo Lipi paziņojis, ka atstāj Ķīnas izlasi, kuru iepriekš atstāja arī šī gada janvārī, taču pēc īsa laika atgriezās amatā.

Ķīnas izlase vakar FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā ar 1:2 piekāpās Sīrijai, kas sekoja oktobra neizšķirtam 0:0 pret Filipīnām. Āzijas atlases zonas A grupā Ķīna atrodas otrajā vietā, no līderes Sīrijas atpaliekot par pieciem punktiem. PK atlases nākamajā kārtā iekļūs grupas uzvarētāja un četras no astoņām otro vietu ieguvējām.

„Es par šo darbu saņemu ļoti labu algu un tādēļ uzņemos visu atbildību par rezultātiem,” savu atkāpšanos komentēja Marčelo Lipi. „Paziņoju, ka atkāpjos no amata un vairs neesmu Ķīnas izlases galvenais treneris.”

Ķīnas Futbola asociācija pieņēma viņa atlūgumu un izteica nožēlu, ka zaudējums Sīrijai sarūgtinājis Ķīnas futbola fanus.

Interesanti, ka Lipi šogad vienreiz jau aizgāja no Ķīnas izlases. Janvārī, kad Lipi līgums beidzās, viņš šo amatu atstāja, sniedzot vietu savam tautietim Fabio Kanavāro, taču Kanavāro novadīja tikai divas spēles, un pēc tam Lipi atgriezās amatā, kurā viņš, saskaņā ar ārzemju mediju ziņoto, saņēma lielāko algu pasaulē starp nacionālo izlašu treneriem.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...