Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aija Klakocka: "Adrenalīns un nopietna iesildīšanās palīdzēja – spēlējot nejutu sāpes"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aija Klakocka: "Adrenalīns un nopietna iesildīšanās palīdzēja – spēlējot nejutu sāpes"
Aija Klakocka spēlē pret Horvātiju. Foto: Oksana Džadana, f64

"Šī bija tikai viena spēle pēc trīs treniņdienām. Galvenais komandas uzdevums – uzvarēt svētdien Ziemaļmaķedonijā un nākamajā spēlē Horvātijā. Mēs varam apspēlēt horvātietes viņu mājās. Viss vēl priekšā," pēc sāpīgā zaudējuma "Women`s EuroBasket 2021" kvalifikācijas pirmajā spēlē teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kapteine Aija Klakocka.

TTT centra spēlētāja savainojuma dēļ izlaida sezonas pirmo mēnesi, laukumā atgriežoties tikai 23. oktobrī, Eirolīgas izbraukuma spēlē pret Beļģijas čempioni “Castors Braine”. Klakockas spēles laiks pakāpeniski pieauga – 11 minūtes Šarleruā, 18 minūtes Rīgā pret “Bourges”, 27 minūtes Mersinā.

Lāčplēša dienā spēlētāja atkārtoti tika ievēlēta par valstsvienības kapteini. Nākamajā dienā Klakocka bija kaujas formā – pirmajā puslaikā pret lietuvietēm viņa septiņās minūtēs ieguva +/- rādītāju +14. Tendence turpinājās arī otrā puslaika sākumā.

Augšupejošā līkne tika pārtraukta brīdī, kad trešajā ceturtdaļā bija nospēlētas nepilnas trīs minūtēs. Aija cieta nejaušā sadursmē ar Lietuvas jaudīgo centra spēlētāju Gintari Petroniti. Kapteine nokrita atmuguriski, stipri sasitās un pāris minūtes pavadīja uz “Elektrum” Olimpiskā centra grīdas.

Aija nekavējoties nokļuva valstsvienības medicīniskā personāla aprūpē. Par viņu rūpējās ārsts Mārtiņš Pulveris, fizioterapeite Līga Folkmane-Eglīte un masieris Ansis Biedris, kā arī vēlāk – iesildīšanās laikā – fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Kapteine trešdien un ceturtdienas rītā netrenējās, tomēr pieņēma lēmumu iziet laukumā spēlē pret Horvātiju. Ilgstoši novērojumi liecina – līdzīgās situācijās vairāk nekā 90% profesionāļu, tostarp NBA un WNBA, pēc kluba pārstāvju ieteikuma izvēlas palikt malā. “Day-to-day”, “did not dress”, “load management” – tie ir parastie apzīmējumi situācijām pēc maziem savainojumiem, sasitumiem un nobrāzumiem.

“Stipri sasitos, taču...vienmēr ļoti gribu pārstāvēt izlasi,” pēc spēles pret Horvātiju, pacietīgi sagaidījusi preses konferences beigas, teica Aija Klakocka. “Saņemties nebija tik grūti. Adrenalīns un nopietna iesildīšanās – spēles laikā nejutu sāpes. Tas nebija nekas īpašs.”

Sasišanās nebija veselību apdraudoša, taču radīja stipras sāpes. “Viss bija atkarīgs no manas pašsajūtas. Vakar bija sliktāk (pasmaida), šodien jutos daudz labāk. Kopā ar ārstiem nolēmām, ka varu mēģināt spēlēt. Izgāju laukumā tikai pirms spēles, lai labāk iesildītos. Arī spēles laikā sūdzību nebija – visi atbalstīja manu un dakteru lēmumu.”

Neraugoties uz to, trenera Mārtiņa Gulbja rīcībā ceturtdien bija tikai 10 spēlētājas, tai skaitā trīs juniores. Aija Putniņa un Kitija Laksa nevarēja spēlēt attaisnojošu iemeslu dēļ. “Visām meitenēm bija iespēja sevi parādīt. Nedomāju, ka zaudējuma iemesls bija vienas spēlētājas iztrūkums.

     [+] [-]

, 2019-11-15 21:43, pirms 4 gadiem
Aija malacis, turaas, vienigi par Horvatijas apspelesanu vairs nav varianti. Makedoniju gan japanejem tur bez variantiem vispar. Laiks puiselim noriit punkjus un kartigi sagatavot meitenes speelei!