Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas klubi vienojušies par VAR ieviešanu nākamajā sezonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīgas klubi vienojušies par VAR ieviešanu nākamajā sezonā
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgā ir pasaules naudīgākā futbola līga, taču pagaidām spēļu tiesnešiem jāiztiek bez video atkārtojumu palīdzības. Tiesa, šodien klubi vienojušies par VAR ieviešanu no nākamās sezonas.

Aprīlī Anglijas Premjerlīgas klubi balsoja pret video atkārtojumu ieviešanu pirms jaunās sezonas, tomēr pēdējo nedēļu laikā viedoklis mainījies. Brīvdienās skaļi protestēja "Southampton" uzbrucējs Čārlijs Ostins, kuram aizmugures dēļ netika ieskaitīti vārti pret "Watford". Viņam pievienojās arī komandas galvenais treneris Marks Hjūzs: "Visiem lielajiem sportiem ir video atkārtojumi, bet Premjerlīga, kuru skatās visā pasaulē, nezināmu iemeslu dēļ palikusi viduslaikos."

Skarbu mirkli piedzīvoja arī "Fulham", kas izbraukumā pret "Liverpool" guva vārtus, taču tie aizmugures dēļ netika ieskaitīti. Mājinieki uzreiz izspēlēja bumbu, un Mohameds Salāhs tikai 13 sekundes vēlāk bija precīzs laukuma otrā galā.

Pēc klubu vienošanās sekos iesniegums Anglijas Futbola asociācijā un FIFA, lai tās apstiprina izmaiņas. Šajā sezonā ticis eksperimentēts ar VAR, proti, bijušas brigādes, kas skatījušās atkārtojumus, taču kontaktēšanās ar galvenajiem tiesnešiem maču laikā vai pēc tiem nav notikusi.

Premjerlīga norādījusi, ka testi turpināsies visas sezonas garumā, uzsvaru liekot sestdienas pēcpusdienām, kad vienlaikus notiek vairākas spēles.

VAR tika izmantots vasarā aizvadītajā Pasaules kausa izcīņā, no nākamās sezonas tas tiks izmantots UEFA Čempionu līgā. Tāpat tiesneši atkārtojumus var skatīties Spānijas, Francijas, Itālijas un Vācijas čempionātos.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...