Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņkērlinga izlase iekļūst pasaules čempionāta A divīzijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas ratiņkērlinga izlase iekļūst pasaules čempionāta A divīzijā
Latvijas ratiņkērlinga izlase pasaules čempionātā. Foto: Latvijas Kērlinga asociācija

Latvijas ratiņkērlinga izlase ceturtdien izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta B divīzijas turnīrā, kas ļāva sasniegt A divīzijas sacensības.

Pamatturnīrā Latvija sešās spēlēs svinēja piecas uzvaras, pārspējot arī Phjončhanas paraolimpisko spēļu dalībnieci Zviedriju, bet piekāpjoties vienīgi citai paraolimpisko spēļu dalībniecei Somijai.

Tas Latvijai ļāva automātiski iekļūt pusfinālā, kurā ceturtdienas rītā ar 3-4 piekāpās Igaunijai, izšķirošo punktu zaudējot noslēdzošajā, astotajā, endā. Tomēr pāris stundu vēlāk spēlē par trešo vietu Latvija ar 6-5 revanšējās Somijai, šajā mačā astotajā endā nopelnot izšķirošo punktu.

Kaut pirmajā endā pretinieki nozaga Latvijai punktu, lielisks otrais ends ļāva izvirzīties vadībā ar 4=1. Septītajā endā Somija panāca 5-5, tomēr pēdējā endā Latvija izmantoja pēdējā akmens tiesības un izcīnīja ceļazīmi uz A divīziju.

Finālā Igaunija ar 7-3 pārspēja Slovākiju.

Tieši trīs labākās komandas iekļuva pasaules čempionāta A divīzijā. Nākamais spēcīgāko komandu turnīrs notiks nākamgad no 3. līdz 10.martam Skotijā.

"Jūtos nedaudz dīvaini, jo iepriekš pieļāvu pāris kļūdas. Ar pēdējo akmeni man vajadzēja izdarīt to, kas nepieciešams. Šī bija otrā reize turnīrā, kad man bija šādi jāizspēlē pēdējais akmens, lai uzvarētu," pēc turnīra izteicās Latvijas izlases kapteine Poļina Rožkova. "Domāju, ka mūsu spēles bija interesanti skatīties. Vienmēr spēlē bija daudz akmeņu."

Latvijas izlases sastāvs: Poļina Rožkova, Sergejs Djačenko, Agris Lasmans, Ojārs Briedis, treneris – Arnis Veidemanis, fizioterapeite – Signe Rinkule.

Latvijas ratiņkērlinga izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):
U 10:8 – Japāna
U 7:4 – Dānija
U 8:5 – Zviedrija
U 7:5 – Lietuva
Z 7:8 – Somija
U 8:4 – Polija
Z 3:4 - pusfināls
U 6:5 - spēle par 3. vietu

     [+] [-]

, 2018-11-15 18:04, pirms 5 gadiem
Malači! Jebkurā sporta veidā un sacensībās ir izķirošie mirkļi un spēles - un mūsējie te nav nodrebējuši!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja