Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Ņesterenko: "Pārspēlēs būs grūti - "Metta"/LU ir galvastiesu stiprāka nekā pērn"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ņesterenko: "Pārspēlēs būs grūti - "Metta"/LU ir galvastiesu stiprāka nekā pērn"
"Progress"/"Olaine" treneris Viktors Ņesterenko
Foto: rumodispo.com

Jau rīt Olainē starp vietējo "Progress"/"Olaine" un "Mettu"/LU tiks izspēlēts pirmais pārspēļu mačs par tiesībām nākamajā gadā piedalīties futbola Virslīgā. Pirms gaidāmās spēles Sportacentrs.com sazinājās ar Olaines komandas galveno treneri Viktoru Ņesterenko.

Viktors Ņesterenko: "Cerības? Tās vienmēr ir un mēs esam optimisti. Tomēr, pirmkārt, mūsu neliela problēma ir spēļu prakses trūkums. Kopš pēdējās spēles 1. līgā pagājušas 20 dienas [rīt, spēles dienā, apritēs 19 dienas, kamēr "Mettai" šī pauze būs bijusi 12 dienu garumā - aut.] un spēļu ritms, protams, ir zudis. Mēs tomēr esam amatieru komanda, puiši ikdienā strādā. Protams, papildus īrējām laukumu, trenējāmies un aizvadījām arī vienu sparinga spēli ar "Jelgavas" otro komandu (2:1), tomēr spēļu režīms ir kaut kas cits.

Otrkārt, mums klāsies grūti, jo "Metta"/LU salīdzinājumā ar pagājušo gadu [pērn "Metta" pārspēlēs "Olaini" summā pārspēja ar 2:1 (1:1 un 1:0) - aut.] ir kļuvusi galvastiesu spēcīgāka. Šī gada čempionātā tik spēcīgā kompānijā pret TOP6 klubiem izcīnīt 15 punktus - tas ir daudz kā vērts. Jā, pēc pagājušās sezonas viņiem daži spēlētāji aizgāja, taču kopumā sastāvs lielā mērā saglabājies un progress ir jūtams - vairāki spēlētāji ir attīstījušies individuāli, piemēram, Emsis, Indrāns, kā arī V.Fjodorovs, kurš tagad gan slimoja un nezinu, vai pret mums spēlēs. Fiziski mettieši kļuvuši stiprāki.

Tāpat "Metta"/LU tagad izskatās daudz labāk tieši taktiskā ziņā. Viņi spēj vienlīdz labi spēlēt piecu un četru aizsargu shēmā, turklāt mēdz mainīt taktisko izvietoju pat cīņas gaitā. Tā ir labi apmācīta komanda un sevišķi grūti mums klāsies tieši rīt pirmajā spēlē. Plus viņiem ir spēlētāji U-21 izlasē, kurā nupat arī guva labu spēļu praksi [Emsis bija pamatsastāvā, Ņ.Ivanovs nāca uz maiņu Skotijā - aut.].

Tomēr nezaudējam optimismu. Veiksim trīs izmaiņas sastāvā un centīsimies pirmajā spēlē izspiest maksimumu. Mūsu lielā problēma ir tāda, ka sezonas gaitā zaudējām deviņus futbolistus. Bija dažādi iemesli - prom aizbrauca krievu leģionāri, vairākiem bija savainojumi, cits aizbrauca strādāt uz Angliju... Sanāca tā, ka pirms sezonas aizvadītajā treniņnometnē Ēģiptē gatavojām vienu komandu, bet realitātē sezonas izšķirošo daļu aizvadām ar citu. Grūti pagūt izveidot noslīpētu kolektīvu tik īsā laikā.

1. līga kopumā? Apsveicu Valmieru ar pirmo vietu! Vispār mistika kaut kāda - trešo gadu pēc kārtas turnīrā triumfēja komanda, kurai, lozējot kalendāru, tika 8. numurs! Gan "Caramba"/"Dinamo" [2015. gada 1. līgas čempione - aut.], gan "Babīte" [2016.] izlozē tajos gados tika pie 8. numura un ieņēma pirmo vietu. Kad šogad šis numurs tika valmieriešiem, tobrīd ne sevišķi ticēju, ka viņi var uzvarēt turnīru. Tomēr galu galā viņu pirmā vieta kļuva par pietiekami likumsakarīgu - maza pilsēta, bet stabils, labs sastāvs, stabils sniegums.

Vai nezuda ticība pēc 1:4 Grobiņā? Nē, protams, saglabājām ticību, turklāt tobrīd joprojām cerējām pat uz pirmo vietu. Šeit gribētu uzsvērt, ka LFF nedrīkstēja pārcelt piecas spēles, vairākas no tām tika pārceltas no pirmā apļa uz otro apli un pat sezonas pašām beigām. Tas reāli lauza tabulu. Piemēram, "Daugavpils" - vairākas viņu spēles tika pārceltas uz beigām un tieši sezonas otrajā pusē viņi pieteica jaunus spēlētājus, viņiem bija labāks sastāvs, labāks sniegums un tādā veidā viņi gandrīz izrāva ceļazīmi uz pārspēlēm. Grobiņai tieši pretēji - sezonas beigās bija sastāva problēmas, bet tieši sezonas pēdējās kārtās bija divreiz jātiekas ar "Daugavpili". Tas nav pareizi! Šogad pirmajam aplim bija jāizšķir vairāk nekā tas izšķīra!

Tāpat nesaprotu Preiļus. Viņi, it kā taupot laukumu, sezonas sākumā visas spēles aizvada izbraukumā, piedzīvo daudz zaudējumu un paši sev sabojā sezonu. Kaut gan komanda nav slikta, pēc tam iespēlējas un savā laukumā ir bīstama. Sezonas sākumā vēl arī aktīvi tiek spēlēts minifutbols - to nesaprotu, kāpēc viss tiek jaukts kopā. Uzskatu, ka LFF būtu jāiejaucas un tas viss jānodala, lai jaunie futbolisti var pilnvērtīgi attīstīties vienā sporta veidā, nevis raujas uz visām pusēm. Nu un, protams, nesaprotu, kāpēc no Virslīgas un 1. līgas diskvalificē komandas, bet ne spēlētājus. Tas saraksts ir garš, visiem tie [netīrie] spēlētāji ir zināmi, bet rīcība neseko. Tas viss kopumā velk mūsu futbola līmeni uz leju. Pēc tam visi sūdzas, ka izlase tik slikti spēlē..."

     [+] [-]

, 2017-11-16 11:04, pirms 6 gadiem
Tik tiešām visas pārceltas spēles bija jāizspēlē vasarā. Un LFF nav jāpieļauj situācijas, ka kādas komandas vasarā gandrīz visas spēles aizvada mājās. Arī Preiļos ir mākslīgais laukums.