Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Peineram 13 punkti Jeruzalemē, Kuksiks nodrošina nākamo kārtu

Andrejs Siliņš

Peineram 13 punkti Jeruzalemē, Kuksiks nodrošina nākamo kārtu
Žanis Peiners
Foto: Eurocup Basketball

Riharda Kuksika un savainotā Roberta Stumbra pārstāvētā Kēdaiņu "Nevežis" vienība trešdien ar rezultātu 86:75 izbraukumā apspēlēja Saratovas "Avtodor", nodrošinot vietu FIBA Eiropas kausa otrajā kārtā. Trešo zaudējumu ULEB Eiropas kausā piedzīvoja Artūra Štālberga un Žaņa Peinera pārstāvētā Panevēžas "Lietkabelis", kas viesos piekāpās Jeruzalemes "Hapoel".

ULEB Eiropas kauss

A grupas spēlē Kazaņas "Unics" ar rezultātu 89:80 savā laukumā droši apspēlēja spāņu komandu "Andorra", nostabilizējoties otrajā vietā aiz Deivida Blata un Oskara Ernšteina trenētās Stambulas "Darussafaka", kas vēl aizvien cīnās bez zaudējumiem. Mārtiņš Meiers kazaņiešu rindās laukumā bija četras minūtes un 44 sekundes, metienus neizdarīja, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, reizi kļūdījās un saņēma divas piezīmes.

Nākamo spēli ULEB Eiropas kausā "Unics" aizvadīs pēc izlašu pauzes - 6. decembrī viesos jātiekas ar Birisa Diāva pārstāvēto franču vienību Parīzes "Levallois Metropolitans".

B grupā Artūra Štālberga trenētā Panevēžas "Lietkabelis" izbraukumā izrādīja sīvu pretestību Jeruzalemes "Hapoel", taču pieļāva mājinieku izrāvienu 11:2 pēdējās ceturtdaļas sākumā un vairs nemācēja atspēlēties. "Lietkabelis" piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 81:93.

Tā kā pirmā apļa spēlē Lietuvā "Lietkabelis" svinēja uzvaru ar 14 punktu pārsvaru (86:72), ja turnīra beigās abām komandām būs vienāda uzvaru un zaudējumu bilance, "Lietkabelim" būs priekšrocība.

Žanis Peiners Panevēžas komandas rindās spēlēja 29 ar pusi minūtes, guva 13 punktus (2p. 2/5, 3p. 1/3, s.m. 6/8), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, izprovocēja septiņas piezīmes, pats saņēma četras un reizi pieļāva kļūdu.

"Lietkabelim" šis bija trešais zaudējums sešās spēlēs, kamēr "Hapoel" izcīnīja tikai otro panākumu tikpat mačos. Cīņa par iekļūšanu labāko četriniekā un Top16 turnīrā turpināsies pēc izlašu pauzes - 6. decembrī mājās jāuzņem pārliecinošā grupas līdere Minhenes "Bayern".

FIBA Eiropas kauss

Lietuvas čempionāta vidusdaļā esošā "Nevežis" savā laukumā pārspēja "Avtodor" ar minimālu 84:83, bet šodien otrā apļa spēlē Krievijā izcīnīja pārliecinošāku uzvaru pār VTB līgas komandu - 86:75. Rihards Kuksiks 23 minūtēs guva trīs punktus (3p. 1/5), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, reizi pārtvēra bumbu, reizi kļūdījās un sakrāja +/- rādītāju -11.

Pateicoties uzvarai abās savstarpējās spēlēs "Nevežis" kļuva nenoķerama "Avtodor" vienībai, līdz ar to jau kārtu pirms grupu turnīra beigām kļuvis skaidrs, ka "Nevežis" spēlēs arī otrajā turnīra posmā. Uz pirmo vietu grupā gan vēl pāragri cerēt - lai to izcīnītu, pēdējā spēlē B grupā jāuzveic līdzšinējā līdere dāņu "Bakken Bears", kam pirmajā aplī savā laukumā "Nevežis" zaudēja.

Tikmēr Edmunda Valeiko trenētā Minskas "Tsmoki" arī otrajā savstarpējā spēlē apspēlēja Izraēlas klubu "Bnei Herzliya" - 83:65. F grupas otrajā spēlē ungāru "Alba Fehervar" viesos visnotaļ negaidīti ar rezultātu 74:52 uzveica Šarleruā "Proximus Spirou".

Pirms pēdējās spēļu kārtas gan "Tsmoki", gan "Alba Fehervar", gan "Proximus Spirou" ir pa trīs uzvarām un diviem zaudējumiem. "Tsmoki" mājās uzņems Ungārijas komandu, kamēr "Proximus Spirou" izbraukumā būs jāiztur "Bnei Herzliya" pārbaudījums.

     [+] [-]

, 2017-11-15 19:45, pirms 6 gadiem
"Varenās" VTB līgas klase (neskaitot lielo 5nieku).

  -1 [+] [-]

, 2017-11-15 19:57, pirms 6 gadiem
Mjā grupas līderi dāņi?Vispār nebasketbola valsts

  +5 [+] [-]

, 2017-11-15 19:58, pirms 6 gadiem
Jā, VTB vidusslānis ir FIBA Eiropas kausa līmenī. Avtodor, Minska te ne ar ko neizceļas. No otras puses tas parādā arī, cik tālu no mums ir LKL līmenis.

Kuksikam šī gan tukša spēle, taču viņš varēja būt kadrs, kuru varbūt vajadzēja piesaistīt izlasei arī tagad. Pēc Janičenoka aiziešanas un Timmas netikšanas SF pozīcijā tak ir pilnīgs tukšums aiz Žaņa muguras. Bet Žanis vairāk par 20-25 min nepavilks. Ok, ja būs Kurucs, tad droši vien viņš to robu lāpīs. Ja nebūs?...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-15 20:02, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Domā treneru maiņa neietekmēja? Kāpēc piedomā to "varenās", jo pēc tavas loģikas ir jāatmet ikvienu sacensību top komandas, tad jau nekur nekas labs nav Es neko neaizstāvu, laicīgi pasaku, vienkārši man tā loģika nav saprotama
tu pats saprati, ko tu tur samurgoji

  -2 [+] [-]

, 2017-11-15 20:03, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: tu pats saprati, ko tu tur samurgoji
nepareizi uzrakstīju Strēlnieks spēle, tur mana uzmanība nesatraucies, saturīgāk uzrakstīšu

     [+] [-]

, 2017-11-15 20:06, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: "Varenās" VTB līgas klase (neskaitot lielo 5nieku).
Daži jautājumi?
- Kā domā, vai itāļa(vai kas bija pirms Pašutina) maiņa tik ļoti ietekmēja?
- Kāpēc varenās? VTB ir aiz eirolīgas, ACB, Uleb eurocup...Ja atmetam top komandas, tad, turpat būs, kur ČL, lai gan jāpadomā, kāds līmenis citur būs, ja top komandas atmetam....

     [+] [-]

, 2017-11-15 21:13, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Daži jautājumi?
- Kā domā, vai itāļa(vai kas bija pirms Pašutina) maiņa tik ļoti ietekmēja?
- Kāpēc varenās? VTB ir aiz eirolīgas, ACB, Uleb eurocup...Ja atmetam top komandas, tad, turpat būs, kur ČL, lai gan jāpadomā, kāds līmenis citur būs, ja top komandas atmetam....
Manuprāt, tā aiza starp VTB lielo 5nieku un pārējiem klubiem ir pārāk liela. Vai pārējās VTB komandas ir Čempionu līgas līmenis? Māc šaubas - ne Avtodor, ne ŅŅ, ne Cmoki, ne Kalev/Cramo nespēja iekļūt ČL pamatturnīrā, Enisey arī spoži neiet ČL grupu turnīrā, bet Parma pat nespēja iekļūt FIBA Eiropas kausa pamatturnīrā.

P.S. Es jau nesaku, ka VTB līga ir mēsls, bet tie pārēji klubi, kuri piedalās Eirokausos, šosezon pamatīgi klibo.

     [+] [-]

, 2017-11-15 21:30, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Manuprāt, tā aiza starp VTB lielo 5nieku un pārējiem klubiem ir pārāk liela. Vai pārējās VTB komandas ir Čempionu līgas līmenis? Māc šaubas - ne Avtodor, ne ŅŅ, ne Cmoki, ne Kalev/Cramo nespēja iekļūt ČL pamatturnīrā, Enisey arī spoži neiet ČL grupu turnīrā, bet Parma pat nespēja iekļūt FIBA Eiropas kausa pamatturnīrā.

P.S. Es jau nesaku, ka VTB līga ir mēsls, bet tie pārēji klubi, kuri piedalās Eirokausos, šosezon pamatīgi klibo.
Viss, ko saki ir pareizi, bet diemžēl (ja protams piekrīti, vari droši nepiekrist) tas kopējais līmenis iet ar tām top komandām ir jāskatās. Tajā pašā laikā, ja atmetam tādu pašu daļu no ČL, tad, kas tur paliek? no grupu turnīra vidus un vājākās komandas...Abos turnīros tā apakša nav tā spēcīgākā...VTB šogad izteiktāk ir sastāva problēmas, nezinu vai budžeta dēļ, it kā jau tos pašu dārgos kadrus pērk, bet salīdzinājumā ar neseno pagātni, tad tā kvalitāte ir kritusies, tā ir ēnas puses balstoties uz leģionāriem, vismaz man tā šķiet

     [+] [-]

, 2017-11-15 21:34, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Manuprāt, tā aiza starp VTB lielo 5nieku un pārējiem klubiem ir pārāk liela. Vai pārējās VTB komandas ir Čempionu līgas līmenis? Māc šaubas - ne Avtodor, ne ŅŅ, ne Cmoki, ne Kalev/Cramo nespēja iekļūt ČL pamatturnīrā, Enisey arī spoži neiet ČL grupu turnīrā, bet Parma pat nespēja iekļūt FIBA Eiropas kausa pamatturnīrā.

P.S. Es jau nesaku, ka VTB līga ir mēsls, bet tie pārēji klubi, kuri piedalās Eirokausos, šosezon pamatīgi klibo.
Parma ir atsevišķs stāsts, jo tur FIBA, ar mafijas cienīgiem gājieniem, iejaucās un neļāva pieteikt Gražuli un otru leģionāru, lai gan pēc noteikumiem viņi varēja, tāpēc grūti ir spriest par tagadējo viņu līmeni. Es drīzāk sliecos, ka uz esošo brīdi viņi labāki par Avtodor varētu būt

     [+] [-]

, 2017-11-15 21:36, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Viss, ko saki ir pareizi, bet diemžēl (ja protams piekrīti, vari droši nepiekrist) tas kopējais līmenis iet ar tām top komandām ir jāskatās. Tajā pašā laikā, ja atmetam tādu pašu daļu no ČL, tad, kas tur paliek? no grupu turnīra vidus un vājākās komandas...Abos turnīros tā apakša nav tā spēcīgākā...VTB šogad izteiktāk ir sastāva problēmas, nezinu vai budžeta dēļ, it kā jau tos pašu dārgos kadrus pērk, bet salīdzinājumā ar neseno pagātni, tad tā kvalitāte ir kritusies, tā ir ēnas puses balstoties uz leģionāriem, vismaz man tā šķiet
VTB ir interesanti, kad savstarpējās spēles aizvada lielais 5nieks vai pārējās 8 komandas savā starpā, bet nekā interesanta gandrīz nekad nav, ja tiekas, piemēram, Zenit/Himki ar Cmokiem/Avtodor. Tajā ziņā krietni interesantāk ir sekot ACB un TBL, kur arī ne tie spēcīgākie klubi var uzvarēt Eirolīgas klubus.

     [+] [-]

, 2017-11-15 21:38, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Parma ir atsevišķs stāsts, jo tur FIBA, ar mafijas cienīgiem gājieniem, iejaucās un neļāva pieteikt Gražuli un otru leģionāru, lai gan pēc noteikumiem viņi varēja, tāpēc grūti ir spriest par tagadējo viņu līmeni. Es drīzāk sliecos, ka uz esošo brīdi viņi labāki par Avtodor varētu būt
Jāgaida savstarpējās spēles.

     [+] [-]

, 2017-11-15 21:46, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: VTB ir interesanti, kad savstarpējās spēles aizvada lielais 5nieks vai pārējās 8 komandas savā starpā, bet nekā interesanta gandrīz nekad nav, ja tiekas, piemēram, Zenit/Himki ar Cmokiem/Avtodor. Tajā ziņā krietni interesantāk ir sekot ACB un TBL, kur arī ne tie spēcīgākie klubi var uzvarēt Eirolīgas klubus.
pēc sezonas sākuma, es teiktu, ka vairs nav lielais piecinieks, jo tagad izteikti priekšā ir CSKA ar Khimki, tālākās komandas var krist arī no tāda avtodor vai parmas

     [+] [-]

, 2017-11-15 21:48, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: pēc sezonas sākuma, es teiktu, ka vairs nav lielais piecinieks, jo tagad izteikti priekšā ir CSKA ar Khimki, tālākās komandas var krist arī no tāda avtodor vai parmas, īpaši zenit ir līmenis pazeminājies
Es gan domāju, ka arī šosezon ļoti maz būs spēļu, kurās lielā 5nieka klubi
zaudēs pret pārējiem 8 klubiem, bet laiks rādīs.

     [+] [-]

, 2017-11-15 21:51, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es gan domāju, ka arī šosezon ļoti maz būs spēļu, kurās lielā 5nieka klubi
zaudēs pret pārējiem 8 klubiem, bet laiks rādīs.
es tam piekrītu, tik domāju, ka tā iespēja ir lielāka kā iepriekš