Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" notur uzvaru, Bertāns laukumā iziet tikai uz astoņām sekundēm

Rolands Eliņš

"Spurs" notur uzvaru, Bertāns laukumā iziet tikai uz astoņām sekundēm
Dāvis Bertāns
Foto: Nba.com

NBA klubs Sanantonio „Spurs” pēc pārliecinoša pirmā puslaika nervozā spēles galotnē noturēja uzvaru pār Maiami „Heat” ar 94:90. Dāvis Bertāns laukumā izgāja divreiz, kopumā nospēlējot tikai astoņas sekundes un nerealizējot savu vienīgo metienu.

Bertāns svētdienas vakarā pirmoreiz tika nosūtīts uz Attīstības līgu, kur pirmajā mačā izcēlās ar sešiem precīziem tālmetieniem un 22 punktiem. Kopā ar diviem citiem uz Attīstības līgu nosūtītajiem „Spurs” spēlētājiem Bertāns pirmdienas vakarā tika atkal atsaukts uz Sanantonio komandas sastāvu un varēja piedalīties mačā pret "Heat".

„Heat” šajā mačā nācās iztikt bez traumētā slovēņu aizsarga Gorana Dragiča, kamēr „Spurs” aizvadīja maču optimālajā sastāvā. Sanantonio komandai ar Lamarkusa Oldridža palīdzību izdevās ātri pārņemt spēles vadību, kamēr „Heat” uzkrītoši bieži pieļāva kļūdas soda metienos. Otrajā ceturtdaļā „Spurs” savu pārsvaru nostiprināja vēl vairāk un puslaiku pabeidza ar 55:40. Vairāk nekā pusi no komandas punktiem bija guvis Oldridža (18 punkti) un Kavai Lenarda (13 punkti) duets, turklāt Oldridžs bija kļūdījies tikai divos metienos no spēles.

„Spurs” pret novājināto „Heat” sastāvu, kurā šosezon vairs nav arī nopietnās veselības problēmās nokļuvušā Krisa Boša, kontrolēja notikumus laukumā līdz trešās ceturtdaļas vidum, kad „Spurs” vairs nespēja gūt punktus. Sanantonio komanda palika bez punktiem ceturtdaļas pēdējās trīs minūtes, kad savu tālmetienu nerealizēja arī Bertāns. Viņš tika sūtīts uz maiņu pusotru minūti pirms ceturtdaļas beigām, taču pārtraukums spēlē radās tikai astoņas sekundes pirms beigām, un pēdējo sekunžu metiens, lai arī salīdzinoši brīvs, Bertānam neizdevās.

„Spurs” gan tik un tā bija saglabājusi 11 punktu pārsvaru, taču pieticīgi iesākta pēdējā ceturtdaļa lika „Heat” piekļūt vēl tuvāk un saglabāt nopietnu intrigu par mača uzvarētāju. „Spurs” problēmas vēl vairāk sabiezināja rezerves centra Diveina Dedmona ceļgala trauma, kuras dēļ viņš maču bija spiests pabeigt priekšlaicīgi. Īstajā brīdī ar precīzu tālmetienu komandas biedrus sapurināja Lenards, un „Spurs” atkal atrāvās 14 punktu attālumā, taču tikai uz brīdi.

Vēl divas minūtes pirms beigām „Heat” ar Diona Veitersa rezultatīvās spēles palīdzību bija nonākusi četru punktu attālumā, bet beigās „Spurs” tomēr noturēja uzvaru ar 94:90. Uz pēdējām 26 sekundēm, kad „Heat” izredzes atspēlēties bija minimālas, laukumā devās arī Bertāns, taču „Heat” uzreiz paņēma minūtes pārtraukumu, un Bertāns atkal tika nomainīts, spēlē nemaz neiesaistoties. „Heat” izmisīgo centienu izglābties dēļ spēles beigas gan izvērtās saraustītas pilnīgi visiem daudzo pārtraukumu un soda metienu dēļ.

Šī bija Bertāna astotā NBA spēle, kurā viņš laukumā devies uz brīdi, taču arī jau piektā NBA spēle pēc kārtas, kurā viņš palicis bez punktiem. Viņa komandas līderis Lenards tikmēr maču noslēdza ar 24 punktiem, Oldridžs pēc lieliskā pirmā puslaika otrajā spēles pusē „klusēja” un tā arī pabeidza maču ar 18 punktiem, kamēr pretinieku sastāvā Veitersam 27 punkti, bet centram Hasanam Vaitsaidam 23 punkti un 17 atlēkušās bumbas.

Sanantonio šonakt izcīnīja sezonas astoto uzvaru 11 spēlēs, kamēr „Heat” cieta septīto zaudējumu deviņos mačos, turklāt jau piekto pēc kārtas.

”Spurs”-”Heat” 94:90

(25:19, 30:21, 16:20, 23:30)
Spurs: Lenards 24 (12 atl.b.), Oldridžs 18, Gazols 12, Pārkers 11, Milzs 10, Džinbili 6, Lī 5, Simonss 5, Grīns 3, Dedmons, Bertāns, Andersons, Marejs.
Heat: Veiterss 27, Vaitsaids 23 (17 atl.b.), T. Džonsons 11, Ričardsons 8, Vinslovs 7, Dž. Džonsons 7,Viljamss 5, Makgrūders 2, Babits, Makrobertss

     [+] [-]

, 2016-11-15 06:31, pirms 7 gadiem
Gan tiks pie sava varda

  +3 [+] [-]

, 2016-11-15 07:09, pirms 7 gadiem
Uh....vienam 24p, bet otram 8 sek.

     [+] [-]

, 2016-11-15 07:46, pirms 7 gadiem
Nu kur var neveikties- uzlaiž čali tieši uz trojku un atkal garām.. Nu nekas galvenais, lai met un gan jau aizies.

     [+] [-]

, 2016-11-15 07:52, pirms 7 gadiem
sapnis rakstīja: Nu kur var neveikties- uzlaiž čali tieši uz trojku un atkal garām.. Nu nekas galvenais, lai met un gan jau aizies.
Labi, ka vismaz uzmeta!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-15 08:24, pirms 7 gadiem
Džinbili.... tas ir Spurs jaunais spēlētājs? Prieks, ka Spurs turpina uzvarēt.

     [+] [-]

, 2016-11-15 09:16, pirms 7 gadiem
sapnis rakstīja: Nu kur var neveikties- uzlaiž čali tieši uz trojku un atkal garām.. Nu nekas galvenais, lai met un gan jau aizies.
Nevar cerēt uz pārāk augstu precizitātes %, ar aukstu roku uzlaižot uz dažām sekundēm..

  -1 [+] [-]

, 2016-11-15 12:02, pirms 7 gadiem
Viss ir kārtībā - būtu spēlējis vairāk, bet rekā spēles situācija to neļāva izdarīt. Tā kā no stress - Bertānam ir sava loma komandā un viņš tiks attiecīgos brīžos izmantots. It īpaši tad kad komandai īsti neiet un vajag kādu, kas var sapurināt ar trīnīšiem.

  +2 [+] [-]

, 2016-11-15 16:39, pirms 7 gadiem
Ivijis rakstīja: Viss ir kārtībā - būtu spēlējis vairāk, bet rekā spēles situācija to neļāva izdarīt. Tā kā no stress - Bertānam ir sava loma komandā un viņš tiks attiecīgos brīžos izmantots. It īpaši tad kad komandai īsti neiet un vajag kādu, kas var sapurināt ar trīnīšiem.
Ko tu gvelz?