Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Sējējs nākotnē labprāt atgrieztos Taškentas klubā

Sējējs nākotnē labprāt atgrieztos Taškentas klubā
Normunds Sējējs. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Vismaz uz gadu pauzi paņēmis ambiciozais Uzbekistānas hokeja klubs Taškentas "Humo", tāpēc Latvijā atgriezies tā ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs. Viņš tagad kļuvis par pašmāju komandas "Liepāja" galveno treneri, taču sarunā ar Sportacentrs.com nenoliedz, ka nākotnē labprāt atgrieztos Taškentā.

Sējējs par "Humo" ģenerālmenedžeri kļuva 2019. gada pavasarī un kopā ar tā vadību izveidoja klubu no nulles. Toreiz Taškentā atklāja arī modernu halli, bet "Humo" ambīcijas bija tuvākajos gados iegūt tiesības piedalīties Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Savu pirmo sezonu tas aizvadīja Krievijas Augstākajā līgā (VHL), kurā debitēja sekmīgi, sasniedzot "play-off".

"Uzbekistānā joprojām grib attīstīt hokeju. Nesen viņi kļuva par pilntiesīgiem Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) biedriem, tā kā pamazām tiek sperti soļi uz priekšu. Mani uzaicināja uz jaunizveidoto "Humo", kas tika radīts ar domu tam kļūt par izlases bāzes klubu. Lielākā daļa hokejistu, protams, bija no Krievijas. Tā kā Uzbekistānu vēlu uzņēma IIHF, tur nebija sakārtotas visas transfēru lietas. Spēlējām Krievijas čempionātā, tāpēc krievu hokejistus varējām ņemt bez transfēriem, tomēr nevarējām uzaicināt, piemēram, latvieti, čehu vai kanādieti, jo nebija atļauts kārtot starptautiskas pārejas," norāda Sējējs. "Kaut gan klubs tika izveidots tikai pavasarī, izdevās savākt pietiekami spēcīgu komandu, un tikām VHL izslēgšanas turnīrā, kur pārvarējām arī pirmo kārtu. Pēc tam jau iejaucās Covid-19, un sezonu nepabeidzām."

Tieši vīrusa dēļ "Humo" šajā sezonā nestartē, jo Uzbekistānā tā uzplaiksnījums esot bijis dramatisks. "Tas, ko atspoguļoja presē, bija viena lieta, bet vairāki mani draugi tur palika dzīvot un izjuta to visu uz savas ādas. Lidmašīnas nelidoja, valsts uz kādu laiku tika arī slēgta. Tāpēc kluba vadība un sponsori lēma nogaidīt un šo sezonu izlaist. Redzēsim, kā būs tālāk un kā attīstīsies situācija."

"Ļoti labprāt tur atgrieztos, jo tika ieguldīts diezgan liels darbs. Viss gan būs atkarīgs no reālās situācijas. Šobrīd tā sāk uzlaboties, bērniem ir atļauts trenēties," atklāj Sējējs, kurš Liepājā nobāzējies vismaz līdz šis sezonas beigām. "Centīsimies sasniegt izvirzītos mērķus, bet vasarā jau skatīsimies pēc situācijas. Neizslēdzu iespēju, ka palikšu Liepājā uz ilgāku laiku. Pa pasauli klīdis esmu pietiekami ilgi. Pienācis brīdis kaut kur nobāzēties. Kad vēl strādāju Rīgas "Dinamo", arī visu laiku bija jābraukā pa Krieviju."

"Liepājas" galvenā trenera amatā Sējējs debitēja trešdien, kad viesos ar 3:2 izdevās pieveikt "Mogo"/LSPA hokejistus. Vēju pilsētas klubs šobrīd ir Latvijas čempionāta līderis.

"Komanda ir tīri laba. Puiši prot un grib spēlēt, atliek tikai uztaustīt ķīmiju un salikt pareizos virzienus," Sējējs gan piebilst, ka pagaidām komanda gan vēl nav pilnā sastāvā, jo ir arī traumētie spēlētāji. "Mazāku mērķi, kā sasniegt finālu un kļūt par čempioniem, šajā klubā neviens nemaz neizskata."

Līdz galam par "Liepājas" vadīšanu Sējējs ar kluba vadību vienojies pagājušajā sestdienā. Viņš noskatījās komandas spēli ar "Prizma"/IHS (8:3), pēc kuras arī salikti visi punkti uz "i".

"Šajā līgā pazīstu daudz spēlētāju, liela daļa ir izgājusi cauri Rīgas "Dinamo" sistēmai. Meistarību pazaudēt nevar, bet ar gadiem puiši gan kļūst lēnāki. Pirmajām četrām komandām meistarības ir pietiekami augsts. Domāju, mači būs interesanti," intriģējošu sezonas turpinājumu sagaida Sējējs.