Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Škēpmetēja karjerai punktu liek titulētais soms Pitkemeki

Rolands Eliņš

Škēpmetēja karjerai punktu liek titulētais soms Pitkemeki
Tero Pitkemeki. Foto: AP/Scanpix

Par savas sportista karjeras beigām paziņojis somu šķēpmetējs Tero Pitkemeki, kurš bija cerējis piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs, taču tagad spiests secināt, ka viņa veselība vairs nepieļauj profesionālā sportista režīmu.

Pitkemeki nebija piedalījies sacensībās kopš pagājušā gada jūnija, kad savā dzimtenē pārrāva ceļgala krusteniskās saites. Viņam nācās veikt operāciju un izlaist visu sezonu, taču Pitkemeki bija plānojis šovasar atgriezties sacensībās un sākt savu ceļu pretim savām piektajām olimpiskajām spēlēm. Taču tas tomēr nenotiks, jo 36 gadus vecais Pitkemeki apzinājies, ka viņa ceļgals vairs nevar izturēt ilgstošu slodzi, ko uzliktu ilgstoša gatavošanās sacensībām.

„Šis man ir nedaudz tāds kā sēru periods,” Pitkemeki pastāstīja somu medijam YLE. „Lai gan ļoti labi zināju, ka kādreiz šī diena pienāks, un varēju šai dienai sagatavoties, tāpat jūtos iztukšots un nomākts. Par laimi, šķēpmešana ir tikai sports, un dzīvē ir vēl daudzas citas lietas.”

„Kad kļuva skaidrs, ka es vairs neesmu tādā fiziskajā kondīcijā kādā vēlos būt un man vairs nav reālistisku iespēju šādā kondīcijā atgriezties, mans entuziasms un motivācija pamatīgi noplaka. Tas arī ir galvenais iemesls manam lēmumam.”

Pitkemeki atstāj šķēpmešanu kā viens no izcilākajiem šī sporta veida pārstāvjiem 21. gadsimtā. Viņš ir izcīnījis pilnu medaļu komplektu pasaules čempionātos, kļūstot par planētas labāko sportistu 2007. gadā. Pitkemeki olimpiskajās spēlēs tik labi neveicās, taču viņš ieguva bronzas medaļu Pekinas spēlēs. Viņš olimpiādē debitēja jau 2004. gadā un pēc tam vairāk nekā desmit gadus pēc kārtas bija starp šī sporta veida līderiem.

Pitkemeki personīgais rekords ir 91.53 metri, kas ir 11. labākais šī sporta veida vēsturē. 90 metru robežu Pitkemeki pārsniedzis sešās sacensībās, ieskaitot 2007. gada pasaules čempionātu, bet četras reizes viņš metis tālāk par 91 metru. Pitkemeki ir trīsreiz atzīts par Somijas sporta gada personību un vienreiz ieguvis Eiropas gada labākā vieglatlēta balvu.

Izmantotie resursi:
https://www.european-athletics.org/...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-15 14:31, pirms 5 gadiem
Kāpēc nav pieminēts tas, ka viņam ir arī 3 medaļas Eiropas čempionātos?

     [+] [-]

, 2019-10-15 19:04, pirms 5 gadiem
Kļūda pat virsrakstā