Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Skaidrība par olimpiskā medaļnieka Melbārža plāniem būs novembra sākumā

Ints Megnis
Ints Megnis

Skaidrība par olimpiskā medaļnieka Melbārža plāniem būs novembra sākumā
Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis pašlaik trenējas individuāli un vien novembra sākumā pēc kājas sīkākas pārbaudes iegūs skaidrību par turpmākajiem plāniem, tomēr sportists sarunā ar Sportacentrs.com mierināja uztrauktākos, ka karjerai punktu vēl neliks.

"Vēl nevaru konkrēti atbildēt, jo jāgaida ārstu apmeklējums un slēdziens, konkrētāk zināšu novembra sakumā," Melbārdis komentēja izskanējušo informāciju, ka iepriekš gūtas traumas dēļ pašlaik netrenējas ar Latvijas izlasi. Sportists atklāja, ka pie vainas ir pērn decembrī gūtā kājas trauma, kas gandrīz viņam liedza dalību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tomēr uz četrgades prestižāko notikumu pilots aizbrauca un kopā ar Jāni Strengu izcīnīja olimpisko bronzu divnieku sacensībās.

"Slikti ar viņu bija visu laiku. Tagad jāsaprot, kā kāju nostiprināt, jo traucē skriešanai. Tomēr nav milzīga traģēdija," stāstīja pilots. Pašlaik trenējos un vingroju, tomēr daru to individuāli. Tiešām nezinu, ko ārsti pateiks. Jāpagaida."

Vēl martā sarunā ar Sportacentrs.com sportists teica, ka pastiprināta ārstēšana nav vajadzīga. "Vēlreiz pārbaudījām kāju, ar dakteriem izrunājam, ka vienkārši tādā pat garā jādzīvo uz priekšu, jāsadzīvo ar muskuli," toreiz teica sportists.

"Turpinu strādāt, tikai jātiek skaidrībā, kā tālāk darboties, lai viņa netraucētu. Olimpiādē, kad bija emocijas, pie tā nepiedomā un nejūt, bet pauzes laikā muskuļi atgāja no slodzēm un jutu to vairāk. Tomēr nav tā kā jāliek punkts," saka Melbārdis.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) viceprezidents Zintis Ekmanis sarunā ar Sportacentrs.com stāstīja, ka Melbārdis dosies pārbaudīties uz ārzemēm, bet viņam nerada satraukumu, ka Melbārža izkrišanas gadījumā izlasē kā pilots paliks Oskars Ķibermanis, jo ar to vairs nav arī Uģa Žaļima.

"Bobslejs bija, ir un būs. Bijušas traģiskākas situācijas, kaut vai tajās pašās Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet sistēma mums ir izveidota. Oskars jūt kājā diskomfortu - viena lieta ir olimpiskās spēles, kad vari sevi samalt, otra, kad jāveic smagais vasaras darbs," stāstīja Ekmanis, sakot, ka, ja Melbārdis pagaidām nevarēs startēt, iespēja piedalīties Pasaules kausā būs Ralfam Bērziņam, kuram gaidāma trešā sezona bobslejā. "Viņam braukšanā vēl ir ko mācīties. Tāds talants kā Melbārdis, kurš pēc četriem gadiem cīnās par medaļām olimpiskajās spēlēs, bobslejā ir reti. Tāpat mums ir bars ar jaunajiem censoņiem, vismaz divus mēģināsim par pilotiem."

Šajā starpsezonā interesi raisa arī monobobslejs, kas iekļauts 2022. gada Ziemas olimpisko spēļu programmā. Tam pievērsušās vairākas Latvijā labi zināmas sieviešu sportistes. Uz pirmo treniņnometni Lillehammerē brauks vieglatlētes Katrīna Sirmā, Līna Mūze un Aiga Grabuste. "Tur pirmoreiz tiks piedāvātas kamanas, trase arī ir vieglāka. Viņas varēs saprast vai grib darboties tālāk. BMX riteņbraucējas Vineta Pētersone un Vanesa Buldinska pagaidām nebrauks," stāstīja Ekmanis. Zīmīgi, ka Grabuste pirms pāris gadiem jau bija ļoti tuvu pārejai uz skeletonu, tomēr toreiz izlēma dot vēl vienu iespēju tāllēkšanai, kurā gan vairs neizdevās sasniegt augstvērtīgus rezultātus.

Monobobslejs sāksies novembrī ar diviem mačiem Lillehammeres trasē Norvēģijā, turpinājumā ieplānotas sacensības Kēnigszē trasē Vācijā, bet decembra sākumā šī sezona noslēgsies.

Tikmēr bobsleja un skeletona sezona sāksies Siguldas trasē ar Pasaules kausa posmu. "Gatavošanās rit pilnā sparā. Jānoorganizē forši, lai visi redz, ka esam cienīgi rīkot arī olimpiskās spēles. Cenšamies visu izdarīt pēc iespējas perfekti. Formāts līdzīgs kā Eiropas kausā, bet problēma, ka TV tiešraižu dēļ nedrīkst būt nekādi pārtraukumi. Visam jābūt perfekti."

     [+] [-]

, 2018-10-15 16:09, pirms 6 gadiem
Bet kas tieši viņam ar to muskuli?? Plīsums bijis vai kas?

  +2 [+] [-]

, 2018-10-15 16:24, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Bet kas tieši viņam ar to muskuli?? Plīsums bijis vai kas?
Pārrauts muskulis, ne plīsums + mugura, kas moka arī

  -4 [+] [-]

, 2018-10-15 19:34, pirms 6 gadiem
Uzliks iekrājumus uz Sarkano vai Melno un tad jau redzēs vai turpinās..

  +1 [+] [-]

, 2018-10-15 20:35, pirms 6 gadiem
veselību un vēlreiz veselību! tomēr vēl trešo reizi veselību!