Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jakovičs: "Ar optimālo sastāvu Čempionu līgā varam cīnīties par vietu play-off"

Jakovičs: "Ar optimālo sastāvu Čempionu līgā varam cīnīties par vietu play-off"
Ingus Jakovičs uzbrukumā sestdienas mačā pret "VEF Rīga" komandu. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempionei "Ventspilij", spēlējot optimālajā sastāvā, ir iespēja sasniegt FIBA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru, sarunā ar aģentūru LETA atzina Kurzemes komandas saspēles vadītājs Ingus Jakovičs.

"Ventspils" sestdien "OlyBet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgas regulārā turnīra mačā viesos ar 90:89 uzvarēja principiālos pretiniekus "VEF Rīga". Ventspilnieki ceturtajā ceturtdaļā izlaida lielu pārsvaru, turklāt "VEF Rīga" pēdējās sekundes metiens viņiem varēja atnest zaudējumu.

"Paši nedaudz atlaidām rezultātu, šajā situācijā nevienu citu vainot nevaram. Lai gan tiesnešu svilpes pašās beigās bija tādas, kādas bija, spēles pēdējo minūšu sniegumā atbildība jāuzņemas tikai pašiem uz sevi. Pats galvenais, ka esam izcīnījuši uzvaru, līdz ar to arī ar savu sniegumu varu būt apmierināts," stāstīja Jakovičs, kurš šajā spēlē guva 15 punktus.

"Ventspilij" savainojumu dēļ šajā mačā nevarēja palīdzēt abi centra spēlētāji Ronalds Zaķis un Lauris Blaus. Tāpat laukumā vēl nedevās uzbrucējs Jānis Bērziņš, kā arī traumu dziedē aizsargs Jānis Antrops. "Ņemot vērā to, ka ierindā nav garo spēlētāju, šāds rezultāts ir tuvu optimālajam. Šobrīd var spēlēt trīs garie spēlētāji, kurus pat īsti par garajiem nevar nosaukt (Roberts Freimanis, Māris Gulbis un Džonatans Erledžs). Ir grūti zem groza, Čempionu līgā bija vēl grūtāk. Zinājām, ka "VEF Rīga" spiedīs un būs problēmas, bet labi tikām galā," secināja Jakovičs.

Starptautisko turnīru sezonu "Ventspils" iesāka FIBA Čempionu līgā ar zaudējumu 78:99 Polijas vienībai Vloclavekas "Anwil". Ventspilnieki izgāza spēles pirmo puslaiku, pēc kura atradās iedzinējos ar 24 punktiem. "Bija neliels nokdauns, negaidījām, ka būs tik smagi. Nebijām šosezon pirms tam tādas spēles aizvadījuši. Gatavojām aizsardzību, bet viņi mūs pārsteidza. Secinājums bija tāds, ka tā nevar atkārtoties, it īpaši savās mājās," norādīja saspēles vadītājs.

Jau otrdien "Ventspilij" būs nākamā spēle FIBA Čempionu līgā, viesos tiekoties ar Spānijas augstākās līgas komandu "UCAM Murcia". "Būs grūti, Spānijā vienmēr ir smagi. Šāda līmeņa komandas var uzvarēt arī Barselonas "Lassa" un Madrides "Real". Mums ir diezgan smags grafiks," pauda basketbolists.

Vēl šajā grupā spēlē Avelīno "Sidigas" no Itālijas, "Nizhny Novgorod" no Krievijas, Bandirmas "Banvit" no Turcijas, Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas un "Le Mans" no Francijas. 2016. gadā sezonas pirmo pusi Jakovičs pavadīja tieši "Nizhny Novgorod" komandā.

"Katru gadu saķeram galvas un sakām, ka grupa ir spēcīga, tomēr vienmēr cīnāmies par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, kas arī šosezon ir mērķis. Vajag optimālu sastāvu, tad noteikti varam cīnīties par izslēgšanas turnīru. Grupa ir ļoti stipra, viena no stiprākajām Čempionu līgā. Būs arī neliela atgriešanās Ņižņijnovgorodā. Pret iepriekšējām komandām vienmēr gribās pierādīt sevi - kā spēlējot pret "Nizhny Novgorod", tā arī pret "VEF Rīga"," stāstīja Jakovičs.

Šosezon Latvijas un Igaunijas komandas apvienojušās vienā čempionātā. Par turnīra favorītēm tiek uzskatītas "Ventspils", "VEF Rīga" un Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandas. "Čempionātu apvienošana spēlētājiem un basketbolam nāk par labu. Ir vairāk kvalitatīvu spēļu ar ne tik ļoti zināmiem pretiniekiem. Citādāk tikai vārāmies savā sulā. Ir ļoti labi, ka varam uzspēlēt pret "Kalev", kas spēlē Vienotajā līgā. Tāpat arī citas Igaunijas komandas ir spēcīgas," secināja Jakovičs.

Starpsezonā "Ventspili" pameta visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki, kā arī viens no komandas līderiem Aigars Šķēle. Izmaiņas sastāvā un traumu sekas ir jūtamas arī laukumā, jo komanda vēl nav par 100% saspēlējusies. "Septembrī daži džeki bija vēl izlasē, citi atbrauca vēlāk. Līdz galam vēl neesam saspēlējušies, bet ar laiku to izdosies paveikt. Izkrītot garajiem, nevaram vēl saspēlēties. Labi, ka rezultāts pret "VEF Rīga" bija pozitīvs," teica Jakovičs.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2018-10-15 10:41, pirms 6 gadiem
Nolaidies uz zemes.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-15 11:24, pirms 6 gadiem
Ventiņiem sastāvs pat ļoti labs,ņemot vērā,ka 4 spēlētàji vēl atgriezīsies. Kā ies eiropas tūrē-grūti spriest,bet bet LVEE līgā ar Kalevu cīnīsies par turzu.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-15 11:50, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Ventiņiem sastāvs pat ļoti labs,ņemot vērā,ka 4 spēlētàji vēl atgriezīsies. Kā ies eiropas tūrē-grūti spriest,bet bet LVEE līgā ar Kalevu cīnīsies par turzu.
Jā, Eiropas Top20 līgā par turzu, protams, tas labi, bet īstā spēka mēraukla tomēr ir Eiropas kauss.
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +3 [+] [-]

, 2018-10-15 12:28, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: ne tikai ar kalev, nolaidies uz zemes un nelido tāpat kā Jakovičs...BKV garais gals ir gandrīz vai vājākais visā grupā, līdz ar to PO ir ļoti mazas iespējas tikt, pat ar optimālu sastāvu un LAT - EST līgā par pirmo vietu trīs komandas cīnās
Tu pamanīji, ka BKV nevienu oficiālo maču nav nospēlējuši ar visu garo galu? Kā vari spriest, cik ir vai nav spēcīgs? Ko tad teiksi par VEF garo galu, kas pilnā sastāvā netiek galā ar BKV bez centriem?
Man domāt, tagad svaŗigs ir moments, cik labā formā Zaķis un Blaus atgriezīsies, tas ir, cik ātri iejutīsies spēlēs. Tad arī kaut ko varēs runāt, un neaizmirsti, ka Bonis arī drīz sāks spēlēs.

  -3 [+] [-]

, 2018-10-15 12:42, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Tu pamanīji, ka BKV nevienu oficiālo maču nav nospēlējuši ar visu garo galu? Kā vari spriest, cik ir vai nav spēcīgs? Ko tad teiksi par VEF garo galu, kas pilnā sastāvā netiek galā ar BKV bez centriem?
Man domāt, tagad svaŗigs ir moments, cik labā formā Zaķis un Blaus atgriezīsies, tas ir, cik ātri iejutīsies spēlēs. Tad arī kaut ko varēs runāt, un neaizmirsti, ka Bonis arī drīz sāks spēlēs.
Pirmais. Tas, ka VEF paši nolahojās, tapat kā pirms trim sezonām BKV īsti kopējais rādītājs nebūs, jo kaut vai pret parmu tas garais gals, daudz labāku spēli demonstrēja. Tas ir basketbols. VEFa spēlētaji domaju, ka uz vienas kājas apspēlēs un paši dabūja iekšā. Protams nepalīdzēja, ka Council īsti vesels nav + slikti spēlējošais Lūks. Pats redzēji kā spēle izmainījās, kad Ausējs ar Ati bija pa pg un sg...Pamainīs leģionārus un atkal tur cita spēle būs, nebrīnītos, ka Butjankova vai Gražuļa vietā kādu leģi paņemtu.

Otrais. Mēs labi zinām kā abi spēlētāji spēlē un ko var parādīt, tāpēc šo to var jau pateikt. Teiksim, Zaķis, tāpat no groza apakšas turpinās garam mest utt. Jā, BKV ar viņiem būs konkurētspējīgāki, bet šaubos, ka tik konkurētspējīgi lai būtu stabili kandidāti uz PO...Pie tam, ja ņemam to, ka tam pašam Zaķis ir tās pašas problēmas, kas Gražulim, t.i. ātrā spēlē viņi var tikai noskatīties.

Trešais. Nevajag pēkšni sacerēties uz Boni, ka nu sāks spēlēt un būs super sniegums utt. Viņam bija gara pauze un šī sezona būs veltīta tam, lai atpakaļ spēlē ieietu. Kā piemēru, vari Vecvagaru apskatīties, kurš pērnajā sezonā tā arī spēli nesajuta.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-15 13:10, pirms 6 gadiem
@RealRebel. Diez kā ir spriest, par to ko var vai nevar BKV optimālajā sastāvā, zinot, kad ar optimālu sastāvu neviena spēle nav nospēlēta. Fantazēt jau var visi un par visu ko. Bet nu sagaidīsim, kad būs visi un spēlēs savās pozīcijās nevis tur kur vajag, jo komandai nav 1/3 spēlētāju.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-15 13:27, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pirmais. Tas, ka VEF paši nolahojās, tapat kā pirms trim sezonām BKV īsti kopējais rādītājs nebūs, jo kaut vai pret parmu tas garais gals, daudz labāku spēli demonstrēja. Tas ir basketbols. VEFa spēlētaji domaju, ka uz vienas kājas apspēlēs un paši dabūja iekšā. Protams nepalīdzēja, ka Council īsti vesels nav + slikti spēlējošais Lūks. Pats redzēji kā spēle izmainījās, kad Ausējs ar Ati bija pa pg un sg...Pamainīs leģionārus un atkal tur cita spēle būs, nebrīnītos, ka Butjankova vai Gražuļa vietā kādu leģi paņemtu.

Otrais. Mēs labi zinām kā abi spēlētāji spēlē un ko var parādīt, tāpēc šo to var jau pateikt. Teiksim, Zaķis, tāpat no groza apakšas turpinās garam mest utt. Jā, BKV ar viņiem būs konkurētspējīgāki, bet šaubos, ka tik konkurētspējīgi lai būtu stabili kandidāti uz PO...Pie tam, ja ņemam to, ka tam pašam Zaķis ir tās pašas problēmas, kas Gražulim, t.i. ātrā spēlē viņi var tikai noskatīties.

Trešais. Nevajag pēkšni sacerēties uz Boni, ka nu sāks spēlēt un būs super sniegums utt. Viņam bija gara pauze un šī sezona būs veltīta tam, lai atpakaļ spēlē ieietu. Kā piemēru, vari Vecvagaru apskatīties, kurš pērnajā sezonā tā arī spēli nesajuta.
Tu vot vienu lietu nekā nevar saprast - basketbols ir komandu sporta veids. Protams, spilgtas zvaigznes var izvilkt mačus vienatnē, bet pa lielam tomēr viss atkarīgs no visas komandas spēles. Un visu krietni izmainīs kaut vai tas fakts, ka C pozīcijā spēlēs C un citi garie varēs darīt to, pie kā ir pieraduši. Taču mēs tā arī neesam redzējuši, kā spēlē šāds BKV, ko tādā gadījumā var paveikt Arledžs un Freimanis, un kā rokas atraisās vai nē mazajiem. Esam redzējuši, cik slikti iet bez C, bet pretējo gan ne, tā kā nav ko te analizēt to, kā vēl nav.
No Boņa brīnumus neviens negaida, galvenais ir tiešām izjust spēli, saprast, ka var spēlēt kā darīja to agrāk.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-15 14:17, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Tu vot vienu lietu nekā nevar saprast - basketbols ir komandu sporta veids. Protams, spilgtas zvaigznes var izvilkt mačus vienatnē, bet pa lielam tomēr viss atkarīgs no visas komandas spēles. Un visu krietni izmainīs kaut vai tas fakts, ka C pozīcijā spēlēs C un citi garie varēs darīt to, pie kā ir pieraduši. Taču mēs tā arī neesam redzējuši, kā spēlē šāds BKV, ko tādā gadījumā var paveikt Arledžs un Freimanis, un kā rokas atraisās vai nē mazajiem. Esam redzējuši, cik slikti iet bez C, bet pretējo gan ne, tā kā nav ko te analizēt to, kā vēl nav.
No Boņa brīnumus neviens negaida, galvenais ir tiešām izjust spēli, saprast, ka var spēlēt kā darīja to agrāk.
Es to visu saprotu un pilnībā piekrītu tev, bet, tajā pašā laikā, es ceru, ka saproti to, ka tas pretiniekam arī var palīdzēt. Tas pats Aldridžs, spēlējot kā centrs, daudz mazāk tiek segts uz perimetra, kas atļauj viņam uz ātruma apspēlēt, kā arī mazajiem palīdz, jo centrus velkot ārā no soda laukuma. Tā situācija ir ar divām pusēm. Bet tavai viemais nosauktai, es pilnībā piekrītu.

  +3 [+] [-]

, 2018-10-15 14:47, pirms 6 gadiem
Laiks iet, bet Reksis ka bija auns, ta arī palika!
VEFs spēles nezaudē, viņi atdod uzvaras, pa lielam viņiem visi ir jāuzvar, tikai ta ka viņi ir mātes Terēzas ordeņa biedri, viņi atdod uzvaras pretiniekiem! Un vēl Reksis perfekti pārzin BKv sastāvu un trennerus! Laikam arī brīvprātīgi dod padomus viņiem, kā nu tāda ekspertā lai neieklausās! Paldies Tev Reksi par svēto, krusta kara apmērā darbu! Paldies svētajam Vefam, ka viņi ļāva Bkv uzvarēt, lai nabagi sajūt ka ir uzvarēt! Gan jau to pašu vefam himki, csk un Parma teiks...

     [+] [-]

, 2018-10-15 15:12, pirms 6 gadiem
dextersaicis rakstīja: Laiks iet, bet Reksis ka bija auns, ta arī palika!
VEFs spēles nezaudē, viņi atdod uzvaras, pa lielam viņiem visi ir jāuzvar, tikai ta ka viņi ir mātes Terēzas ordeņa biedri, viņi atdod uzvaras pretiniekiem! Un vēl Reksis perfekti pārzin BKv sastāvu un trennerus! Laikam arī brīvprātīgi dod padomus viņiem, kā nu tāda ekspertā lai neieklausās! Paldies Tev Reksi par svēto, krusta kara apmērā darbu! Paldies svētajam Vefam, ka viņi ļāva Bkv uzvarēt, lai nabagi sajūt ka ir uzvarēt! Gan jau to pašu vefam himki, csk un Parma teiks...
Tā, klausies te pamuļķi. Es kā vef fans, viņu spēles skatos no viņu pozīcijām, kur viņi kļūdījās, bija vāji. Kāpēc man kam citam pievērst uzmanību?

Un tas jums nekādi neaiziet, ka ja vef spēlē, man primāri svarīga ir tikai viņu spēle. Ja viņi nospēlē labi, tad jā, es varu pateikt, ka pretinieks pareizi nospēlēja, taču, ja es redzu, ka paši vef slikti nospēlēja, tad man kā fanam, primāri viņi būs vainīgi un tas ir tikai loģiski. Tā dara ļoti daudzu komandu fani, kāpēc mani tikai izcel? Es garantēju, ka ja vef vietā būtu kāda ogre utt. Tu pat ausis nepakistinātu un tas vien parāda, cik tuvredzīgs esi...

Kas saistās ar bkv sastāvu, tad Latvijā ir tikai divas laba līmeņa komandas un es loģiski, ka par abām interesēšos...

Nākamreiz, kad vēlies ko man pārmest, padomā ar galvu.