Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Neesmu apmierināts ar mūsu gatavību Eiropas kausam"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Neesmu apmierināts ar mūsu gatavību Eiropas kausam"
"VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Pilnā sastāvā esam aizvadījuši divus treniņus. Mūsu aizsardzībā netrūkst vājo vietu, spēlētāji vēl nejūt viens otru un pretinieki to izmanto," izcīnot pirmo uzvaru Eiropas kausa izcīņā, "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts atzina, ka komandai spēles kvalitāti vajadzēs uzlabot turnīra gaitā.

Vlada Vukoičičs, "MZT Skopje" galvenais treneris

“Zinājām, ka spelējām pret labu komandu ar ļoti pieredzējušiem spēlētājiem labākajā basketbola vecumā. Mums neveicās ar izlozes secību, jo bija tikai septiņas dienas, lai rezervētu pirmo ceļojumu. Ceļš prasīja 16 stundas, trīs reizes pārsēdāmies. Negribu nevienu vainot, taču nebijām īpaši svaigi un nevarējām īstenot tradicionālo pirmsspēles programmu.

VEF ieguvusi lielisku spēlētāju Kenana Bajramoviča personā. Zinu, kā viņš trenējās Sarajevā un spēle apliecināja, ka Kenans ir labā formā. Pārsteidza, kā pirmajā puslaikā spējām kontrolēt Dī Braunu, taču turpinājumā viņš apliecināja savas kvalitātes uzbrukumā. Brauns ir teicams apspēlētājs viens pret vienu un viņa prasmes ļauj cīnīties Eirolīgas līmenī.

Uzskatām, ka vairāk spēļu Eiropas kausā nāks par labu jaunajiem spēlētājiem. Mums ir vairāki pieredzējuši basketbolisti, taču 15-20 dienas nāksies iztikt bez viena no Maķedonijas izlases līderiem Damjana Stojanovska. Līdz martam spēlēsim tikai Adrijas līgā un Eiropas kausā.

Kenans Bajramovičs, "VEF Rīga" spēka uzbrucējs

“Panākums nāca mokās, taču spējām uzvarēt. Apsveicu komandu ar panākumu un domāju, ka turpinājumā spēlēsim labāk.”

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

“Spēle bija ļoti smaga. Bijušās Dienvidslāvijas komanda pieder Eiropas basketbola zīmoliem. Skopjes komanda nebija izņēmums, jo spēja parādīt Adrijas līgai atbilstošu sniegumu. Mūsu spēlē turpinājās kāpumi un kritumi, neesam paspējuši pietiekami saspēlēties pilnā sastāvā. Pretinieki to izmantoja, atrada vājās vietas mūsu aizsardzībā un turējā mūs īsā pavadā.

Pirms cīņas pret Skopji mums ne reizi vien bija individuālas pārrunas ar spēlētājiem, tai skaitā Dī Braunu. Šodien viņš labi nospēlēja uzbrukumā, taču neizmantotās rezerves ir ne tikai Brauna sniegumā. Bijām spiesti cīnīties bez Kristapa Janičenoka. Pagaidām nezinām, vai viņš varēs laukumā atgriezties nākamajā spēlē.

Niksam un Bajramovičam bijuši tikai divi pilni treniņi kopā ar komandu. Kamēr ceļojām uz Maskavu, ar jaunpienācējiem strādāja treneris Nikolajs Mazurs. Abiem sanāca kļūdīties, taču Bajramovičs nesaprašanos kompensēja ar spēles izpratni un pārdomātu lēmumu pieņemšanu.

Savu iespaidu atstājis agrais Eiropas kausa sākums. Esmu neapmierināts ar mūsu gatavību turnīram, jo pilnā sastāvā sākām trenēties tikai nesen. Nesaspēlētība palielināja nervozitāti, spēlētāji vēl nejūt viens otru.”

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 21:38, pirms 11 gadiem
bumbas kustiiba nav vefam. Jacer, ka Andri iziirees sezoonas gaitaa Vefam.

  +9 [+] [-]

, 2013-10-15 21:43, pirms 11 gadiem
chubaki rakstīja: bumbas kustiiba nav vefam. Jacer, ka Andri iziirees sezoonas gaitaa Vefam.
jā, Andris ir izcils šajā spēles elementā - bumbas kustības veidotājs!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-15 21:47, pirms 11 gadiem
Ar laiku iespēlēsies un ,tad ,manuprāt,Vefs būs varenāks nekā nākamsezon. Jo leģionāri +/- tādi paši ,ja ne labāki,taču liels pluss ir jaunie lv talanti,kuri nokapā savas minūtes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-15 22:11, pirms 11 gadiem
Priece,ka Pasechniks pec 1mas neveiksmigas speles rāda samērā labu sniegumu! Bet kas noticis ir ar J.Bērziņu...?forma kritusi vai saluuzis pie pieaugušo basii?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 22:28, pirms 11 gadiem
Kāpēc Iļjinu visi jau norakstījuši? Arī viņam vajadzētu kādu brīdi adaptēties tajā līmenī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 00:17, pirms 11 gadiem
Tajā brīdī, kad laukumā nebija neviens latvietis (3 melnīši, Delininikaitis un Bajramovic), sapratu, ka šosezon šī diezvai būs mana mīļākā komanda. Latviešu nacionālais sporta veids - spēle, kuru latvieši skatās no tribīnēm.
Skumji!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-16 02:13, pirms 11 gadiem
To Heilijs
Shads rasklads ljoti tipisks Butautam. Neies tak dreseet zirgagalvas

  -2 [+] [-]

, 2013-10-16 08:29, pirms 11 gadiem
VEF var tikai LBLspēlēt! Sastāvs kā b/d!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-16 10:29, pirms 11 gadiem
Kāpēc VEF joprojām nespēj piesaistīt līdzjutējus?
Visiem klubiem ir savs līdzjutēju bariņš, bet nav tik labu sponsoru.
VEF krasi jāmaina publiskais tēls, sākot ar Butautu. Cik var taisnoties, katru sezonu viens un tas pats?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-16 10:34, pirms 11 gadiem
Aunu piere, pamēģini pats pēc LBL sezonas, divām izlasēm vēl būt labā formā.
skarabejs1 rakstīja: Priece,ka Pasechniks pec 1mas neveiksmigas speles rāda samērā labu sniegumu! Bet kas noticis ir ar J.Bērziņu...?forma kritusi vai saluuzis pie pieaugušo basii?