Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Furnjē paslēpj bronzas medaļu: "Spēli pret Argentīnu atcerēšos visu mūžu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Furnjē paslēpj bronzas medaļu: "Spēli pret Argentīnu atcerēšos visu mūžu"
Evans Furnjē (#10) paslēpa bronzas medaļu. Foto: FIBA

"Mūsu karjeras turpinās 10-12 gadus. Šajā laikā tu vēlies iegūt visu, ko vari," svētdien, 15. septembrī, izcīnot bronzas medaļu Pasaules kausā, teica Francijas vīriešu basketbola valstsvienības un "Orlando Magic" spēlētājs Evans Furnjē.

Vensāna Kolē trenētā Francija izcīnīja otro bronzas medaļu pēc kārtas. Pasaules kausā Spānijā “Les Bleus” dramatiskā cīņā apspēlēja Lietuvu, savukārt piecus gadus vēlāk Ķīnā atspēlējās pret Austrāliju – 67:59.

Evans Furnjē nebija apmierināts ar bronzas medaļu. Apbalvošanas ceremonijas laikā viņš paslēpa godalgu un neslēpa, ka vēlējies vairāk. “Jutām, ka varējām nospēlēt labāk. Spēli pret Argentīnu atcerēšos visu mūžu. Tai jākļūst par mācību gan manai karjerai, gan personībai.”

Vai bronzas medaļa viņam nozīmē vairāk nekā ASV izlases pieveikšana? “Nerūp ne viena, ne otra. Ieradāmies šeit pēc zelta. Nevis pēc bronzas vai sakaut ASV. Kad skatos uz komandu sastāviem, vai uzskatu, ka Spānija un Argentīna ir divas labākās komandas? Nē, taču viņi nospēlēja labāk un uzvarēja. Tas ir FIBA basketbols. Viss izšķiras vienā spēlē.”

Divdesmit sešus gadus vecais Furnjē kritiski vērtēja ASV spēlētāju atteikumus. “Tie uztrauc. Godīgi, ja skaties uz Lebronu Džeimsu, Kevinu Durentu, Kairiju Ērvingu...viņi te ir bijuši un uzvarējuši. Tas ir labi. Taču, runājot par maniem draugiem, piemēram, Tobiasu (Herisu), manuprāt, tā bija lieliska iespēja ieraudzīt citu spēli un piedalīties cīņā par uzvaru.”

“Domāju, viņi neaptver, ka (spēlēšana Pasaules kausā) var nākt par labu viņu karjerām. Tas ir lielisks turnīrs, lielisks basketbols, ārkārtīgi intensīvs. Zinu, ka katram jāstrādā pie sava snieguma, taču spēlēt šeit ir daudz labāk.

Video: Evana Furnjē komentāri

Andrejs Lēmanis un Austrālijas valstsvienība uzrādīja visu laiku labāko rezultātu Pasaules kausā, taču zaudējums bronzas spēlē neapmierināja nevienu. “Visvairāk sāp, ka mums bija tik uzticami puiši. Tik apņēmīgi pārstāvēt valstsvienību – viņi nedarīja to naudas dēļ.”

Spēlētāji ziedoja starpsezonu, jo vēlējās pārstāvēt savu valsti uz pasaules skatuves un paveikt īpašas lietas. Grūti redzēt viņu sarūgtinājumu. Esmu lepns par komandu un par veidu, kā spēlējām,” pabeidza latviešu izcelsmes treneris.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...

  +3 [+] [-]

, 2019-09-16 08:55, pirms 5 gadiem
Protams sarūgtinājums var būt. Arī Argentīnai par zaudējumu finālā bija sarūgtinājums kaut objektīvi viņi šai turnīrā pārlēca pāri galvai! Taču tāda izrādīšanās kā medaļas noslēpšana vai akmensciets ģīmis ir pretīga!

     [+] [-]

, 2019-09-16 17:28, pirms 5 gadiem
Uzskatu, ka raudāt viņš varēja pēc tās spēles pret Argentīnu, nevis pēc uzvaras par 3. vietu. Tagad izskatījās cūciski.

Šodien jau nezaudēja izredzes uz 1. vietu. Tas notika iepriekš.