Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kocēnos jubilejas, Lielvārdē - nedēļas centrālā spēle

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kocēnos jubilejas, Lielvārdē - nedēļas centrālā spēle
Ivars Jēkabsons piedalījies lielākajā daļā no "Rubenes" 399 spēlēm
Foto: Ģirts Gertsons, liepajniekiem.lv

"Rubenes" vīriešu florbola komanda šodien, sacenšoties ar viesiem no Talsiem, aizvadīs savu 400. spēli valsts spēcīgāko turnīrā. Tomēr dienas centrālā spēle tiks aizvadīja Lielvārdē, kur savā starpā sacentīsies divi pēdējie valsts čempioni.

SV: "Rubene" – "FK Ķekava" (pulksten 15:00 Kocēnos)
Dāmu konkurencē līdz šim turnīrā aizvadītas trīs spēles. Vienā no tām laukumā devās arī titula īpašnieces "Rubene", savā laukumā piedzīvojot 4:6 neveiksmi pret "NND Rīga", līdz ar to turnīra tabulā čempiones pašlaik atrodas ārpus labāko trijnieka. Pēc šīs cīņas gan ir diezgan liela varbūtība, ka komanda ierakstīs pirmos punktus tabulā, jo mačā pret "Ķekavu" laukuma saimnieces būs izteiktas favorītes. Turnīra pirmajā mačā "Rubenes" rindās ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Lība Daija Mikova. Komanda vāji aizvadīja spēles pirmo trešdaļu, kas tika zaudēta ar 0:2, turklāt tikai trīs reizes tika apdraudēti Janas Filipsones sargātie vārti.

Tikmēr "Ķekavas" vienībai priekšā sezonas atklāšanas spēle. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, komandā vairs nav Laura Skujevska, kura pārcēlusies uz pirmās līgas čempionātu. Sastāvā nav arī Jolanta Čerpinska, Laura Vancāne, Dina Štālew un Gundega Vancāne, kura gan jau pērn laukumā devās vien pāris cīņās. Tikmēr komandai klāt nākusi rezultatīvā Linda Dadajeva, tāpat pēc kāda laika ierindā atgriezusies Paula Metāla, ko iepriekš zinājām kā Paulu Brunovsku un kura agrāk demonstrējusi rezultatīvu sniegumu. Būtisks pastiprinājums būs arī Latvijas izlases dalībnieces Paulas Sloģes pievienošanās Ķekavai, kas komandu ļauj pieskaitīt reālām medaļnieču pretendentēm.

Pērn komandas savā starpā aizvadīja četras cīņas regulārajā sezonā, kā arī trīs reizes nospēlēja pusfināla sērijā. Lai kā arī atsevišķās cīņās censtos, uzvarēt kaut vienā spēlē "Ķekavai" nebija pa spēkam. Savā laukumā komanda zaudēja ar 5:12 un 2:7, bet viesos neveiksmes ar 0:3 un 4:11. Vistuvāk panākumam "Ķekava" bija pirmajā pusfināla spēlē, kad savā laukumā tika piedzīvota neveiksme vien papildlaikā ar rezultātu 5:6. Turpinājumā Kocēnos jau 0:8 un 2:9. Kopš 2014./15. gada sezonas savstarpējo spēļu bilance ir 16:5 "Rubenes" labā, turklāt trīs no piecām uzvarām "Ķekava" izcīnījusi viesos, to paveicot trijās spēlēs pēc kārtas.

VV: "Rubene" – "Talsu NSS/Krauzers" (pulksten 18:00 Kocēnos)
Abām komandām priekšā otrās cīņas, turklāt pašlaik komandas ir ar dažādām izejas pozīcijām. "Rubene" aizvadīja neveiksmīgu spēles ievadu Liepājā pret vietējiem "Kuršiem" (starp citu – nebūt ne pirmo reizi), turpinājumā tā arī nespējot reāli pacīnīties par punktiem tabulā. Tikmēr "Talsu NSS/Krauzers" atrada spēkus sevī, lai lauztu neveiksmīgi iesākto cīņu un savā laukumā pieveiktu "Lielvārde/FatPipe".

Kocēnu komanda uz Kurzemi devās vien ar 12 spēlētājiem, no kuriem divi bija nepieredzējuši vārtsargi. Vienam no viņiem (Ričardam Salacietim) arī nācās stāties vārtos un, iespējams, starta satraukums darīja savu, jo pirmajā periodā viņš nebija glābējs. Turpinājumā Ričards iespēlējās un vairākas reizes "pavilka" komandu, bet 11 reizes bumbiņa pabija viņa cietoksnī. Uzbrukumā spēli uz saviem pleciem vilka Atis Stepāns (3+4) un Ingars Matisons (4+1), kuriem īsti partneri neatradās. Turnīra otrajā spēlē komandai palīdzēt varēs arī Ritvars Bērziņš, kurš pirmajā mačā nevarēja spēlēt, jo nebija nokārtota pāreja no Norvēģijas kluba "Harstad IBK". Tāpat mājas cīņā sastāvā noteikti parādīsies vēl vairāki spēlētāji, kuri uz Vēju pilsētu nedevās.

Zīmīgi, ka "Rubene" līdz šim Latvijas virslīgas čempionātā (regulārajās sezonās) aizvadījusi 399 spēles un cīņa pret Talsu vienību kļūs par zināmā mērā jubilejas spēli. Vairāk spēļu ir vien "Bauskai" (505) un "Lekringam" (503).

Talsu vienībai arī viens florbolists izcēlās ar trim precīziem metieniem, to paveicot Tomam Bitmanim, kurš arī saņēma rezultatīvākā spēlētāja balvu pirmās nedēļas spraigākajā cīņā, kurā "Talsu NSS/Krauzers" savā laukumā atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 6:5 apspēlēja "Lielvārde/FatPipe". Ne velti Bitmanis uzsvēra, ka abas komandas demonstrēja septembrim neraksturīgi laba līmeņa florbolu, bet viņa komandai labāk izdevās realizēt momentus. Spēle Kocēnos varētu sniegt pirmās atbildes uz jautājumiem vai Talsus varēsim pieskaitīt favorītu pulkam sezonas turpinājumā. Kaut gan pēc pirmajām kārtām šādas secinājums izdarīt tik un tā būtu pāragri.

Pērn komandas uzvaras dalīja uz pusēm, tiekot pie panākumiem savos laukumos. Vispirms oktobra izskaņā "Rubene" savā laukumā triumfēja ar 9:6, bet mēnesi vēlāk "vilki" savā laukumā pārliecinoši revanšējās ar rezultātu 11:4. No 20 aizvadītajām savstarpējām cīņām, kad laukuma saimnieku lomā iejutušies "Rubenes" florbolisti, viņi triumfējuši 16 gadījumos, turklāt trīs no četriem zaudējumiem piedzīvoti Talsu "treknajos gados" – 2009. un 2010. Kopējā bilance arī "Rubenei" labvēlīga – 28:11.

VV: "FBK Valmiera" – "Bauska" (pulksten 18:00 Valmierā)
Baušķenieki otro sezonu pēc kārtas sākuši pozitīvi, gana pārliecinoši pieveicot "Ogres vilkus". Spilgtu maču aizvadīja virslīgas debitants Kristers Tiltiņš, tiekot pie trim vārtu guvumiem un rezultatīvas piespēles. Tas viss, neskatoties uz to, ka mandrāža pirms cīņas bijusi gana liela. Skaidrs, ka pērnie finālisti nebūt nav tas pats, kas pērnās sezonas pastarīši, līdz ar to skaidrs, ka šodien Valmierā baušķeniekus gaida krietni grūtāka spēkošanās par punktiem. Ogrēniešu vārtos pa divām bumbiņām ieraidīja Gints Velmunskis, Māris Akmentiņš un Aivis Barkovskis, līdz ar to izpildītāji, kas var izcelties, vienībai netrūkst.

Valmieras komandai pretinieks bija krietni nopietnāks, jo viesos bija jāspēkojas ar pēdējo gadu čempioniem "Betsafe Oxdog Ulbroka". Aizvadījuši divas līdzvērtīgas trešdaļas, trešajā valmierieši tomēr nedaudz pazaudēja koncentrēšanos, piedzīvojot neveiksmi ar 4:8. Neviens no florbolistiem netika pie vairāk kā viena rezultativitātes punkta. Pirmajā cīņā komandai laukumā nevarēja palīdzēt Aigars Belasovs, kurš koncentrējās vien uz trenera pienākumu pildīšanu. Iespējams, ka šodien pieredzējušais aizsargs jau varētu doties laukumā.

Arī pērn abas komandas jau sezonas pašā ievadā aizvadīja savstarpēju cīņu, arī toreiz tiekoties Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Toreiz ļoti negaidīti ar rezultātu 6:4 pie uzvaras tika "Bauska" un valmierieši vēl ilgi pēc spēles nevarēja saprast, kā viņi varēja zaudēt, jo mačs aizritēja ar milzīgu vidzemnieku teritoriālo pārsvaru. Īsi pirms gadu mijas "FBK Valmiera" revanšējās, viesos uzvarot ar 13:7. Kopumā no 11 aizvadītajām spēlēm Valmierā laukuma saimnieki uzvarējuši tikai sešās. Kopējā bilance ir pat ievērojami labāka "Bauskai", kas uzvarējusi 13 spēles, zaudējot tikai astoņās.

SV: "Lekrings" – "Ķekavas Bulldogs" (pulksten 18:00 Cēsīs)
Brīdī, kad visas komandas vēl nav pat iesaistījušās turnīrā, dīvaini rakstīt par to, ka gaidāmā spēle ir ārkārtīgi svarīga, taču spēle Cēsīs tāda tiešām būs un, domājams, to labi apzinās arī abu komandu pārstāvji. Ļoti iespējams, ka tieši pērnās sezonas bronzas medaļnieces un Cēsu vienība cīnīsies par ceturto vietu un iespēju spēlēt pusfinālā. Pašlaik abas komandas aizvadījušas pa vienai spēlei, abām diezgan bezcerīgi piedzīvojot neveiksmes Igaunijas pilsētā Tartu pret ziemeļu kaimiņvalsts izlases kandidātēm. Jāpiezīmē, ka šoreiz cīņa tiks aizvadīta nevis Cēsu galvenajā arēnā, bet gan treniņlaukumā Gaujas ielā.

"Lekrings" vienībai Igaunijā ar vārtu guvumiem izcēlās Džeina Eglīte un Katrīna Dārta Kārkliņa, bet pēc trenera Ērika Bauera aprēķiniem komandai tajā spēlē laukumā devās septiņas virslīgas debitantes. Tagad šīm debitantēm gaida debijas cīņa savā laukumā, domājams, savu radu un draugu priekšā, kas var radīt papildus uztraukumu.

Pērn, kad "Lekrings" pēc daudzu gadu pārtraukuma atgriezās valsts spēcīgākajā līgā, komandas aizvadīja četras savstarpējās spēles. Savā laukumā cēsnieces zaudēja ar 5:8 un 3:9, bet viesos atzina pretinieču pārākumu ar 2:9 un 5:6. Tieši pēdējā spēlē komanda bija vistuvāk panākumam, kas ļautu saglabāt teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

VV: "Lielvārde/FatPipe" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" (pulksten 19:00 Lielvārdē)
Dienas centrālā spēle, kas tiks translēta arī Sportacentrs.com televīzijā. Savā starpā tiksies klubi, kas izcīnījuši pēdējos trīs čempionu kausus – pēdējās divās sezonās nepārspēti bijuši Ulbrokas florbolisti, bet vēl pirms sezonas triumfēja Lielvārdes vienība. Pērnajā sezonā Lielvārdes klubs gan nostartēja neveiksmīgi, apstājoties jau ceturtdaļfinālā, kā rezultātā notikusi kluba pārstrukturizācija, lielāku lomu uzticot saviem jaunajiem audzēkņiem. Pirmajā spēlē Talsos komanda neprata nosargāt iekrāto pārsvaru, sezonu esot spiesti iesākt ar neveiksmi. Ar diviem vārtu guvumiem izcēlās spēlējošais treneris Toms Akmeņļauks, bet vakara spēle zīmīga būs arī Jurim Gribustam, kurš spēlēs pret vienību, ar kuru kopā pēdējās divās sezonās spēja kļūt par virslīgas čempionu.

To pašu gan varētu teikt arī Atis Blinds, kurš starpsezonu periodā pievienojās "Betsafe Oxdog Ulbroka", pārnākot tieši no Lielvārdes kluba, kur bijis gan treneris, gan līderis. Jaunajā komandā viņš paspējis pierakstīties ar rezultatīvu metienu pret Valmieru, izceļoties spēles izskaņā un simboliski palūdzot komandas biedriem bumbiņu par piemiņu… Rezultatīvākais gan bija Rolands Kovaļevskis un sekmīga cīņa arī Kasparam Šķēlam, kurš, nespēlējot pirmo trešdaļu, turpinājumā tika pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles.

Pērn komandas tikās sezonas atklāšanas spēlē, kad "Lielvārde/FatPipe" ar daudzajiem debitantiem nebija gatavi pacīnīties par panākumu (1:5), bet turpinājumā komanda spēlēja krietni pārliecinošāk, tuvojoties sezonas izskaņai, revanšējoties savā laukumā ar 9:5. Spēlējot savā laukumā, "Lielvārde/FatPipe" uzvarējuši sešās spēlēs, zaudējot trijās, bet kopējā bilance nedaudz labāka ir Ulbrokas komandai, kas uzvarējusi 11 cīņās, zaudējumus piedzīvojot desmit gadījumos.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-09-15 12:41, pirms 6 gadiem
SC pilnīgii dalbajobii ir ,ka nedzēš tā kreditoru komentus ārā un vēl pie tam viņš var spamot būdams bloķēts lietotājs. Visi raksti ir sad@rsti dēļ viņa