Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" zaudē pirmo mājas spēli kopš 2009. gada

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" zaudē pirmo mājas spēli kopš 2009. gada
Foto: AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija izlase, demonstrējot viduvēju spēli, šodien nespēja savās mājās pieveikt DĀR, piedzīvojot pirmo zaudējumu (34:36) savās mājās kopš 2009. gada.

Pirmā Regbija čempionāta ceturtās kārtas spēle norisinājās starp Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas komandām un, lai arī mājnieki, jaunzēlandieši, bija neapšaubāmi šī mača favorīti, daudzi no DĀR komandas gaidīja saturīgu spēli, kādu viņi ik pa laikam spēj demonstrēt, kas, protams, pamatīgi uzlabotu mača skatāmību. Turklāt, iepriekšējā viesošajās reizē dienvidāfrikāņiem Jaunzēlande bija jāpamet ar pagalam drūmu noskaņojumu, jo viņi piedzīvoja pamatīgu sagrāvi (0:57), tāpēc motivācija šīsdienas mačam viņiem papildus nebija jāmeklē.

Mača sākums gan izvērtās ļoti klasisks, proti, jaunzēlandieši jau piektajā minūtē, Džordijam Baretam izraujoties, guva piezemējumu un līdzīgā stilā, tikai desmit minūtes vēlāk, Ārons Smits guva otro piezemējumu par labu mājniekiem, kas lika atcerēties pagājušā gada sagrāvi, taču šis gan nebija īstais gadījums.

DĀR komanda ātri atgriezās spēlē, kad Apive Djantī atbildēja ar ātru piezemējumu, bet tad Villijs Le Rū, izmantojot Jaunzēlandes kārtējo bumbas kontroles kļūdu, kas šoreiz radās dēļ sasteigtaas auta izspēles, atņēma oponentam bumbu un nogādāja to ieskaites zonā. Tas nebija viss, jo Malkolms Markss, pēc mola izspēles, guva piezemējumu un tas ļāva panākt jau 21:12 par labu DĀR.

Līdz puslaika pārtraukumam Jaunzēlandes komanda Rieko Ioanī pūlēm piecus punktus atguva, taču pēdējais vārds piederēja Andrē Polardam, kurš pašā puslaika izskaņā realizēja sodu. 24:17 DĀR labā – ar šādu negaidītu, taču mača intrigai ļoti patīkamu, rezultāt noslēdzās pirmās 40 minūtes.

Otrajam puslaikam, kā šādos gadījumos ir pierasts, bija jāsākas ar Jaunzēlandes izlases ofensīvu, taču tā vietā, izmantojot kārtējo neprecīzo piespēli, savu pirmo piezemējumu DĀR izlases kreklā veica Česlins Kolbe.

Mājnieki gan drīz atrada atbildi šim piezemējumam, kad Rieko Ioanī, tiekot galā tieši ar Kolbi, guva savu otro piezemējumu mačā, taču tieši ar to pašu atbildēja arī Djantī, tāpēc nekādu būtisku rezultāta samazinājumu "All Blacks" panākt nevarēja.

Tuvojoties mača izskaņai, mājnieku spiediens pieauga un to pastiprināja Le Rū noraidījums. Koudijs Teilors un Ārdijs Savea katrs pa reizei nogādāja bumbu ieskaites zonā, taču Bodens Barets divas reizes realizācijas sitienā bumbu raidīja pret vārtu stabu, kas izrādījās liktenīgi.

Spēles izskaņā Jaunzēlandes komandai vēl bija gana laba iespēja izraut uzvaru, jo viņi atradās pāris metrus no ieskaites zonas, taču DĀR izlase mača pēdējās minūtēs spēja noturēt savus oponentus ārpus ieskaites zonas, tāpēc svinēja visnotaļ negaidītu uzvaru ar 36:34.

Tiesa, vēl negaidītāks un noteikti daudz retāks bija Jaunzēlandes zaudējums. Spēlējot pret nacionālajām izlasēm, Jaunzēlandes komanda savā laukumā nebija zaudējusi kopš 2009. gada, kad viņi 12. septembrī ar 29:32 piekāpās tieši DĀR. Jāpiebilst gan, ka šajā periodā viens mājas zaudējums gan jaunzēlandiešiem bija fiksēts, taču to viņi piedzīvoja pret britu un īru "Lauvu" komandu, kas gan nav "World Rugby" oficiāla komanda.

Interesanti, ka 2017. un 2016. gadā Jaunzēlandes izlase valstsvienību mačos ir piedzīvojusi tikai pa vienam zaudējumam. Pagājušgad viņus pārspēja Austrālija, bet vēl pirms gada – Īrija.

Šī zaudējuma dēļ Jaunzēlandes komanda šodien nespēja priekšlaicīgi garantēt sev uzvaru Regbija čempionātā, jo teorētiski viņus var apsteigt jebkura no turnīra komandām.

2018. gada Regbija čempionāts

#KomandaSUNZP
1.Jaunzēlande430116
2.DĀR420210
3.Argentīna31024
4.Austrālija31024
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-16 07:07, pirms 6 gadiem
Le Rū taču bija tikai dzeltenā nevis noraidījums

     [+] [-]

, 2018-09-16 10:21, pirms 6 gadiem
jubula rakstīja: Le Rū taču bija tikai dzeltenā nevis noraidījums
"Tikai dzeltenā" tāpat ir NORAIDĪJUMS no laukuma uz 10 minūtēm.

Analoģijās runājot - 2 min sods hokejā arī ir noraidījums.