Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LSFP ievēl piecus jaunus valdes locekļus

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LSFP ievēl piecus jaunus valdes locekļus
Einars Fogelis
Foto: Sportacentrs TV

"Elektrum" Olimpiskajā centrā ceturtdien norisinājās Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) ārkārtas kopsapulce, kuras laikā tika ievēlēti pieci valdes locekļi - Valdis Voins, Mārtiņš Bičevskis, Mārtiņš Lazdovskis, Gundars Upenieks un Dina Vīksna.

Kopsapulcē piedalījās 64 no 89 Padomes biedriem. Jaunajā valdē līdz 2021. gada 14. martam darbosies Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, Latvijas Handbola federācijas prezidents Mārtiņš Bičevskis, Latvijas Motosporta federācijas prezidents Mārtiņš Lazdovskis, Latvijas Biatlona federācijas viceprezidents Gundars Upenieks un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece, departamenta direktora vietniece Dina Vīksna.

LSFP biedru kopsapulces sākumā runāja Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis: "Manā skatījumā likumdošana nav mainījusies – šī gada martā bija spēkā tādi paši likumi, kādi tie ir šobrīd. Ir mainījusies politiskās varas attieksme pret sabiedriskajām organizācijām. Ir jācīnās pret uzskatu, ka nevalstiskais sektors ir pretvalstisks. Uzskatu, ka amatpersonu statusa piemērošana šajā kontekstā ir nepareiza jau pēc būtības. Apsveicami, ka Saeimas deputāti ir gatavi apspriest šo jautājumu par likumdošanas izmaiņām, bet es domāju, ka mums no sabiedrisko organizāciju puses būs jāveic ievērojams darbs, lai nostiprinātu sabiedrībā pārliecību, ka mēs neesam pretvalstiskas organizācijas, bet mēs esam sabiedriskās organizācijas, kas bieži vien valsts pārvaldes iestāžu vietā veic sabiedrībā ļoti vajadzīgu un derīgu darbu."

Turpinot kopsapulci, klātesošos uzrunāja Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis: "Ir Latvijas vēsturē noticis bezprecedenta gadījums, kad valsts tiešā veidā ir iejaukusies, izmantojot ne īpaši precīzās likuma normas, un ierobežojusi to personu loku, kuras no biedru vidus bija deleģētas strādāt LSFP valdē. Saņemot piešķirto amatpersonas statusu, vairāki valdes pārstāvji bija spiesti no šī sabiedriskā pienākuma atteikties. Īpašu paldies vēlos pateikt Atim Sausnītim, Jānim Naglim, Agrim Blauam un Pēterim Apinim, kuri pēdējo aizvadīto piecu gadu laikā deva lielu ieguldījumu LSFP lomas stiprināšanā Latvijas sporta nozarē un tālākajā virzībā. Kā zināms – valdes sastāvu līdz šim mēs esam veidojuši pēc paritātes principa, lai visiem – gan olimpiskajiem, gan neolimpiskajiem sporta veidiem, darbības jomām un tehniskajiem sporta veidiem būtu sava pārstāvniecība valdē."

Pamatojoties uz LSFP statūtiem un federāciju ieteikumiem Einars Fogelis izvirzīja piecus kandidātus ievēlēšanai LSFP valdē – Latvijas Basketbola savienības prezidentu Valdi Voinu, Latvijas Handbola federācijas prezidentu Mārtiņu Bičevski, Latvijas Motosporta federācijas prezidentu Mārtiņu Lazdovskii, Latvijas Biatlona federācijas viceprezidentu Gundaru Upenieku un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšnieci, departamenta direktora vietnieci Dinu Vīksnu. Balsošana norisinājās par izvirzīto kandidātu sarakstu kopumā. Saņemot 63 no 64 balsīm (vienam balsstiesīgajam atturoties), LSFP valdē līdz 2021. gada 14. martam tika ievēlēti visi izvirzītie kandidāti.

Noslēgumā Einars Fogelis kopsapulces viesus iepazīstināja ar Eiropas Sporta nedēļas 2017 iniciatīvu, kas norisināsies no 2017. gada 23. līdz 30. septembrim. Šī Eiropas mēroga sporta pasākuma nacionālais koordinators Latvijā ir Latvijas Sporta federāciju padome. LSFP prezidents aicināja federācijas pievienoties sportiska un aktīva dzīvesveida iniciatīvas popularizēšanai Latvijas reģionos, popularizējot sporta veidus, sporta veidu izcilākos pārstāvjus un motivējot sabiedrību, tajā skaitā ģimenes, būt aktīviem ikdienā!

Izmantotie resursi:
Latvijas Sporta federāciju padome