Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Dragičs: "Mums bija lieliska taktika, treneri izdarīja neticamu darbu"

Krišs Upenieks

Dragičs: "Mums bija lieliska taktika, treneri izdarīja neticamu darbu"
Gorans Dragičs
Foto: AFP/Scanpix

''Ja godīgi man īsti neinteresē, pret ko mēs spēlēsim finālā, jo ir tāda sajūta, ka esam pelnījuši izcīnīt zeltas medaļas šajā čempionātā,'' tā pēc uzvaras pusfinālā pret Spāniju sacīja Slovēnijas valstsvienības līderis Gorans Dragičs.

Igors Kokoškovs, Slovēnijas izlases galvenais treneris: ''Šī bija lieliska spēle visai mūsu nācijai, visiem bērniem, kas tagad vilks mugurā Dončiča, Dragiča, Vidmara un visu pārējo kreklus. Mēs izbaudīsim šo uzvaru, jo ļoti smagi strādājām, lai šeit nonāktu. Visas uzslavas veltīt vajag komandas basketbolistiem, par visu to, ko viņi dara vasaras garumā. Man trūkst vārdu.''

Gorans Dragičs, Slovēnijas izlases aizsargs: ''Kas par spēli, vēsturisks mačs. Nekad nevarēju iedomāties, ka spēle būs šāda. Tā bija Spānija mums pretī! Sarežģīts pretinieks. Komanda nenobijās, viens otram sacījām, ka jāspēlē mūsu basketbols - jāskrien, jāuzbrūk grozam, jābūt agresīviem. Kad spēlē ar pārliecību, grozā iekrīt arī tādi metieni, kurus parasti nerealizē. Traka uzvara. Bet pats galvenais - mums bija lieliska taktika spēlei. Treneri izdarīja neticamu darbu. Viņi mums norādīja, kā jāspēlē pret šo superīgo komandu, un mums viss izdevās.

Tāpat Slovēnijas valstsvienības līderis Dragičs atzīmēja, ka ir gatavs mainīt savu lēmumu un arī pēc Eiropas čempionāta finālturnīra palīdzēt izlasei, ja galvenā trenera amatā paliks Kokoškovs, kurš pacēlis slovēņus vēl nebijušos augstumos.

Pau Gasols, Spānijas izlases uzbrucējs: ''Pieļāvām pārāk daudz kļūdas. Nav ko daudz pateikt. Jā, smags zaudējums, bet mums jāspēj to sagremot. Jābūt vienkārši gataviem cīnīties par medaļu nākamajā spēlē. Esmu priecīgs, ka esmu piedalījies piecos Eiropas čempionātu finālos, esam ieguvuši trīs zeltus. Tas ir iespaidīgi. Arī olimpiskajās spēlēs zaudējām pusfinālu, bet spējām atgūties un aizvadījām lielisku bronzas spēli. Tāds ir plāns arī tagad. Slovēnija spēlēja augstā līmenī. Tagad atpūtīsimies un sakoposim spēkus atlikušajam mačam.''

Serdžio Skariolo, Spānijas izlases galvenais treneris: ''No sākuma vēlos apsveikt Slovēnijas izlasi. Tā aizvadīja lielisku spēli. Neviena komanda tāpat vien bez zaudējumiem līdz šai turnīra fāzei netiek. Viņi uzvarēja, jo ļoti to vēlējās un spēlēja teicami. Protams, viņu metienu precizitāte daudz ko mainīja. Līdz šim bijām labākā aizsardzības komanda, bet pret slovēņiem ielaidām 92 punktus. Bija kļūdas aizsardzībā, bet jāizceļ arī viņi, jo viņi par katru kļūdu sodīja. Mums bija grūti nosegt visas bīstamās zonas. Pretinieki bija labāki. Tagad jāgatavojas nākamajai spēlei, kas būs svarīgākā sezonā - cīņa par medaļu.''

Otrā pusfināla spēle starp Krieviju un Serbiju šovakar sāksies pulksten 21:30.

  -2 [+] [-]

, 2017-09-15 13:46, pirms 7 gadiem
Pareizi Dragičs uzslavē tieši trenerus! Vai mums ir pamats baigi slavēt trenerus, ja viņu rīcībā bija tādi spēlētāji!!!

  +3 [+] [-]

, 2017-09-15 14:02, pirms 7 gadiem
Bagijs varbūt tomēr ir uz doto brīdi labākais kas mums IR! Kļūdas viņam ir, un ir sajūta ka nu nemācās viņš no tām... Varbūt pārāk vēl "spēlē" joprojām līdzi pats? Palīgi arī... nu "nepalīdz"! Manā skatījumā bija divas būtiskas kļūdas pret Slo:
a) 3/4 sākumā "nogulēja" Slo izrāvienu, nepaņēma min., un "nepiespieda" spēlēt vairāk uz groza apakšu;
b) pat nepamēģināja a. punkta gadījumā Meieri!
Slovēņi šoruden bija un ir nedaudz labāki! Labs darbs viņiem padarīts iepriekšējos gados, šovasar. Mūsu federācijai būtu ko pamācīties!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-15 14:14, pirms 7 gadiem
Vispirs, apsveicu Slovēniju. Kā jau iepriekš minēju, man ļoti simpatizē šī komanda šajā turnīrā, Slovēņi ir mani favorīti! Uzskatu, ka vakar viņi izpildija speles plānu uz visiem 100, nospèlēja tuvu ideāli, bet.....neliek mierā viena doma/viens tāds teiciens " Ne jau Slovēnija uzvarēja, Spāņi zaudēja ". Spànija tiešām vakar nospēlēja sliktāko spēli turnīrā, bet no otras puses, Slovēnija izdarija visu, lai viņiem būtu sliktākā spēle!

     [+] [-]

, 2017-09-15 14:22, pirms 7 gadiem
Nesanāca vakar tik daudz redzēt 1/2, bet kāds te runāja par slovēņu veiksmi! Praktiski visi metieni labi izspēlēti un spāņi būtu zaudējuši tā vai tā! Redzot kā slovēņu aizsargi tiek galā ar spāņu aizsargiem, tad arī pārējiem rokas atraisās!

https://www.youtube.com/watch?v=7KM...

     [+] [-]

, 2017-09-15 14:23, pirms 7 gadiem
NU JA SLOVENIEM TURPINAS TA KRIST TAD TE BEZ VARIANTIEM ZELTS

  -2 [+] [-]

, 2017-09-15 14:33, pirms 7 gadiem
Noskatījos šodien speeli. Ko es varu pateikt? Ja komanda var 5 reizes iemest trīņus peedējās sekundēs ar atsitienu pret dēli, tad secinājums ir viens - zaļajiem šajā čempionātā līdzās stāv visi augstākie un tas godīgi sakot besī visvairāk. Var reizi, divas tā paveikties, bet 5 tadus trinjus nekad nebiju redzējis. Tādi brīži demoralizee. Atceramies dončiča trīni no 11 metriem ar atsitienu 4 min pirms beigām pret mums. Tas nav taisnīgi un ne velti kkas teica, ka ne vienmer veicas stiprakajiem. Bet varbut dzheki atstradajushi un tadus un tada ir taktika. Shobrīd viņiem visas zvaigznes stav klat, redzesim ka bus finala. Nepatik man ja ta uzvar.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-09-15 15:08, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Noskatījos šodien speeli. Ko es varu pateikt? Ja komanda var 5 reizes iemest trīņus peedējās sekundēs ar atsitienu pret dēli, tad secinājums ir viens - zaļajiem šajā čempionātā līdzās stāv visi augstākie un tas godīgi sakot besī visvairāk. Var reizi, divas tā paveikties, bet 5 tadus trinjus nekad nebiju redzējis. Tādi brīži demoralizee. Atceramies dončiča trīni no 11 metriem ar atsitienu 4 min pirms beigām pret mums. Tas nav taisnīgi un ne velti kkas teica, ka ne vienmer veicas stiprakajiem. Bet varbut dzheki atstradajushi un tadus un tada ir taktika. Shobrīd viņiem visas zvaigznes stav klat, redzesim ka bus finala. Nepatik man ja ta uzvar.
Veiksme uzsmaida tikai stiprākajiem!

  -2 [+] [-]

, 2017-09-15 15:10, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Pareizi Dragičs uzslavē tieši trenerus! Vai mums ir pamats baigi slavēt trenerus, ja viņu rīcībā bija tādi spēlētāji!!!
Nav izslēgts, ka KP gribēs tieši Bagiju turpmāk kā galv. treneri. Tāpēc ar trneru maiņām jāuzmanās!

  -4 [+] [-]

, 2017-09-15 15:14, pirms 7 gadiem
ienīstu gnīdas slovēniju, par lielu serbiju!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-15 15:15, pirms 7 gadiem
wifebeater rakstīja: ienīstu gnīdas slovēniju, par lielu serbiju!
Puika Dončičs ierādīs vietu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-09-15 16:20, pirms 7 gadiem
Ojaars GM rakstīja: Vispirs, apsveicu Slovēniju. Kā jau iepriekš minēju, man ļoti simpatizē šī komanda šajā turnīrā, Slovēņi ir mani favorīti! Uzskatu, ka vakar viņi izpildija speles plānu uz visiem 100, nospèlēja tuvu ideāli, bet.....neliek mierā viena doma/viens tāds teiciens " Ne jau Slovēnija uzvarēja, Spāņi zaudēja ". Spànija tiešām vakar nospēlēja sliktāko spēli turnīrā, bet no otras puses, Slovēnija izdarija visu, lai viņiem būtu sliktākā spēle!
mums nekrita trīnī,viņiem pret vairogu visādi.nu nebija labāki viņi.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-15 16:39, pirms 7 gadiem
Ja vien šo pašu varētu teikt Porziņģis par Bagatski...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-15 17:09, pirms 7 gadiem
Par Bagija kļūdām(kuras gan viņš neatzīst):

3/4 pret Slo ir vnk uz viņa sirdsapziņas, bet vēl jau bija spēle pret Eng!!! To jau esam aizmirsuši. No pluss 29 gadrīz "pierāva tīklu". Labi kas labi beidzās...
Un runājot par stilu- gan tas bija Rīgas čempī( 3p metienu konkurss) gan tagad - 3p apmēram 3-4 sekundē pēc centra līnijas pāriešanas. Un protams ka zem groza vēl neviens nav. Iekrita 🖒, nē tūlit pretī dabū(atvainojos pakaļā).
Tas ir viņa stils ....un nav tā kā Bagijs teica: mums ir a un b plāns....muļkības.
Ja neprot izmantot auguma pārsvaru un neliek iet uz apakšu , kontakta cīņa pēc kuras 90% būs sods( Timma, KP),tad man grūti nosaukt Bagiju par augstas klases treneri...
Protams, tas ir mans subjektīvs vērtējums, bet nepamet doma , ka ar šo sastāvu līdzīgu rezultātu arī Starkovs vai Ozo sasniegtu))
Taču vienalga paldies čaliem par + emocijām , bet mieles palika, palika sajūta , ka mums vēl vajadzēja turnīrā vismaz 2 spēles aizvadīt!

     [+] [-]

, 2017-09-15 17:51, pirms 7 gadiem
Zoverags rakstīja: Ja vien šo pašu varētu teikt Porziņģis par Bagatski...
Es domāju mēs vēl dzirdēsim KP sakām, ka labprāt turpinātu spēlēt ar Bagatski? A kāpēc? Tāpēc, ka, ņemot par pamatu astroloģisko aspektu,
nevienam citam LV trenerim nevar izveidoties tik labas, harmoniskas attiecības ar Porziņģi, kā Bagatskim, jo Porziņģis ir Cūka un Lauva, ņemot par pamatu Austrumu un Rietumu horoskopus, kamēr Bagatskis ir Kaza un Auns - visi šie aspekti ir savstarpēji ĀRKĀRTĒJI harmoniski. Nomainot treneri, pastāv iespēja, ka viņš var dažādos veidos nonākt konfliktā, vai pat atteiktos no dalības izlasē, kamēr Ainara izlasē KP jūtas, kā mājās.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-15 17:54, pirms 7 gadiem
Jā, tā tiešām taktika - vaļāties pa grīdu un vaidēt...

     [+] [-]

, 2017-09-15 18:08, pirms 7 gadiem
Man arī simpatizē šī izlase, vienīgais, kas pasākumu maitā, ir moris un bez šī spēlētāja, domājams, rezultāti slovēņiem būtu arī nedaudz citādāki.

     [+] [-]

, 2017-09-15 18:26, pirms 7 gadiem
Nifiga...;shtruntc ar un par to kas nāk pretim, KAUT 5 MORI, bet ja slo pret lat ar iemestajiem sodinjiem dabuu +17, spēli vinneee ar +6, ieskaitot zilo triini, un tiesnešu ŗīcību, un Latvija meta 16 reizes vairāk nekā Slo......ja pat 4 no 16 , tas ir 25 % rezlizeto metienu, kas ir zems metienu realizacijas procents, Latvija trāpītu, kur tagad būtu slo un kur lat? Tā ka nav ko gauzties, Bagijs izradiju visu cik tik vareja, spēli izshkjiira nianses, par ar visu nesavakto bumbu daudzumu pie groziem, bija jāiemet savi izkārtotie!!!!! izkombinētie ( pēc Bagija - pamatotie) brivie metieni - ....tas arii ir VISSSSSSSSSSSSSS , bet ne vienmet izdodAs tAa kaa tas ir gribēts

     [+] [-]

, 2017-09-15 18:30, pirms 7 gadiem
Vienigais aspekts , lai kā KP justos komanda - katram irsava niša, unKP ir izteikts4 numurs....ja būtu kaut1 izteikts centrs..... kas tā arī xpēletu . būtu v;e viena iespeja manit kopandas kopējo spēles taktiku... Ti kaBagijs fiwku rubii basiim to izteikti paRĀDIJA SPĒLE AR KRIEVIJU - 3.4 daļās Mozgovs tika nokausētsun tad 4/4 tur bija caurstaigājama sēta....

  +1 [+] [-]

, 2017-09-15 23:01, pirms 7 gadiem
SKatoties SRB KRE spēli, redzam, ka šajā čempī bija 3 extra izlases SLO, LAT un SPA.
Zaudējums serbiem bija komandas nedrošības un nesaspēlētības negadījums.

Lai vai kā Bagija galvenās kļūdas:
- Garā gala spēku iztrūkums
- Meiera nelaišana laukumā pret SLO
- Nespēlēšana uz apakšu, it sevišķi spēles beigās ar SLO
Par 5.v tapēc neviens neteiks paldies!!!