Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kiriosam par nepieņemamu uzvedību piespriests 113 000 dolāru sods

Rolands Eliņš

Kiriosam par nepieņemamu uzvedību piespriests 113 000 dolāru sods
Niks Kirioss. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

LETA--AFP. Austrālijas tenisistam Nikam Kiriosam ceturtdien piešķirts 113 000 ASV dolāru (101 700 eiro) naudas sods par nepiedienīgu uzvedību Sinsinati turnīrā, paziņojusi Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) .

Neviennozīmīgi vērtētajai austrāliešu tenisa zvaigznei Kiriosam sods piešķirts par divu rakešu salaušanu, aizskarošu tirāžu veltīšanu spēles tiesnesim un spļaušanu viņa virzienā. ATP paskaidrojusi, ka sankcijas ietvēra arī neatļautas darbības ar bumbiņām, korta pamešanu bez atļaujas, neķītrus izteikumus un nesportisku rīcību otrās kārtas zaudējumā Krievijas tenisistam Karenam Hačanovam.

Spēlē naktī uz trešdienu pasaules 27.rakete nosaucis tiesnesi Fergusu Mērfiju par "mēbeli", papildinot teikto ar lamu vārdu, atsakoties paspiest viņam roku un vienlaikus spļaujot tiesneša krēsla virzienā.

Iepriekš viņš jau ticis brīdināts par laika vilcināšanu, viņam tika atņemts punkts, un vēlreiz tenisists tika brīdināts par korta pamešanu bez atļaujas otrā seta beigās, koridorā salaužot divas raketes. Tāpat Mērfijs izpelnījās titulu "sliktākais tiesnesis".

Kiriosa darbības tika novērtētas kā četrkārša nesportiska rīcība, par katru saņemot 20 000 dolāru (18 000 eiro) sodu, vēl 20 000 dolāru sodu nopelnot par vārdisku aizskaršanu.

Tāpat 24 gadus vecais Kirioss ir brīdināts, ka pēc izmeklēšanas šajā lietā viņš varētu tikt arī diskvalificēts. "ATP vēl vērtēs, vai spēles laikā un pēc tās nav bijusi vēl kāda sodāma austrālieša rīcība," skaidroja ATP savā paziņojumā.

Spēlē, kurā austrāliešu tenisists sakrāja sodu, viņš ar 7-6(7:3), 6-7(4:7), 2-6 zaudēja turnīrā ar sesto numuru izsētajam Hačanovam.

Saķeršanās ar Mērfiju sākās jau "Queen's Club" čempionātā jūnijā, kad Kirioss nebija apmierināts ar līnijtiesneša darbību.

Itālijas atklātajā čempionātā Romā pirms Francijas atklātajām meistarsacīkstēm tenisists tika diskvalificēts un sodīts ar naudas sodu par krēsla iemešanu kortā.

2015.gadā austrālietis nopelnīja naudas sodu par seksuāli nicinošu piezīmi Šveices tenisista Stena Vavrinkas draudzenei, bet gadu vēlāk viņš tika diskvalificēts uz astoņām nedēļām pēc apsūdzībām par necenšanos Šanhajas "Masters" turnīra laikā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +3 [+] [-]

, 2019-08-15 22:34, pirms 5 gadiem
Man nav viena lieta skaidra?! Kā tāds bezsmadzeņu radījums var tik augstā līmenī spēlēt tenisu???

     [+] [-]

, 2019-08-15 22:39, pirms 5 gadiem
gii rakstīja: Man nav viena lieta skaidra?! Kā tāds bezsmadzeņu radījums var tik augstā līmenī spēlēt tenisu???
Nervi protams viņam ir zem katras kritikas,bet viņam biežāk ir taisnība nekā otrādāk.
Šoreiz gan bija galīgs meltdown par neko.

https://www.youtube.com/watch?v=Gdk...

  +4 [+] [-]

, 2019-08-15 22:57, pirms 5 gadiem
Ja Kirosam būtu normāla attieksme, tad viņš būtu stabils TOP 10 spēlētājs. Žēl noskatīties, ka tāds talants tiek izniekots

  +6 [+] [-]

, 2019-08-15 23:32, pirms 5 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: Ja Kirosam būtu normāla attieksme, tad viņš būtu stabils TOP 10 spēlētājs. Žēl noskatīties, ka tāds talants tiek izniekots
Ja Gulbim būtu normāla attieksme, viņš būtu bijis stabils TOP10 spēlētājs. Kirioss ir cita līmeņa talants, viņš varētu sacensties ar lielo trijnieku par slamiem. Visus lielos dūžus viņš ir vinnējis.

  -2 [+] [-]

, 2019-08-16 07:43, pirms 5 gadiem
gii rakstīja: Man nav viena lieta skaidra?! Kā tāds bezsmadzeņu radījums var tik augstā līmenī spēlēt tenisu???
Man nav skaidrs kā bezsmadzeņu radījumi iepostē komentus te. Par Kiriosu gan viss ir skaidrs,ja nav apskaties viņa statistiku pret lielo četrinieku un atrodi otru tādu

  +1 [+] [-]

, 2019-08-16 10:14, pirms 5 gadiem
Viņam patīk tas ko viņš dara. Būtu cita attieksme, ... tas būtu cits cilvēks ar citu uzvārdu. Tas, ka viņam stāv uz lielajiem, nenozīmē, ka viņš spēs darīt melno darbu un uzvarēt mazos.
Talants - tieši tāds pats, kuru pazaudēja mūsu Jeļena. Kad Niks sāks domāt par GS un Nr.1, smadzenes sačakarēs instinktus.
Tagad galvenais, lai viņu kādā dienā neizmet pavisam no ATP.

     [+] [-]

, 2019-08-16 21:52, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Man nav skaidrs kā bezsmadzeņu radījumi iepostē komentus te. Par Kiriosu gan viss ir skaidrs,ja nav apskaties viņa statistiku pret lielo četrinieku un atrodi otru tādu
Otru kādu? Džekam ir tikai viena uzvara pār lielā četrinieka pārstāvi GS turnīros. Viņš to paveica pirms pieciem gadiem Vimbldonā pret Nadalu. Visas pārējās uzvaras pār lielo četrinieku ir gūtas zemākas raudzes turnīros. Vairākums no tām pat nav Masters līmeņa uzvaras.

     [+] [-]

, 2019-08-18 10:28, pirms 5 gadiem
Par smadzeņu daudzumu runājot iespējams tieši pretēji ,puisis ļoti labi ir izpratis valdošos noteikumus tenisa biznesā,spēlētājs ir tikai tāda maza skrūvīte lielajā šovā kā agrāk gladiators tā šodien tenisists,labi apmaksāts basketbolists,futbolists,hokejists-ir tikai šo izklaižu priekš tautas spēlējošie aktieri ,kuriem ir jāprot turēt muti un pakļauties valdošajai kārtībai.